Spésifikasi Téknis Marmaray

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray
• Aya sajumlah panjang 13.500 m, diwangun ku 27000 m, masing-masing diwangun ku garis ganda.
• Petikan tikoro dilakukeun kalayan torowongan anu dicelup sareng garis torowongan immersion 1 panjangna nyaéta 1386.999 m, Garis torowongan Line 2 panjang nyaéta 1385.673 m.
• Kasinambungan torowongan anu direndam di Asia sareng Eropa disayogikeun ku torowongan ngebor.Langkung garis pengeboran 1 nyaéta 10837 m, sareng garis torowongan pengeboran 2 nyaéta 10816 m.
• Jalan mangrupikeun jalan anu teu énggal-énggal dina torowongan sareng mangrupikeun jalan balastis klasik luar torowongan.
• Rel anu dipaké nyaéta UIC 60 sareng rel karét supa.
• Bahan sambungan mangrupikeun jinis HM, anu jinis élastis.
• rel panjang 18 m dilakukeun kana rel panjang.
• Blok LVT digunakeun dina torowongan.
• Pangropéa jalanan Marmaray dilaksanakeun nganggo mesin sistem pangénggalna ku urang di lakukeun tanpa ngaganggu saluyu sareng manual TCDD Road Maintenance sareng prosedur pangropéa perusahaan produsén anu disusun saluyu sareng norma EN sareng UIC.
• Pamariksaan garis Visual dilakukeun sacara teratur unggal dinten, sareng pamariksaan ultrasonik tina rél dilakukeun unggal sasih kalayan mesin anu sénsitip.
• Kontrol sareng pangropéa dina torowongan dilaksanakeun saluyu sareng standar anu sami.
• Layanan pangropéa dilaksanakeun kalayan Pangatur 1, Pangurus Pangropéa sareng 1, Supervisor 4, Insinyur 3, juru ukur 12, sareng karyawan XNUMX dina Diréktur Pembiayaan sareng Perbaikan Diréktur di Marmaray.

Pekuncén

JUMLAH LINE HUKUM 76,3 km
Deet Metro Bagéan Panjang 63 km
- Jumlah Stasiun di Beungeut 37 Potongan
Jumlah Panjang Bagéan Jalur Rail Rail Selat xnumxkm
- Ngebor Panjang Torowongan 9,8 km
- Tube Terselami Panjang Torowongan xnumxkm
- Buka - Tutup Panjang Torowongan 2,4 km
- Jumlah Stasion bawah tanah Potongan 3
Panjang Stasiun 225m (pang copelna)
Jumlah Panumpang dina Hiji arah 75.000 panumpang / jam / saarah
Lamping maksimum 18
Max Speed 100 km / jam
Speed ​​komérsial 45 km / jam
Jumlah Jadwal Train Menit 2-10
Jumlah Kandaraan 440 (2015 taun)

TUBING TUNNEL

Terowong Submerged diwangun ku sababaraha unsur anu dikaluarkeun dina dok garing atanapi kebon tempat parahu. Unsur ieu teras ditarik ka situs éta, dirobih dina hiji saluran sareng nyambungkeun pikeun ngabentuk kaayaan torowongan final.

Dina gambar di handap ieu, unsur anu dilaksanakeun ku tong katam katamaran nuju ka lokasi tenggelam. (Tunnel Sungai Tunnel di Jepang)

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Gambar di luhur mintonkeun amplop pipa baja luar anu dikedalkeun dina tempat nyieun atawa ngalereskeun parahu. Tabung ieu ogé dibetot kana kapal sareng dipindah kana situs dimana kongkrit bakal dieusian sareng dilengkepan (gambar di luhur) [Port Osaka Kidul di Jepang (sapanjang jalan beulah jalan sareng Torowongan)] (Torowongan Kobe Minatojima di Jepang).

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

luhur; Torowongan Kawasaki Harbour di Jepang. katuhu; Selatan Osaka Harbour Torowongan di Jepang. Kadua tungtung unsur samentara ditutupan ku partisi susunan; ku kituna, nalika cai dileupaskeun sareng kolam renang anu dipaké pikeun ngawangun unsur anu ngeusi cai, unsur ieu diidinan ngambang na caina. (Foto nu dicandak tina buku anu dikaluarkeun ku Himpunan Japanese Screening and Reclamation Insinyur.)

Panjang torowongan anu ditelepkeun di dasar laut Bosporus kirang langkung 1.4 kilométer, kalebet hubungan antar kana torowongan anu teres sareng torowongan pangeboran. Torowongan mangrupakeun tautan penting dina jalur karéta api dua jalur di handapeun Bosphorus; torowongan ieu ayana antara distrik Eminönü di sisi Éropa Istanbul sareng distrik Üsküdar di sisi Asia. Kadua jalur rel ngalegaan dina unsur torowongan teropong anu sami sareng dipisahkeun ku silih.

Dina mangsa abad ka-20, langkung ti saratus torowongan anu dileueut kanggo diwangun pikeun jalan atanapi angkutan karéta di sakuliah dunya. Torowongan anu beuleum anu diwangun salaku struktur ngambang teras neuleumkeun dina saluran anu dikeruk saacanna sareng ditutupan ku lapisan panutup. Torowongan ieu kedah gaduh beurat anu cukup penting pikeun mencegah ngojay deui saatos panempatan.

Torowongan anu beresih kabentuk ti séri elemen torowongan anu dihasilkeun dina prefabricated dina panjangna anu tiasa dikawasa; tiap unsur-unsur éta téh umumna panjang 100 m, sarta dina tungtung torowongan pipah elemen ieu nyambung sareng ngiringan dina cai pikeun ngabentuk kaayaan ahir torowongan. Unggal unsur parantos ngalieurkeun sawatara ditempatkeun dina porsi tungtung; susunan ieu ngidinan elemen pikeun ngambang nalika di jero halodo. Prosés fabrikasi geus réngsé dina darmaga garing, atawa unsur anu ditempatkeun ka laut kawas kapal teras dipaksa dina bagian anu ngambang di deukeut situs seléksi ahir.

Unsur-unsur tabung anu dicelupkeun sareng réngsé dina dok garing atanapi di tempat parahu teras ditarik ka situs; nyemplung dina hiji kanal sareng nyambungkeun pikeun ngabentuk kaayaan torowongan final. Di beulah kénca: Unsur ditarik ka tempat anu operasi ahirna bakal dilakukeun kanggo immersion di palabuhan sibuk.

Unsur torowongan tiasa suksés ditarik jarak jauh. Saatos operasi peralatan parantos dilakukeun di Tuzla, élemén ieu ditetepkeun ka bango dina tongkang khusus diwangun, anu tiasa nyababkeun nurunkeun unsur ka saluran anu disiapkeun di dasar laut. Unsur ieu teras dicelup, masihan beurat anu dipikabutuh pikeun nurunkeun sareng dicelup.

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Nyupetkeun unsur nyaéta kagiatan anu waktos sareng kritis. Dina gambar di luhur, unsur ditingalikeun bakal dibebaskeun ka handap. Elemen ieu dikendalikan sacara horisontal ku jangkar sareng sistem kabel sareng kren dina tongkang tilelep ngontrol posisi anu nangtung dugi elemen diturunkeun sareng pinuh dipasihan dina pondasi. Dina gambar di handap ieu, posisi unsur tiasa dipantau ku GPS salami immersion. (Gambar anu dicandak tina buku anu diterbitkeun ku Japanese Association of Screening and Breeding Engineers.)

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Unsur-unsur anu direndam dibawa dina tungtung-tungtung sareng unsur-unsur saencana; saatos ieu, cai dina titik sambungan antara unsur anu nyambungkeun dikaluarkeun. Hasilna tina prosés pembuangan cai, tekanan cai dina tungtung sanésna elemen anu nyampekkeun karpét karét supados bénsin henteu kalis. Unsur-unsur dukungan samentawis diayakeun di tempatna bari pondasi handapeun unsur réngsé. Saluran teras dieusi deui sareng lapisan pelindung anu diperyogikeun ditambah. Saatos masang unsur tabung dina unsur tungtung torowongan, titik simpang torowongan pangeboran sareng torowongan tabung dieusi bahan anu ngeusian waterproofing. Mesin Tunneling (TBMs) dipaké pikeun bor kana torowongan dugi ka torowongan.

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Luhureun torowongan ditutupan ku mundur pikeun mastikeun stabilitas sareng perlindungan. Katiluna ilustrasi nunjukkeun backfilling tina tongkang dobel tina diri nganggo cara tremi. (Gambar anu dicandak tina buku anu diterbitkeun ku Japanese Association of Screening and Breeding Engineers)

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Dina torowongan anu kacelep dina selat, aya kamar tunggal kalayan dua kamar, masing-masing pikeun navigasi karéta sapisan. Unsur-unsur ieu leres dipasang dina dasar laut supados saatosna ngawangun konstruksi profil laut sami sareng profil dasar laut saencan konstruksi.

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray

Salah sahiji kauntungan tina metode terowong tabung anu aya kerentasan tina torowongan torowongan tiasa disesuaikan pikeun kabutuhan khusus unggal torowongan. Ku cara ieu, anjeun tiasa ningali bagian-bagian silang béda anu dianggo di sapanjang dunya dina gambar di luhur. Torowongan anu direndam diwangun dina wangun unsur beton anu didandan, sacara standar, ngagaduhan atanapi henteu aya amplop baja anu dipasang sareng fungsina babarengan sareng unsur beton internal internal. Kontras, téknik inovatif parantos diaplikasi di Jepang ti mimiti puluhan taun, nganggo koncretes non-bertulang tapi ribed dilakukeun ku sandwich antara amplop baja internal sareng éksternal; koncrétes ieu sacara komposit lengkep. Téhnik ieu tiasa dilaksanakeun kalayan ngamekarkeun cairan kualitas anu saé sareng beton kompak. Cara ieu tiasa ngaleungitkeun syarat anu aya hubunganana sareng ngolah sareng produksi beusi sareng acuan, sareng dina jangka panjang, ku nyayogikeun panyaksian katoda pikeun nyusun amplop baja, masalah tabrakan tiasa ngaleungitkeun.

NGADU TUBU DAN LAIN TUBE LAIN

Torowongan handapeun Istanbul diwangun ku campuran padika anu béda.

fitur téknis marmaray
fitur téknis marmaray
Bagian beureum tina rute diwangun tina torowongan anu tenggelam, sedengkeun bagian bodas biasana didamel salaku torowongan pangeboran nganggo mesin torowongan (TBM), sareng bagian konéng dilakukeun nganggo téknik Open-Close (C&C) sareng New Austrian Tunneling Metode (NATM) atanapi metode tradisional anu sanés. . Angka nunjukkeun Tunnel Boring Machines (TBM) kalayan nomer 1,2,3,4 sareng 5.
Torowongan pangeboran dibuka dina batu anu nganggo mesin torowongan (TBM) dihubungkeun sareng torowongan anu neuleum. Aya torowongan dina unggal arah sareng jalur karéta api dina unggal torowongan ieu. Torowongan dirancang kalayan jarak anu cukup antara silih pikeun nyegah aranjeunna silih mangaruhan sacara signifikan. Pikeun masihan kamungkinan kabur kana torowongan paralel dina kaayaan darurat, torowongan sambungan pondok parantos diwangun dina jarak anu sering.
Torowongan di handapeun kota disambungkeun ka unggal anu sanés unggal 200 meter; sahingga, disayogikeun yén tanaga jasa tiasa ngaliwat tina hiji saluran ka saluran anu sanés. Salaku tambahan, upami kacilakaan dina salah sahiji torowongan pangeboran, sambungan ieu bakal nyayogikeun rute penyelamat anu aman sareng nyayogikeun tenaga kanggo nyalametkeun.
Di mesin basi torowongan (TBM), ngembangkeun umum geus dititénan dina taun 20-30 pangahirna. Ilustrasi nembongkeun conto mesin modéren. Diaméter tameng tiasa ngaleuwihan méter 15 kalayan téknik anu ayeuna.
Operasi mesin boring torowongan modern tiasa langkung rumit. Gambarna nganggo mesin tilu ramo, anu dianggo di Jepang, pikeun muka torowongan anu bentukna oval. Téhnik ieu tiasa dianggo dimana platform stasiun kedah diwangun, tapi henteu diperyogikeun.
Dimana bagian tina torowongan parantos parobihan, sababaraha prosedur khusus parantos diaplikasi, ogé metode sanésna (New Austrian Tunneling Metode (NATM), pangeboran-pangeboran sareng mesin buka galeri). Prosedur anu sami digunakeun nalika penggalian Stasion Sirkeci, anu disusun dina galeri ageung sareng jero anu dibuka di jero taneuh. Dua stasiun anu misah diwangun dina jero taneuh nganggo téknik nutup-deukeut; Stasion ieu ayana di Yenikapı sareng Üsküdar. Dimana torowongan kabuka-terbuka, torowongan ieu didamel salaku kotak cross-section tunggal nganggo tembok anu misah antara dua garis.
Dina sadaya torowongan sareng stasion, isolasi cai sareng ventilasi dipasang pikeun nyegah bocor. Pikeun stasiun karéta api suburban, prinsip desain anu sami sareng anu dianggo pikeun stasion metro bawah tanah bakal dianggo. Gambar di handap ieu nunjukkeun torowongan anu diwangun ku metoda NATM.
Dimana garis sare anu dikaitkeun atanapi garis gabungan sisi diperyogikeun, metode torowongan anu béda-béda diterapkeun ku ngagabung. Dina torowongan ieu, téhnik TBM sareng téhnik NATM dianggo babarengan.

ATAS PEMBANGUNAN

Pembuluh penggalian sareng timba anu digunakeun pikeun ngalakukeun sababaraha penggalian handapeun cai sareng pangerukan pikeun saluran torowongan.
Terowong Tube Terbantut disimpen di dasar laut tina Bosphorus. Kukituna, saluran dibuka di lantai laut cukup ageung pikeun nampung unsur wangunan; Salajengna, saluran ieu didamel sapertos cara panutup lapisan sareng lapisan pelindung tiasa disimpen dina Terowongan.
Ékavasi handapeun cai sareng pengerukan saluran cai ieu dilaksanakeun ka handap kalayan ékskavasi jero cai beurat sareng alat pengorédaan. Jumlah total taneuh lemes, pasir, kerikil sareng batu anu dieusian langkung seueur jumlah 1,000,000 m3.
Titik paling jero tina sadayana rute ayana di Bosphorus sareng gaduh jarak kirang langkung 44 méter. Tube Terlibatna Lapisan pelindung sahenteuna sahenteuna 2 méter disimpen dina torowongan sareng cross-section of tabung kirang langkung 9 meter. Kukituna, jerona jalan na tina dredger kirang langkung 58 méter.
Aya sajumlah kawates sareng sababaraha jinis alat anu bakal dilakukeun kanggo réngsé. Dredger Dredger sareng Tug Ember Dredger digunakeun pikeun karya saringan.
The Grab Ember Dredger nyaéta wahana beurat pisan nu disimpen dina kapal tongkang. Sakumaha tiasa nunjukkeun nami tina kandaraan ieu, eta mibanda dua atanapi langkung ember. LIPI ieu ember anu buka nalika alat turun tina kapal tong sareng dilebetkeun kana jumlahna sareng ditumpuhna. Alatan ember beurat teuing, ngérélékkeun kana permukaan laut. Nalika LIPI angkat tina handapeun laut, éta nutup sacara otomatis, supados parabot anu diangkut ka beungeut cai sarta henteu dikubur kana kapal tong ku cara maké ember.
Anu pangendung LIPI anu pangkuatna tiasa ngalih sakitar 25 m3 dina siklus kerja tunggal. Pamakéan ember cengkraman pang gunana pikeun bahan lemes sareng lemes sareng teu tiasa dianggo dina parabot anu sapertos sapertos sandstone sareng batu. Grab LIPI dredges mangrupakeun salah sahiji jenis pangkolotna dredger; kumaha oge, aranjeunna anu masih loba dianggo di sakuliah dunya kanggo penggalian sareng pangerukan jero cai.
Upami taneuh anu terkontang kedah diseklik, sababaraha karung karét khusus tiasa dipasang kana ember. Anjing laut ieu nyegah pelepasan sédimén sésa sareng partikel denda ka kolom cai nalika ember ditarik tina handapeun laut, atanapi mastikeun jumlah partikel dileupaskeun tiasa dijaga dina tingkat anu dugi.
Kauntungan ember pisan kusabab éta tiasa dipercaya sareng sanggup ngorondang sareng pangerukan di jerona luhur. Kalemahanna nyaéta yén tingkat penggalian turun sacara dramatis nalika naekna jero, sareng ayeuna dina Bosporus bakal mangaruhan akurasi sareng pagelaran sacara umum. Salaku tambahan, penggalian sareng saringan teu tiasa dilakukeun dina alat-alat anu pédah ku ladles.
Dredger Ember Dredger mangrupikeun kapal khusus anu dipasang kalayan jinis pangerukan sareng alat pemotong kalayan pipa sedutan. Nalika kapalna ngiringan sapanjang rute, taneuh dicampur sareng cai dipompa tina handapeun laut kana kapal. Peryogikeun kanggo sédimén pikeun cicing di kapal. Pikeun ngeusian kapal kalayan maksimal kapasitasna, kedah dipastikeun yén sésa-sésa cai ageung tiasa ngalir kaluar kapal bari kapalna gerak. Nalika kapal pinuh, éta ka tempat pembuangan limbah sampah na empati; kapal éta siap kanggo siklus tugas salajengna.
Anu pangkuatna di Bungkur Lembuk Dredgers tiasa nahan kira-kira ton 40,000 (kira 17,000 m3) bahan dina siklus kerja tunggal sareng anu tiasa ngagali sareng seken sérét kira 70 méter. Dredger LIPI Dredgers tiasa ngali sareng milarian dina bahan lemes sareng sékundér.
Kaunggulan tina Dredger Ember Dredger; kapasitas tinggi na sistem mobile teu ngandelkeun sistem Anchorage. Kalemahan; jeung kurangna akurasi sarta penggalian sareng pangerukan ku kapal-kapal ieu di daérah anu deukeut ka basisir.
Dina sambungan sambungan terminal tina torowongan anu direndam, sababaraha batu digali sareng digeret di sisi basisir. Dua cara anu béda parantos dituturkeun pikeun prosés ieu. Salah sahiji cara ieu nyaéta pikeun nerapkeun metode standar pengeboran cai sareng ledakan; metodeu anu sanésna nyaéta alat anu nganggo alat panyebaran khusus, anu ngamungkinkeun batu nembak tanpa ngabeledug. Duanana metode anu lambat sareng mahal.

Kalénder Tender Railway Ayeuna

ka 14

Ngayakeun bewara: Service Kepegawaian bakal narima

Nopémber 14 @ 10: 00 - 11: 00
panitia: TCDD
444 8 233
ka 14

Ngayakeun bewara: wasta Service Kaamanan bakal dibawa (TÜDEMSAŞ)

Nopémber 14 @ 14: 00 - 15: 00
panitia: TÜDEMSAŞ
+ 90 346 2251818
ka 14

Perolehan Perolehan: Perolehan Penjaga Gate Guard

Nopémber 14 @ 14: 00 - 15: 00
panitia: TCDD
444 8 233
Ngeunaan Levent Elmastaş
RayHaber jelema nu nyunting

Janten kahiji komen

koméntar