Iraha Bandara Rize-Artvin ngamimitian layanan?

bandara bandara artvin satengah réngsé
bandara bandara artvin satengah réngsé

Kementrian Perhubungan sarta infrasturktur 766 hektar jeung yayasan projected ieu diteundeun ku 2,5 sababaraha taun ka pengker, Perdana Mentri Recep Tayyip Erdogan, bandara Turki urang 2nd Rize- diwangun dina laut ngeusi 52 persén Artvin Airport anu réngsé.

Dina pangwangunan Bandara Rize-Artvin, anu dirarancang ku Menteri Pengangkutan sareng Infrastruktur 766 héktar di Yeşilköy, distrik Pésa Rize sareng ditetepkeun ku Présidén Recep Tayyip Erdoğan dina 3 April 2017, 266 juta tan daratan diwangun ku 88,5 héktar. batu pikeun dianggo. Di daérah tempat 150 treuk diangkut siang sareng wengi, laut ngeusian terus. Salian treuk, dua kapal penggalian ogé dianggo. Kurang leuwih 2 rébu ton pangeusian poéan dina pangwangunan bandara, prosés ngeusian landasan diteruskeun. Kanlımezra, 120 kilométer jauh tina situs proyék sareng kuari batu Tektaş, 3 kilométer jauh, diangkut ku treuk ka laut ngalangkungan jalan ngahubungkeun.

Batu-batu anu ngeusi treuk kanggo kapal penggalian diuihkeun ka laut kalayan jerona 28 méter. Wewengkon jero mol bakal ngadeukeutan 2 juta méter pasagi sareng jumlahna aya 2 juta 400 rébu méter pasagi laut eusian. 52 persén proyék réngsé, pengorekan sareng ngeusian produksi di landasan jalan, apron sareng taxiway dina Maret 2020 dina yayasan, sub-base sareng produksi palapis parencanaan pikeun dimimitian. Diperkirakeun dianggo ku 3 juta panumpang per taun infrastruktur Rize-Artvin Bandara, bakal ngarugikeun 1 milyar 78 juta pon.

Rize na Artvin Airport di Jumlah langka di dunya, bandara kadua Turki urang eusian laut. Éta gaduh luas eusian 2 juta 600 rébu méter pasagi. 85 juta 500 rébu rébu pangeusian bakal dilakukeun di bandara. Pikeun ngalakukeun pagawéan ieu kira-kira 300 mesin digawé 24 jam.

Kontribusi Bandara Rize-Artvin pikeun wisata ogé hadé. Kalayan bandara, dataran Laut Hideung bakal janten langkung gampang diaksés. Dagang, transportasi, logistik, daérah bakal seueur jasa. Torowongan Ovit, anu disangka terpadu kana bandara, nembé réngsé. Port logistik İyidere dimimitian taun ieu. Produk Wétan sareng Kidul Wétan ayeuna bakal ngahontal palabuhan logistik sareng bandara di İyidere dina waktos anu langkung pondok ti sateuacanna. Ti dieu, angkot anu langkung intensif, pariwisata sareng perdagangan ka nagara Kaukasian sareng Asia rencanana.

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar