Proyék Generasi Jalanan, 40 pikeun ngahémat Juta Jalma ti Kamiskinan

proyék generasi bakal nyalametkeun jutaan jalma tina kamiskinan
proyék generasi bakal nyalametkeun jutaan jalma tina kamiskinan

Numutkeun kana studi anu diterbitkeun ku Bank Dunia, inisiatif Cina sareng 2013 diwanohkeun ku inisiatif Belt and Road, 7 juta 600 juta jalma di nagara ekstrim, 32 juta jalma bakal ngaleungitkeun kamiskinan sedeng. Inisiatif éta ogé bakal ningkatkeun 2,8 ka 9,7 persén volume padagangan nagara milu. Dina perdagangan global, 1,7 ka 6,2 bakal ningkat sareng panghasilan global bakal naék ku 0,7-2,9. Dugi ka ayeuna, nagara 136 parantos nandatangan pikeun ilubiung dina prakarsa ieu…

Cumhurbaşkanı Silk Jalan Ékonomi Beubeur "sareng" 2013. Anu dibentuk nalika kunjungan Présidén Cina Xi Jinping ka Asia Tengah sareng Asia Wétan Kidul dina usum gugur 1. 6 parantos janten produk anu umum anu ditampi dina skala global.

Inisiatif éta, dimana Xi Jinping nengetan khusus pikeun perayaan ulang taun 70 Tiongkok, salajengna nguatkeun kapercayaan politik silih, kohesion ékonomi, sareng hubungan manusa sareng budaya antara nagara anu prihatin.

Nalika akhir bulan Juli, 136 nampi jumlah nagara anu nandatangan sertipikat kerjasama sareng Cina dina kerangka Generation and Road; jumlah organisasi internasional ningkat kana 30. Proyék ogé nyerat kana resolusi PBB ku sababaraha kali dina judul inşa Gedong kolaborasi nasib umat manusa ”.

Turki ieu ogé diposisikan dina haté proyek

Nyanghareupan rupa-rupa klaim ku nagara Kulon, Sabuk sareng Jalan Raya, Afrika Wétan, jalan raya munggaran, sasak Maldives munggaran di laut, Bélarus gaduh pabrik mobil sorangan. Bubuka karéta Mombasa-Nairobi nyumbang poin 50 pikeun kamekaran ékonomi Kenya, nyiptakeun kira-kira 1,5 rébu padamuan di daérah éta.

Turki di kerangka ti perjangjian ditandatanganan kalawan Cina di 2015 ieu kaasup dina Jalan Project Beubeur. Dina kontéks ieu, karya kanggo Strait Bridge Çanakkale, 3 Storey Tube Crossing Project, Filyos, Çandarlı sareng palabuhan Mersin sareng karéta gancang-gancang Edirne-Kars sareng proyék karéta anu diteruskeun.

Proyék ieu tujuan pikeun nyambungkeun Asia, Afrika sareng Éropa; Ieu kalebet investasi milyaran dolar dina prasarana, kalebet jalan raya, karéta api, palabuhan sareng jalur pangiriman listrik. 21. abad sareng diidentifikasi minangka salah sahiji proyek pangembangan pangbadagna kalayan inisiatif Belt and Road; konstruksi sareng integrasi angkutan, telekomunikasi, tanaga sareng prasarana jaringan sanés di daérah ieu, kiridit sareng kasempetan modal pikeun proyék énggal, adat sareng koordinasi pajeg antara daérah sareng perdagangan sareng investasi kasempetan diharepkeun bakal dibenerkeun deui.

Ngeunaan Levent Elmastaş
Redaksi RayHaber

Janten kahiji komen

koméntar

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.