Bengkel Gempa Istanbul Dimimitian

gempa istanbul ngamimitian calistayi
gempa istanbul ngamimitian calistayi

Walikota Istanabul Metropolitan Walikota Ekrem İmamoğlu'nun Bengkel Gempa dimimitian ku ucapan pambuka, sadaya aspek résiko gempa Istanbul diinvestasikeun dina tabél. Rintangan gempa gedong sareng pelatihan bencana mangrupikeun pendapat umum para ahli lokal sareng asing.

Panyatur pertama Bengkel Gempa Dep Istanbul Prof., dikelompokeun ku Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), dimana pamangku kapentingan nasional sareng internasional ngahiji. Dr Marco Bohnhoff.

Saatos ucapan pambukaan Présidén IMM Ekrem İmamoğlu, Bohnhoff masihan inpormasi ngeunaan gedéna gempa di Istanbul kalayan presentasina anu judulna S Seismotectonic Status Fault Anatolian Kalér jeung Makna Pikeun Bahaya Gempa ".

Kasalahan Kunci dina MARMARA

Bohnhoff ngabédakeun yén Lautan Anatolian Fault Line parantos dikonci kalepatan di Divisi Marmara ti saprak 1766, sareng anu tiasa aya gempa bumi kalayan ukuran 7,4 dina mangsa ka hareup. Bonhoff neraskeun pidato sapertos kieu:

Numutkeun data kami, gempa diperkirakeun dugi ka 7,4 di Marmara sareng teu aya gempa anu diprediksi di luhureun éta. Tapi, bahkan gempa gedena 7,4 mangrupikeun bahaya sosio-ékonomi anu serius pikeun Istanbul sareng lingkunganana. Résiko ieu kedah diurus. ”

24 Dina biantarana, Bonhoff nyatakeun yén gempa bumi anu ukuranna 5,8 dina bulan Séptémber mangrupikeun kauntungan anu macet di Marmara Tengah.

Putra Gempa anu terakhir parantos nyiptakeun harepan yén bakal aya gempa langkung ageung. Nanging, gerakan kagempaan anu ayeuna kalem di handap. Gerakan kagempaan di daérah ningkat sateuacan gempa skala 4,7 sareng 5,8. Sistem peringatan dini bakal diaktipkeun upami urang tiasa ngiringan kagiatan di dieu langkung caket. ”

TSUNAMI JAMINAN AKTIF

Saatos Marco Bonhoff, Pierre Henry nyieun presentasi na. Dina biantarana anu judulna k Kontribusi Ilmu Bumi Laut pikeun Analisis Gempa Istanbul Henry, Henry nyatakeun yén élmu bumi dimudahkeun dina diajar gempa di Istanbul sareng nyarios:

Dik Kami ngembangkeun imah pangamatan di Istanbul saatos gempa 1999 sareng kami parantos dugi ka jalan-jalan. Dina panalungtikan urang, kami nyaksian yén Marmara Fault dikonci di dasar laut. "

Ngawatesan misteri tsunami anu tiasa dialamkeun saatos Marmara Gempa, Henry nyatakeun yén aya skenario anu béda ngeunaan titik mimiti sareng tungtung kasalahanana. Tapi, résiko tsunami di Marmara henteu nyuarkeun pisan Henry, sistem peringatan awal pikeun ngadegkeun yén résiko tsunami kamungkinan pikeun ngaduga sateuacanna, cenah.

KADIOĞLU: İZ Urang BISA REDUCE DAMAGE, HENTEU DANGER ”

Salah sahiji narasumber tina paméran nyaéta Prof.Dr. Dr Dina biantarana anu judulna "Situasi Musibah Darurat Mik, Mikdat Kadıoğlu nerangkeun yén bisi aya musibah utama, pulisi, ambulan sareng brigada seuneu anu kami ngarepkeun bantosan ogé bakal aya dina musibah.

Kadıoğlu nyarios, "Urang kedah ngalih ka manajemén musibah dina dasar masarakat. Latihan kaahlian kudu disayagikeun di luar latihan kasadaran. Lamun aya kajadian, musibah dumasar komunitas kedah diadaptasi, kusabab sadayana anu aya dina musibah. Jam lalajo 72 munggaran dina musibah penting. Di dieu urang bakal ngalakukeun pertunjukan heula ..

Nyarios yén bencana kedah disiapkeun dumasar kana skénario anu paling parah, Kadıoğlu nyarios, "Manajemén Bencana nyaéta ngirangan résiko, sanés milarian sareng nyalametkeun. 34 nyaéta ngirangan kamungkinan sarébu gedong anu ruksak ka 34. Upami résiko ngirangan, pipilueun sukses. Tanpa manajemén résiko, manajemén krisis henteu loba akal. Urang teu tiasa ngaleungitkeun bahaya gempa tapi urang tiasa ngirangan karusakan. "

Cara ngahijikeun daérah, sakola, anu nunjukkeun yén masjid Kadıoğlu, ngantebkeun pentingna ngajantenkeun gedong-gedong ieu henteu utuh.

Dinten anu munggaran di bengkel, anu kalebet wawakil ti disiplin anu béda, kelompok profesional sareng séktor, terus sareng sesi paralel. Dina dinten kadua bengkel, bakal aya diskusi tabel béréskeun pikeun ngabahas masalah sareng solusi usulan.

PROGRAM PROSES:

2 DESA 2019

SESI PIRI 1. bagean

SESI - 1.1: PENGURUSAN RISIKO RISIKO

Moderator: Fouad Bendimerad (Gempa sareng Inisiatif Megasehir)

Panyatur: - Prof.Dr. Dr Haluk Eyidoğan - Shoji Hasegawa (JICA) Dosén. Anggota Meltem Şenol Balaban (Universitas Teknikal Wétan Tengah) - Erdem Ergin (UNDP)

SESI - 2.1: PENGURUSAN EMERGENCY

Moderator: Dr Mikdat Kadıoğlu (Universitas Téknik İstanbul)

Panyatur: - Zafer Baybaba (Diréktur Kaamanan Provinsi Istanbul) - Abdurrahman Yildirim (KIZILAY) - Murat Yazici (Perbandaran Metropolitan Istanbul) - Ali Nasuh Mahruki (Présidén Yayasan AKUT) - Assoc. Dr Gülşen Aytaç (Universitas Téknik İstanbul)

SESI - 3.1: ISTANBUL EARTHQUAKE HAZARD

Moderator: Dr Marco Bohnhoff (GFZ)

Panyatur: - Prof.Dr. Dr Mustafa Urang (Turki Gempa Yayasan) - Professor Dr Haluk Özener (Universitas Boğaziçi) Dr Ziyadin Çakır (Universitas Téknis İstanbul) Dr Ningali Profil Penuh Okan Dr Semih Ergintav (Universitas Boğaziçi) Dr Sinan Özeren (Universitas Téknis Istanbul)

SESI - 4.1: PANUTUP RISIKO RISIKO

Moderator: Pelin Kihtir Öztürk (Platform Bisnis pikeun Targét) Panyatur: - TÜSİAD - Oktay akina (MUSIAD) - Nart Levent (Istanbul Kamar Industri) - Yuichiro Takada (JICA Turki) - UKM mantap

SESI - 5.1: BANGUNAN DURABLE

Moderator: Dr Atiye Tuğrul (Universitas atina - Cerrahpaşa)

Panyatur: - Prof.Dr. Dr Dr. Polat Gülkan (Universitas Çankaya) Dr Dr Atiye Tuğrul (Universitas atina - Cerrahpaşa) Dr Güray Arslan (Universitas Teknikal Yıldız) - Ferdi Erdoğan (İMSAD) - Sinan Türkkan (Asosiasi Penguatan Gempa)

SESI - 6.1: ECOSYSTEM, SUMBER NANGGURU JEUNG ADAPTASI TUTUP

Moderator: Dr Azime TEZER (Universitas Téknis Istanbul)

Panyatur: - Dursun Yıldız (Asosiasi Dasar Cai) - Engin Işıltan (ÇEDBİK) Ender Peker (Çankaya Universitas, Istanbul Sarat jeung Kaayaan Center) - Original Gemciler (WWF Turki) - Bahtiyar Kurt (UNDP) - Assoc. Dr Harun Aydın (Universitas Hacettepe)

SESI PIRI 2. bagean

SESI - 1.2: KOMUNIKASI RISIKO RISIKO

Moderator: Mehmet ÇAKILCIOĞLU (Perbandaran Metropolitan Istanbul)

Panyatur: - Prof.Dr. Dr Nuray Karancı (Universitas Téknik Wétan Tengah) Dosén. Anggota Canay Doğulu (Universitas TED) Dosén. Gözde İkizer (TOBB University of Economics and Technology) - Assoc. Dr Dr. Gülüm Tanırcan (Universitas Boğaziçi) Dosén. Anggota Nazan Cömert Baechler (Universitas Marmara)

SESI - 2.2: EARTHQUAKE SELEPAS: GAMPANG

Moderator: Gürkan AKGÜN (Perbandaran Metropolitan Istanbul)

Panyatur: - Selim Kaçmazoğlu (Diréktur Provinsi İstanbul Pendidikan Nasional) - Remzi Albayrak (Perwakilan Metropolitan İstanbul) - Giray Moralı (Diréktur Provinsi Daerah andstanbul, Lingkungan sareng Urbanisasi) - Assoc. Dr Ezgi Orhan (Universitas Çankaya)

SESI - 3.2: DAMAGE IN ISTANBUL

Moderator: Cecilia Nievas (GFZ)

Panyatur: - Prof.Dr. Dr Eser Çaktı (Universitas Boğaziçi) - Prof.Dr. Dr Haluk Sucuoğlu (Universitas Téknik Wétan Tengah) Dr Dr. Alper İlki (Universitas Téknis Istanbul) - Assoc. Dr Dr. Nevra Ertürk (Universitas Teknikal Yıldız, ICOMOS) Dosén. Anggota Özgün Konca (Universitas Boğaziçi)

SESI - 4.2: TRASS TRANSFER RISIKO RISIKO

Moderator: Urang er Mustafa (Turki Gempa Yayasan)

Narasumber: - İsmet Güngör (Institusi asuransi Bencana Pengetahuan Alam) - Mehmet Akif Eroglu (Turki Insurers Association) - Serpil Ozturk (Institusi asuransi Bencana Pengetahuan Alam) - Professor Dr Sinan Akkar (Universitas Boğaziçi) - Güneş Karakoyunlu (Milli-Re)

SESI - 5.2: URANG SUNDA DURABLE

Moderator: - Dr. İbrahim Orhan Demir (Perwakilan Istanbul Metropolitan) Panyatur: - Assoc. Dr Ufuk Hancılar (Universitas Boğaziçi) - Nusret Alkan (İGDAŞ) - METRO A.Ş. - M. Kemal Demirkol (GTE) - ISKI - KIPTAS

SESI - 5.3: PLANNING DURABLE SPATIAL

Moderator: Dr Nuran Zeren Gülersoy (Universitas Teknis Istanbul) Panyatur: - Prof.Dr. Dr Dr. Nihal Ekin Erkan (Universitas Marmara) - Prof.Dr. Dr Handan Türkoğlu (Universitas Téknis Istanbul) - Assoc. Dr Dr. Seda Kundak (Universitas Téknis Istanbul) Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini (Universitas Téknis Istanbul) Dr Langkung profésional anu namina murat balamir

3 DESA 2019

SESYEN PADANG TEMBANG

(MASALAH, KOMUNITAS sareng PROJEKTOH)

TEMA - 1: PENGURUSAN RISIKO RISIKO RANGKA

TEMA - 2: MANAGEMENT EMERGENCY AND IMPLOVEMENT

TEMA - 3: RISIKO UNDERSTANDING

TEMA - 4: RISIKO RISIKO RISIKO RISIKO

TEMA - 5: PLANNING DEMBANGKEUN DAN KEMBANG

TEMA-6: ECOSYSTEM, SUMAT RESEP KURUS sareng TUTUP TAMPILAN

PANUTUP sareng SESI PUTIHAN

Mégér Railway Ayeuna

Sal 10

Lalu lintas Teluk

Range 9 @ 08: 00 - Range 11 @ 17: 00

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar