Kalayan datangna YHT, jumlah wisatawan di Sivas bakal ningkat kana 3

Kalayan datangna yht, jumlah wisatawan di Sivas bakal sangsara
Kalayan datangna yht, jumlah wisatawan di Sivas bakal sangsara

Kalayan datangna YHT, jumlah wisatawan di Sivas bakal ningkat kana 3; Kunjungan sareng panyidikan ti dinten sateuacan Présidén Majelis Nasional Sivas. Dr Mustafa Şentop nyebatkeun sumbangan Sivas High Speed ​​Train anu bakal dilaksanakeun saatosna. Hanjakalna, YHT'nin datangna jumlah turis di Sivas bakal ngalipetkeun 3'e.

Sirah tina Majelis Nasional Grand Turki Dr Mustafa Sentop, Sivas ngadamel rupa-rupa kunjungan sareng Upacara Pembukaan Taun Akademi 2019-2020 Universitas Akademi pikeun hadir dinten saméméhna, anjeunna ngadamel pernyataan penting di Sivas. Şentop, anu ngadatangan program Gubernur munggaran dina program Sivas, ngadatangan kotamadya Sivas saatos kunjungan ka Gubernur Hilmi Bilgin'den nampi inpormasi ngeunaan padamelan na. Nyarios dina program pambukaan Sivas Cumhuriyet University 2019-2020 Taun Akademis, Şentop, Speaker di Majelis Nasional Grand Turki Dr Mustafa Sentop, YHT, Sivas bakal nambahankeun jumlah wisatawan 3, saurna. Şentop, '' nuju ka tempat anu cicing sareng gampang nekenkeun yén Présidén Sentop, '' East Express, anu ngagaduhan minat anu hébat dina taun-taun ayeuna, mugia kota urang bakal dilabuhan ku karéta-laju tinggi taun payun. Éta bakal janten waktos antara jam Ankara sareng Sivas 2. Istanbul, Konya bakal langkung gampang sumping. Kituna, kuring nyangka yén 600 anu diayakeun ku Sivas taun ka tukang bakal boga imah sahenteuna tilu kali sarébu turis

Bangsa Turki 11. abad, sanaos madrasas munggaran ngadegkeun 17. Şentop nyarios yén saatos peradaban abad ka-20 kaleungitan kaunggulanna, "Kami anggota nagara anu ngadegkeun Nizamiye Madrasas dina abad 11. Taun anu muka madrasah munggaran nyaéta 1067. Madrasas dibuka di kota-kota urang sapertos Erzurum, Sivas, Kayseri, Konya salami periode Anatolian State Seljuk nyandak Nizamiye Madrasas salaku modél. Kanyataanna, dua nyaéta Buruciye Madrasah sareng Gök Madrasah anu dianggo abad 13. Kalayan kecap anu sanés, nalika anu ngusahakeun ngajual peradaban urang anu hirup dina jaman poékna, urang muka madrasas dimana diajar matematika, logika, astronomi sareng filsafat diajarkeun. Hanjakalna, pamekaran peradaban henteu nangtung. Cahaya jaman emas urang, anu dimimitian dina abad 10, mimiti diudar saatos sababaraha abad. Peradaban urang, anu dituturkeun sareng ditiru salami ratusan taun, mimiti turun alatan invasi Mongol, parobahan rute padagang, instabilitas politik, konflik séktarian sareng taassuplar agama. Kusabab abad 17, peradaban urang leungiteun tangan luhur. Kami ngamimitian niru jalma anu nuturkeun kami. "

Abdi Bangga Sivas

Numutkeun data ti Statistik Institute of Turki di nagara urang geus leuwih ti 30 sarébu perpustakaan keu Kursi tina Majelis Nasional Grand Turki Dr Mustafa Sentop, "Perpustakaan nasional 1, perpustakaan Universitas 598, rébu perpustakaan umum 162 halki. Nu séjén ogé perpustakaan sakola. Sivas mangrupikeun kota anu penting sareng sajarah anu penting anu dijelaskeun kalayan cekap buku pikeun ngeusian sahenteuna salah sahiji perpustakaan ieu. Kusabab Sivas mangrupikeun saksi anu saé taun 1000 urang di Anatolia, dipisah tina jaman baheula. Seljuk, Ottoman jeung masihan arah ka Républik Turki jaman. Upami urang gaduh kaayaan anu bébas sareng bebas ayeuna, Yigidos ngagaduhan hak hébat. Kami kedah nganteurkeun hak ieu. Kusabab tilu benua, tujuh karuhun anu maréntah tujuh kapal laut anu poho kameunangan di nyanghareupan segelintir jalma anu henteu percaya diri kana kebo munding sareng penawaran tawaran pikeun ngaleungitkeun kamerdékaan pahlawan anu terus janten tujuan pikeun kamerdekaan. 108 janten anggota staf perjuangan nasional pikeun dinten ieu sareng jalan jalan kamerdékaan urang. Dina taun nalika bangsa urang diuji kalayan seuneu, Gazi Mustafa Kemal ngahontal kareueus hubunganana ka Atatürk sareng réréncangan na. Samentawis waktos, henteu ngan ukur lokasi geografisna, tapi ogé nilai sejarah sareng budaya urang nunjukkeun yén nagara urang asuransi. Ku sabab éta, kuring reueus Sivas, kuring ngahatur nuhun dulur Sivas, ”saurna.

Sivas, Kota serbaguna

Sivas mangrupikeun kota anu gaduh perhatian anu nunjukkeun perhatian sadayana nunjukkeun yén parlemén Sentent Şentop, "Sarerea tiasa ningali ti mana waé aranjeunna ningali. Sivas, khususna anu ngalaksanakeun militer di dieu mangrupikeun kota anu henteu hilap nyapék pisan. Sanaos dina tiris, 'Asalna mah ti Erzurum, tapi kuring cicing di Sivas' mangrupikeun kota anu cenah. Sanaos tiris, Sivas ngagaduhan ciri anu nyintésis wétan sareng beulah kulon ti Anatolia. Ratusan pujangga, panulis sareng seniman sapertos Pir Sultan Abdal, Asik Veysel, Kul Himmet, Sefil Selimî, Muzaffer Sarısözen tumbuh di tanah-tanah ieu sabab dumasar kana budaya kuno. Dugi ka abad 16, éta mangrupikeun salah sahiji pusat anu paling penting dina Jalan Jalan Sutra. Dinten ieu gaduh nilai anu sami. 28 mangrupikeun propinsi kadua anu panggedéna di Turki saatos Konya kalayan ukuran geografis sarébu 500 km². Saksi paling penting dina tempat urang dina sajarah peradaban nyaéta Gök Madrasah, Buruciye Madrasah, Masjid Ulu sareng Behram Paşa Han. The Great Mosque and Healing House in Divrigi, anu kalebet dina Daptar Warisan Dunia UNESCO di 1985, mangrupikeun dokumen penting anu nunjukkeun tingkat peradaban urang. Ti 700 ka Anatolia, bangsa Turki, anu parantos ngawangun bumi di Anatolia, heran ngeunaan tingkat peradaban anu diwangun di Sivas, kuring nyarankeun pisan anjeun kunjungan. ”

Tinjauan Gökmedrese Sejarah

Dina ruang lingkup kontak propinsi Sivas, Gök Medrese, anu jalanna restorasi réngsé, ogé ngadatangan Gubernur Salih Ayhan sareng ngucapkeun salamet kana jalma anu ngadukung restorasi tugu sajarah anu bakal janten Museum of Foundations. (Sivas kami)

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar