IETT sareng Asosiasi Kulawarga DMD ngayakeun kagiatan babarengan

iett-kalayan-nu-umum-DMD-kulawarga-pakaitna-dikelompokeun acara
iett-kalayan-nu-umum-DMD-kulawarga-pakaitna-dikelompokeun acara

Panyakit DMD, anu kajantenan sakitar umur lima taun, dibuktikeun ku kaleungitan otot dina taun-taun salajengna. Barudak kapaksa nganggo korsi roda nalika umur 10-12. Dina umur 20, kasusah penting timbul. Dina raraga narik perhatian ka panyakit anu teu pati aya ieu, Asosiasi Kulawarga IETT sareng DMD nandatangan kagiatan babarengan.

Asosiasi Kulawarga DMD sareng Diréktur Umum IETT ngayakeun kagiatan di Tunnel Square pikeun ningkatkeun kasadaran sakitar DMD. Karyawan IETT ogé ngadukung kagiatan éta, anu dikelompokeun sareng partisipasi kulawarga sareng murangkalih anu kaserang panyakit.

Diomongkeun atas nama Direktorat Umum IETT, Jasa Layanan Pelanggan IETT sareng Kepala Dinas Komunikasi Korporat Cevdet Güngör nyatakeun yén IETT parantos nyayogikeun jasa angkutan umum ka warga Istanbul salami 148 taun na yén éta ngadukung proyék tanggung jawab sosial ogé. Güngör ngadawuh, "Barudak urang kalayan DMD henteu tiasa leumpang atanapi ngajalankeun sapertos murangkalih sanés sareng teu ngambekan leres nalika tahap panyakitna. Barudak urang otot, anu otot sareng kahirupan ngalembereh ku waktos, hoyong impian ngeunaan masa depan na. ”

Anggota pergaulan anu ngahadiran acara sareng barudak kalayan DMD parantos nungtut ti pihak otoritas sareng warga.

Présidén Asosiasi Kulawarga DMD Gülbahar Bekiroğlu, anu nunjukkeun yén aya leuwih ti sarébu barudak 5 anu berjuang sareng panyakit anu sami di sakuliah nagara, saurna dina biantarana: aşkın Langkung ti barudak 5000 di nagara urang anu pajoang masalah anu didamel ku panyawat ieu ”.

Bekiroğlu nyatakeun yén aranjeunna ngalaman kasusah milari dokter spesialis anu terang DMD di rumah sakit sareng biaya campur tangan anu henteu dilakukeun salah atanapi waktosna beurat. Nunjukkeun yén jumlah puseur kasakit otot multidisiplinér kedah dironjatkeun, saur Bekiroğlu, için Urang kedah angkat ka kota-kota dimana aya pusat panyakit otot sapertos Antalya sareng İzmir supados ngagaduhan kendali rutin barudak urang anu henteu tiasa tahan panjang. Upami jumlah pusat sakit otot ningkat, urang bakal tiasa nyandak perawatan kaséhatan anu langkung mumpuni. Kami bakal tiasa ngaksés perlakuan ngembangkeun anu langkung gampil. Urang terang yén sagala masalah anu urang karep bakal direngsekeun sareng kasadaran sosial. Salaku Asosiasi Kulawarga DMD, urang badé ngahatur nuhun ka Diréktur Jenderal Usaha IETT pikeun dukunganana. "

Dina hiji dinten usum tiris cerah, kagiatan éta diayakeun kalayan partisipasi barudak DMD. Barudak, anu sumping kalayan balon sareng permen katun, nyandak wisata di Jalan Istiklal sareng Trunk Nostalgia.

Naon DMD?

Duchenne otot dystrophy DMD; Éta téh kasakit otot kutang sareng genetik anu lumangsung dina umur tilu dugi ka lima taun. Kusabab mutasi gén dystrophin di pasién Duchenne, protéin dystrophin anu mastikeun integritas otot teu tiasa disintésis. Kasakit manifests sorangan dina barudak ku kacapean kaleuleuwihan, sering ragrag, sareng kasusah nalika naek gunung. Duchenne mangrupikeun panyakit anu biasana disasarkeun ka budak lalaki. Sedengkeun kajadian dina budak lalaki mangrupikeun dina 3.500, kacilakaan di budak awéwé mangrupikeun dina 50 juta. Barudak dina korsi roda ti umur 10 kakeunaan épék penting, khususna réspirasi, dina yuswa 20. Teu aya anu dipikanyaho ubar pikeun kasakit ieu.

Lelang Wayah

  1. Perhatosan Tender: Nguatkeun Jembatan sareng Bakar

    @ Januari 27 14: 00 - 15: 00
  2. Tiket Angkutan Global

    @ Januari 28 08: 00 - @ Januari 29 17: 00
  3. Ngamankeun Investasi dina Séktor Rel

    @ Januari 28 08: 00 - 17: 00
  4. Perhatoskeun Tender: Ngoréksi tina Tatvan Pier Right Line Roads

    @ Januari 28 09: 30 - 10: 30
  5. Lembut Bewara: Spring Clamp Badé Dibeuli

    @ Januari 28 10: 30 - 11: 30

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar