Dinten dina Sejarah: 1 Nopémber 1924 Mustafa Kemal Pasha dina ucapan bubuka Majelis Nasional Grand Turki

Tanggal dinten november tbmm acis biantara mustafa kemal pasa
Tanggal dinten november tbmm acis biantara mustafa kemal pasa

Dinten dina Sajarah
1 Nopémber jalur 1899 Arifiye-Adapazarı (8,5 km) dibuka.
1 Nopémber 1922 Aydın Line parantos dialihkeun ka pausahaan Britania dina pamundut ti manajer pausahaan. Karyawan Turki tetep di kantor. Sanggeus Gencatan Pakarang Mudanya, jalur kareta pausahaan asing mimiti dialihkeun ku Panitia Eksekutif ti Grand Majelis Nasional Turki. Jalur Izmir-Town kasebut dibikeun ka pausahaan Perancis.
1 Nopémber 1924 Dina biantara bubuka dina Grand Majelis Nasional Turki, Mustafa Kemal Pasha nyarios, ihtiyacı Peryogi kareta api jeung jalan anu didamel sorangan bakal ngarasa dina awal sadayana pangabutuh nagara. Ieu mungkin keur nyebarkeun sarana peradaban ayeuna ti kareta sanés ka ayeuna. Railway mangrupakeun jalan kabagjaan ..
1 Nopémber 1935 Atatürk nyarios bihanana tina Majelis Nasional Grand Turki: "Sarat utama propinsi wétan kami bakal disambungkeun ka propinsi puseur sareng kulon ku kareta api".
1 Nopémber 1936 Yazihan-Hekimhan (38 km) sareng garis Tecer-Cetinkaya (69 km) anu diwangun ku Simeryol Construction Company.
1 November 1955 Eskişehir SMK dibuka.



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar