Bersejarah Paşabahçe Ferry bakal ditarik ka Haliç dina bulan Désémber

pamukus pasabahce bersejarah
pamukus pasabahce bersejarah

Bersejarah Paşabahçe Ferry bakal ditarik ka Haliç dina bulan Désémber; Nalika ngantosan dinten janten agul agul dina sisi basisir Beykoz, Paşabahçe Ferry bersejarah, anu dialihkeun deui ka Kota Garis ku prakarsa IMM, bakal dibawa ka Haliç Shipyard dina bulan Désémber sareng prosés pangropéa sareng perbaikan bakal dimimitian. Kapal bakal disimpen deui ka angkutan laut saatos restorasi réngsé.

Paşabahçe Passenger Ferry, salah sahiji kapal simbol Şehir Hatları AŞ bersejarah, anu dipasihan ka kotamadya Beykoz ku 10 taun ka pengker ku administrasi Perbandaran Metropolitan Istanbul (IMM) saméméhna, ditinggalkeun ka parah ku jalan laut. The steamer, anu dipaké salaku solon kawinan pikeun waktos anu singget, teras dipénta ngawangun salaku musium. Éta ogé sumping sareng tuang di Bosphorus sareng jalur pikeun cai jero cai sareng peminat diving. Nanging, teu aya proyék anu lumangsung, sareng kapal heran éstétis, 10 ditinggalkeun ka rot dina basisir Beykoz sapanjang taun.

Ferry anu lami sataun 67, anu ditunda pikeun ngabongkar bulan kamari, disimpen tina agul ku inisiatif IMM. Kana paménta IMM pikeun uih deui kapal ka Bosporus, tender éta dibatalkeun heula. Majelis Munisipasi Beykoz, ngahiji dina saminggu ayeuna, "Paşabahçe, salaku kapal panumpang sareng 2 ngambang dina taun nyayogikeun yén syarat IBB Associate City Lines Inc." disatujuan gratis.

Kapal, anu parantos nyaksian peristiwa sejarah anu paling penting di Istanbul, bakal nyumponan Bosporus sareng panumpangna saatos pangropéa sareng perbaikanna parantos réngsé ku IMM. Para ahli İBB anu naliti kapal, anu dipaliré; logam luar tina kukus dikoréksi ku oksigén sareng cai laut, komponén rambut kedah diperyogikeun deui, éta sanés dina kaayaan ngadamel ekspedisi sareng diperyogikeun biaya pangropéa beurat.

CINEM DEDETAS NGADAYU PROSES PANJANGGUNGAN DENGAN PELEKA PUTRA

Nyarios yén aranjeunna ngamimitian inisiatif pikeun nambihan deui Paşabahçe Steamboat ka armadana ku perintah Présidén İBB Ekrem İmamoğlu, Manajer Umum Şehir Lines Inc. ngajelaskeun prosés patepungan panumpang kapal deui saperti kieu:

"Anu mimiti, laporan survey (kaayaan umum) Istanbul Harbour Authority bakal dicandak. Saatos réngsé panalungtikan téknis anu diperlukeun pikeun ditarikna kapal anu aman, kami bakal mastikeun yén éta bakal ditunda ka Haliç Shipyard dina bulan Désémber. Kaayaan steamer penting. Urang ngobrol ngeunaan féri anu parantos ditinggalkeun kana nasibna kirang langkung 10 taun. Kontrol sareng pamariksaan bakal dilakukeun ngeunaan navigasi di laut. Pangropéa kolam renang bakal dilakukeun di kebon tempat. Aya patempatan pikeun bakal dirobih deui lengkep, sapertos kembang kapal sareng mesin. Urang ningali naon anu tinggaleun anjeunna. Kemungkinan ékonomi kapal bakal diékstrak pikeun ngaropea sareng modéren. Pangropéa rencanana bakal dilakukeun. Simbol féri Kota Galur, Paşabahçe, bakal ngawitan nyayogikeun warga Istanbul sakali sadaya karya ieu tos réngsé. "

BOGAZ BISA PALING GAMPANG PALING PALING PALING GELAP

The 67 taun umur Paşabahçe Steamboat, anu ngaluncurkeun kampanye salamet Istanbulites, sanés ngan ukur anu paling gancang "sareng" mémori "Bosphorus, tapi ogé mutiara Bosphorus kalayan desain anu alus.

Ferry bersejarah, 1952, diwangun salaku kapal perang di Taranto, Italia, di 2. on demand ti Perang Dunya II réngsé, Turki kotana garis dina wengi di Itali ieu dirobah jadi formulir. Kalayan mesin anu kuat sareng struktur kapal anu kuat, kapal anu sumping ti Italia ka Istanbul dina dinten 2,5 tiasa nyepetkeun miln 18 per jam.

Pangukus kalayan cet méter 73,71, lebar méter 13,17 sareng jerona 3,27 meter ngaladénan gentlemén kota sareng awéwé di dua sisi Bosphorus. Salila taun, 58 nyayogikeun salaku panumpang dina cai Istanbul sapanjang rute Adalar sareng Yalova.

Paşabahçe Passenger Ferry, anu disumbangkeun ka Daérah Beykoz ku administrasi İBB di 2010, dipénta ngawangun salaku musium. Tapi, pamulihan sareng pangropéa henteu tiasa dilakukeun kumargi teu cekap sumber sareng sponsor. Salila mangtaun-taun, Beykoz ditambangan di pantai di payuneun kotamadya diantepkeun.

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar