II. Impian Abdul Abdul Hamid Ngimpi Hejaz Stasiun Kereta Api Amman nyaéta Malikan deui

2. abdulhamidin ruyasi hejaz kareta api amman stasiun kareta dipulihkeun
2. abdulhamidin ruyasi hejaz kareta api amman stasiun kareta dipulihkeun

Ku TİKA. Salah sahiji proyék anu paling penting dina periode Abdulhamid Khan, Stasion Karéta api Hejaz Amman ayeuna disimpen deui sareng wangunan musium didamel, anu nyertakeun sakumna karéta api.

abdulhamidin ruyasi hejaz kareta api amman stasiun kareta dipulihkeun
abdulhamidin ruyasi hejaz kareta api amman stasiun kareta dipulihkeun

II. Hejaz Railway, salah sahiji proyek anu paling penting tina jaman Abdulhamid Khan, diwangun antara Damel sareng Madinah antara taun 1900-1908. Pangwangunan karéta api dimimitian dina Séptémber 1 antara Damaskus sareng Der'a. Pangwangunan dimimitian ti Damsik ka Madinah; 1900 ngahontal Amman, 1903 ngahontal Maan, 1904 dugi ka Medayin-i Salih dina Séptémber 1, sareng 1906 dugi ka Madinah dina Agustus 31. Stasion utama jalur Hejaz Railway nyaéta Damaskus, Der'a, Katrana sareng Maan ogé stasiun Amman.

Baris Hijaz bakal ngagampangkeun perjalanan ibadah haji anu tiasa dilakukeun kalayan kasusah sareng usaha anu ageung sareng bakal janten instrumen dina ibadah kaagamaan anu hébat. Kituna, perjalanan ti Siria ka Madinah bakal salami opat puluh lima dinten ka Mekah sareng anu bahaya kusabab serangan Badui. Henteu ngan ukur dina kasus perang sareng pemberontakan, tapi ogé dina waktos biasa, angkatan prajurit sareng amunisi ka Hijaz sareng Yaman bakal dilakukeun ku rel, sahingga ngaleungitkeun kabutuhan Terusan Suez.

Stasion Karéta Amman, anu parantos ditinggalkeun teu lila kusabab kurang pendidikan, kurang ékonomi, ngalalaworakeun, teu sadar sareng henteu sadar, tilu gedong sajarah parantos aya dina prosés kamunduran kusabab sababaraha alesan. ieu
Ku sabab kitu, restorasi tilu gedong anu diwangun salaku tempat pamondokan pikeun staf stasiun di Amman Train Station réngsé sareng pangwangunan Railway Hicaz anyar kalayan perkiraan 1500 m² saluyu sareng lingkunganana dijelaskeun sareng proyék TIKA disiapkeun ku TIKA.

Museum Railway Amman Hijaz, anu bakal ditetepkeun ku TIKA, bakal ngandung seueur tulisan penting sareng kenangan anu aya hubunganana sareng sajarah Railway Ottoman.

Peta Karéta Hicaz

Kalénder Tender Railway Ayeuna

cum 15

Ngayakeun bewara: Service Kepegawaian bakal narima

Nopémber 15 @ 14: 00 - 15: 00
panitia: TCDD
444 8 233
cum 15

Ngayakeun bewara: Sasak Works Yaptırılacaktır

Nopémber 15 @ 14: 00 - 15: 00
panitia: TCDD
444 8 233
PTS 18

Ngayakeun bewara: Rental Car Service Alınacaktır

Nopémber 18 @ 14: 00 - 15: 00
panitia: TCDD
444 8 233
Ngeunaan Levent Elmastaş
RayHaber jelema nu nyunting

Janten kahiji komen

koméntar