Dinten dina Sejarah: 4 Oktober 1872 Karéta api Haydarpasa-Izmit

erel kereta
erel kereta

Dinten dina Sajarah
4 Oktober Jalur 1860 Constanta-Chernova (Boğazköy) dikelompokeun. Tangtu mimitian. (64,4 km.)
4 Oktober Jalur 1872 Haydarpasa-Tuzla, bagian kahiji tina kareta Haydarpasa-Izmit, réngsé dina bulan 14 sarta dibuka pikeun jasa sareng upacara.
4 Oktober 1888 Deutsche Bank, dipingpin ku Georgevon Siemens, nampi hak husus pikeun ngalegaan sareng ngoperasikeun Jalur Haydarpaşa-Izmit ka Ankara. Konsési katuhu éta 99 taun sareng jaman pangwangunanna 3 taun. Deutsche Bank mésér jalur Haydarpaşa-mitzmit pikeun 6 juta francs. Kasapukan konsési disaluyuan antara Menteri Nafia Pasha Zihni Pasha sareng Dr. Alfred Kuala, saurang eksekutif Stutgard-vvürtembergissche Vereinsbank. Tanggal SK Kaputusan éta 30 September 1888.
4 Oktober Jalur 1971 Pehlivanköy-Edirne-Kapıkule dibuka tur garis İstanbul-Edirne dibuka dina km 229. sambungan langsung kalayan Bulgaria. Pangwangunan garis ieu dimimitian di 1968.
4 Oktober 2005 Déwan Nagara parantos dieureunkeun dijalankeunnana putusan Déwan Agung Planning, anu parlemén dina TCDD Peraturan Panawaran Immovable sareng Status Main TCDD perusahaan.

Ngeunaan Levent Elmastaş
Redaksi RayHaber

Janten kahiji komen

koméntar

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.