Bapana Rél Behiç Erkin 58. Pengetan Hari ulang Wadi

Bapana karéta api diémutan dina taun ka th
Bapana karéta api diémutan dina taun ka th

Behiç Erkin, bapa karéta api, dirémbaran nalika ulang taun 58 pupusna; Tepebaşı Walikota Dt. Ahmet Ataç nyaéta pangadeg sareng ménéjer umum pikeun Railway Propinsi. Anjeunna dihadiran upacara pangemut dina ulang taun pupusna.

Tepebaşı Walikota Dt. Ahmet Ataç, salaku komandan anu ngeposkeun kiriman, ngagaduhan peran anu penting pikeun menang Perang Dardanelles sareng milu dina upacara pengetan anu diayakeun di makam Behiç Erkin, salah sahiji pahlawan penting Perang Kamerdekaan.

Dina upacara na, pupusna 58. Ngomongkeun ngeunaan Erkin, pangadeg sareng manager umum munggaran Railway Propinsi anu diingetkeun dina ulang taun, Walikota Ataç nyarios, eli Ayeuna parantos langkung ti satengah abad saprak urang kaleungitan Behiç Erkin, salah sahiji pahlawan anu paling penting dina Perang Kamerdekaan urang. 'Bapa Rail Rail', nami penting ieu, II. Anjeunna kasohor salamet rébuan urang Turki ti pembunuhan Nazi nalika dijabat salaku duta di Paris nalika Perang Dunya II. Anjeunna mangrupikeun salah sahiji kolega anu pangdeukeutna sareng pangkolotna di Atatürk sareng salah sahiji ti saeutik urang dimana anjeunna ngabagi na pikir dina surat pribadi sareng idham anu disilihtukeurkeun dina masalah nagara sareng dunya. Behiç Erkin mangrupikeun salah sahiji kenangan kota anu paling penting pikeun Eskişehir. Dina kontéks ieu, kami parantos nunjukkeun sensitipitas Behiç Erkin kana nilai-nilai kota sareng kami parantos namikeun anjeunna minangka kagiatan olahraga anu penting. Kami mendakan éta langkung leres pikeun émut jalma anu teu dilupakan anu nyayogikeun tempatna dina ingetan kota urang sareng proyék-proyék anu bakal ngaaburkeun namina. 11 Nopémber 1961 kaleungitan politikus Turki sareng diplomat Behiç Erkin, alias 'Bapa Railway', kuring émut kalayan rahmat. "

Acara réngsé sabada ucapan sareng do’a.

Saha Behiç Erkin

Lahir di Istanbul di 1876, Bapak Behiç lulusan War College di 1898 sareng lulus Akademi Perang di 1901. Anjeunna dibawa tawanan ka Yunani dina Perang Balkan di 1904. .

Saatos nyerang Istanbul ku Puseur Sekutu dina 16 Maret 1920, anjeunna balayar ka Anatolia nalika anjeunna dicari ku Inggris. Nalika dugi ka Ankara di 5 ngiringan Angkatan Nasional, Behiç ngalaksanakeun pangkat Jurusan Umum. Présidén İsmet Bey (İnönü) nampi tawaran présidén kadua. Dina sababaraha dinten, usulan sanésna dilakukeun ku Wakil Nafia (Menteri Publik Umum) İsmail Fazıl Pasha. Diréktur Anadolu Company parantos mutuskeun. anjeunna masihan.

Behiç Bey 16 Juli 1920'de suksés nuluykeun tugas ieu.

Behiç Bey 14, anu mangrupikeun panitia anu lengkep sareng negarawan, kapilih jadi Menteri Umum dina Januari 1926.

11 Nopémber Behç Erkin, anu maot dina 1961, bakal dikubur di segitiga di stasion Eskişehir (Enveriye) dimana jajaran İzmir-İsnabul-Ankara, dimana anjeunna nyandak jabatan Umum Umum anu munggaran, bakal dikubur di segitiga.

Diantara hal anu tiasa diserat ngeunaan Behiç Erkin;

- Jalma anu ngalaksanakeun logistik Perang Çanakkale

-Mustafa Kemal, "Lamun anjeun suksés mindahkeun tentara ka payun, kuring terang pisan anu kedah dilakukeun di payun," anjeunna masihan anjeunna suksés réngsé logistik Perang Kamerdikaan.

- Pangajaran Turki ka asing anu ngira yén henteu Turki tiasa ngajalankeun kareta api na,

- Ngalawan jalma anu hoyong uih deui karéta ka perusahaan asing saatos Perang Kamerdékaan,

- Ditandatanganan anu sanés heula ku narjamahkeun basa tina operasi karéta anu diperyogikeun sareng kursus ITU kana basa Turki,

anu pangheulana desentralisasi dina Républik Turki na ITU ^ y of desentralisasi anu,

ngadegkeun museum publik mimiti di Républik Turki,

ngadegkeun sakola munggaran di karéta Républik Turki,

-A anu ngadegkeun organisasi intelijen nasional urang sareng salah sahiji pangadeg 13 tandatangan sareng Atatürk,

Manager umum -TCDD anu munggaran, bapak karéta api,

- Salah sahiji anggota MP munggaran sareng Menteri Umum Pekerjaan Umum,

- Dina mangsa Kedubes Perancis salami genocide Yahudi Nazi Jerman sareng pasangan na, warga Turki 20bin nyalametkeun warga Yahudi nganggo jenius anu hébat.

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar