'Hejaz Railway bersejarah sareng Dokumén Ser Paméran Dilaksanakeun di Yordania

pameran karéta hejaz sajarah di urdunde kalayan dokumen dibuka
pameran karéta hejaz sajarah di urdunde kalayan dokumen dibuka

Paméran "Ti Istanbul ka Hijaz: Hicaz Railways with Dokumen", anu dikelompokeun ku Turki Cooperation and Coordination Agency (TIKA) sareng Yunus Emre Institute (YEE), dibuka di Irbid, kota kadua panggedéna di Jordan.

Diatur Gawe bareng sareng TIKA sareng YEE Juni kamari, acara pameran kadua, anu diayakeun di ibu kota Amman, nyaéta Irbid, salah sahiji kota penting di Yordan. Bubuka paméran 19. Ieu diwangun ku Duta Turki ka Amman Murat Karagöz dina Museum Dar As Saraya, anu diwangun salaku bénténg Ottoman dina abad ka-16.

Dina ucapan lawang-Na, tina 2020 taun, "Yordania Reksa Turki Budaya Taun" ngadéklarasikeun Duta ngingetkeun yén Karagoz kontéks ieu, kajadian bakal neruskeun jadi dikelompokeun, cenah.

Karagöz nambihan yén karya restorasi ayeuna dilaksanakeun di Stasion Kareta api Amman ku TİKA sareng yén pangwangunan musium, anu bakal ngajelaskeun sajarah Hejaz Railway, diteruskeun.

Dina lingkup acara, dokumén sareng foto dipamerkeun dina 100, anu parantos salamet tina arsip Ottoman. Dina paméran, II. Kampanye sumbangan anu dimimitian ku Abdulhamid kalebet dokumén, conto telegraf, korespondensi resmi, peta sajarah sareng foto jalma-jalma anu ngadukung aranjeunna di jero sareng di luar bumi Ottoman.

Acara ieu dihadiran ku suku Arab sareng Turkmen, pangusaha, akademisi, pajabat pamaréntah sareng tamu Turki sareng Yordania anu tinggal di Irbid.

Hijaz Jalur Rel Kereta api

Sultan II. Éta diwangun antara Damaskus sareng Madinah antawis taun 1900-1908, anu Abdulhamid Khan nyarioskeun ngeunaan Hejaz Railway salaku daku ngimpi lami kuring ". Pangwangunan jalur ti Damsik ka Madinah dugi ka di Amman di 1903, Maan di 1904, Medayin-i Salih dina 1906 sareng Madinah dina 1908.

Pangwangunan karéta api réngsé dina waktos anu ditampi sanajan kasusah parah disababkeun ku panas, halodo, kakurangan cai sareng rupa bumi anu goréng.

Hicaz Railway, salah sahiji proyek anu paling penting dina jaman ieu, direalisasikeun kalayan sumbangan anu dikirimkeun ka Kakaisaran Ottoman ku umat Islam anu hirup di géograpis dunya anu sanés sareng janten karya anu ngalambangkeun persatuan umat Islam. 1 / 3 disayogikeun tina sumbangan sareng 2 / 3 ti pendapatan sanés.

Salian ngahasilkeun akibat militér, politik, ékonomi jeung sosial akibat pikeun Kakaisaran Ottoman, karéta api diréduksi jadi opat puluh lima dinten rukun panjang sareng bahaya, anu lumangsung sakitar opat puluh dinten lima puluh dinten ti Mekah ka Siria.

pintonan slaid ieu merlukeun JavaScript.

Ngeunaan Levent Elmastaş
Redaksi RayHaber

Janten kahiji komen

koméntar

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.