Sapanca Teleferic Project No Claim EIA Report

sapanca cable car project ced laporan no claim
sapanca cable car project ced laporan no claim

Parantos diaku yén henteu aya Laporan EIA ngeunaan Teleferic Project di Sapanca anu parantos kontroversial sakitar sakitar 3 sasih, sareng éta mangrupikeun kejahatan pikeun masihan lisénsi konstruksi.

Perwakilan Propinsi TMMOB Sakarya Salim Aydin, dina konperénsi pers, Proyék Teleferik, seueur patarosan henteu tiasa kasauran, éta proyék 'anu kuring laksanakeun nyaéta' indinde 'sketsa' ngaku yén padamelan éta.

Aydın, Kırkpınar sareng Mahmudiye, khususna héjo Sapanca anu dirawat musuhan sareng dirobih janten beton pikeun nyewa, "Proyék Telepric" dihalangan sakali deui sareng rohangan hirup kami. Tujuan kami ninggalkeun tanah anu urang diwariskeun ti karuhun urang sareng karep kana Kırkpınar sareng Mahmudiye anu langkung endah, mangrupikeun hasil tina Perbandaran Sapanca sareng Bursa Teleferik A.Ş. narékahan pikeun ngéléhkeun anu sahéka anu ramé ”.

Aydın nyarios: "Kami, Kırkınarlı sareng Mahmudiyeliler, Sapancalılar anu ngajagi tempat urang, alam sareng warisan sajarah urang, ngahiji di payuneun masarakat sareng masarakat Sapanca dinten ayeuna ngalawan seueur kasusah sareng kasusah nalika ngalawan ieu kaadilan, talana sareng nyéwa. Prosésna umum dipikanyaho ku masarakat Sapanca, propinsi urang, Sakarya sareng nagara urang umumna. Éta teras dina hukum anu sah sareng sah anu urang lakukeun ngalawan nyéwa, dina kerangka pamahaman urang pikeun ngajagaan alam urang. Urang sakali deui bakal nginpokeun ka Sakarians, pencét sareng masarakat dina laporan téknis anu disiapkeun dina tahap ieu. "

Salim Aydın engké, Kamar Mesin Insinyur Lingkungan Cabang Kocaeli Ex. Trans. Ing. / Anjeunna bagikeun laporan téknis anu disiapkeun ku oceanographer Sait Ağdacı.

TANPA JELAS EIA

Laporan ieu kaasup pandangan ieu:

1-Proyék anu nyarioskeun sanés ngagambarkeun pantaran sareng henteu ngajawab seueur patarosan. Pondokna, proyék ieu mangrupikeun “sketsa” nalika tip dibuka lami oldu atuh éta.

2-Ngeunaan ropeway anu bakal diwangun, laporan EIA (Diréktur Provinsi Sakarya Provinsi Lingkungan sareng Urbanisasi sareng Perbandaran Metropolitan Sakarya) teu tiasa dihontal dina sagala cara sareng moal aya catetan tina laporan sapertos éta. Pondokna, proyékna henteu gaduh laporan EIA (positip / négatip). Sanaos ieu mangrupikeun hal, ngaluarkeun idin konstruksi sareng ngamimitian konstruksi mangrupikeun kajahatan dina hukum.

3-Rupa bumi diperyogikeun sebagai pusat kendali ropeway sareng tempat parkir disumbangkeun ku kaayaan yén "biasa ngempelkeun gempa bumi sareng pasar". Dina hal ieu, panggunaan daérah pikeun tujuan ieu ogé mangrupikeun kajahatan sateuacan hukum.

Nomer tangkal bakal dipotong

4-Dina tahap kahiji, di daérah dimana garis mobil N kabel X diitung salaku 1500m, perkawis 5000 larch, scotch pine, beech, chestnut sareng hornbeam spésiés bakal dipotong. Ningali sadayana proyek; Tempat akomodasi (anu dianggap janten banglo), fasilitas turis (kebon tea, réstoran, tempat kaulinan, tempat parkir mobil, sareng sajabana), pusat paréntah sareng pembunuhan ieu tiasa dugi ka 20.000. héjo bakal dirusak pisan. Kajadian anu sami kajantenan salami 2005-2017 taun darat leuweung ku ngalangkungan 2B sareng zoning.

5-Wilayah Sapanca, khususna wewengkon Marmara, Bolu sareng Ankara kusabab jarak kami warga di dieu sareng khususna dina taun-taun ayeuna mangrupikeun tempat anu nelepon kanggo warga asing. Hanjakalna, kusabab fitur ieu, parantos ditumpuk kana pamanjuran tangkal / leuweung sareng konkretisasi di luhur ku cara narik minat sababaraha bagian panyewa.

Sapanca nginum cai nyalira

6-Walungan / walungan Sapanca ditutup ku perusahaan botol cai domestik sareng asing sareng masarakat Sapanca kedah nginum cai sorangan kalayan artos ".

7-Daérah dimana proyék ropeway direncanakeun anu bakal diwangun ogé mangrupikeun wewengkon anu sumberna cai bawah tanah beunghar ”. Hal ieu ogé bakal nambahan masalah cai Sapanca, anu parantos gancang nuju kakurangan cai.

8-Tasik Sapanca mangrupikeun hiji-hijina sumber cai tina Sapanca jeung leuweung leuweung tina proyék sapertos ieu sareng karusakan kodeu cai anu kasar, cai limbah anu didamel langsung kana danau parantos janten danau Mesotrophic.

Istilah sanésna, eutrofikasi parantos dimimitian di Tasik Sapanca, eusi oksigén tina danau parantos murag, sareng spésiés sareng kapadetan spésiés parantos ngaleungit. Kukituna, sedengkeun 10-15 mangrupikeun spésiés lauk di Tasik Sapanca dugi taun saacanna, 48-4 parantos dugi ka ayeuna. Di gunung Sapanca, spésiés sato liar 5 parantos musna kana waktos, sareng 19 anu terakhir dipandang dina sababaraha taun ka pengker.

9- Nasib pisan yén proyék ieu ditunda agénda nalika nagara Tasik Sapanca mangrupikeun sumber utama cai nginum di Sakarya sareng Sapanca.

10- Nalika aya kasadaran hirup sareng gempa di wilayah urang; Di Sapanca, anu mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling lindung dina gempa 1999, leungitna daérah ieu tanpa nyiptakeun lahan koleksi gempa alternatif mangrupikeun bencana.

11-Salaku tambahan, proyék sapertos kitu anu bakal dilaksanakeun tanpa idin sareng persetujuan masarakat Sapanca bakal nyiapkeun taneuh kanggo ketegangan sosial sareng acara.

12-Cekap alesan anu didaptarkeun di luhur, konstruksi ropeway kudu dieureunkeun langsung sareng daérah éta kedah dirobih.

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar