Ngagabungkeun jaringan jaringan Arménia sareng Iran

Kareta api Arménia sareng Iran ngahiji jaringan: Menteri Angkutan sareng Komunikasi Arménia Gagik Beglaryan 1 narima Mohammad Reisi, utusan ti Républik Islam Iran (IIC) dina bulan Agustus; Dina rapat, hubungan anu aya di antara dua nagara dina pangembangan jalan sareng telekomunikasi anu dipeunteun.


Dina prosés datang; Ieu kaasup pangwangunan Selatan Railway Arménia sareng integrasi jaringan Kareta jeung Jaringan Iran, kaasup sababaraha proyék joint.

Muhammad Reisi negeskeun sababaraha proyék pangwangunan jalan, khususna pentingna tina Proyék Kuze-Güney, ogé nyatakeun yén Iran ogé ngawangun jalan rél-jalan sareng jalur wates Arménia, anu bakal masihan kasempetan serius pikeun museur.

Beglaryan ngabagéakeun kesiapan hiji sisi Iran sareng ngeposkeun harepan yén Iran salajengna bakal nyegerkeun pangantenna dina éta widang

Anjeunna nambahan yén sisi Arménia siap api seueur pergaulan bilateral sareng Iran dina widang téknologi inpormasi sarta pamekaran kasempetan bilateral pikeun transisi tina Internét lega.

Ngeunaan éta pasatujuan anu disayogikeun kanggo rapat anu saencana, Beglaryan negeskeun kabutuhan pangwana maranéhanana. Anjeunna ogé diungkabkeun yén sisi Arménia bakal mindahkeun séri proyék investasi pikeun komunitas bisnis Iran ka Kadutaan Iran di Yerevan.

Pasamoan ogé ngabahas masalah anu patali jeung sidang Komisi Antarpamaréntah Arménia-Iran di Iran dina Oktober.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar