Naon Sistem Sistem Sinyal Railway?

Naon sistem sistem karéta sil sil
Naon sistem sistem karéta sil sil

Sistem sinyal mangrupikeun sistem anu nyayogikeun unsur kaamanan olan anu henteu dipikabutuh pikeun sistem rel sapertos Tram (SIL2-3), Light Metro sareng Metro (SIL4) ku ngalaksanakeun prosés anu aya hubunganana dina cara anu paling pas sareng dipercaya. Sistem ieu nawiskeun kaunggulan téknis, managerial sareng biaya hébat ogé kaamanan.

sistem rail
rail Systems

rail Systems

Sanaos ngagunakeun sistem rel di nagara urang teu sering pisan dugi ka taun 90an, urang tingali yén sistem rel beuki pikaresep kanggo méréskeun masalah lalu lintas. Hayu urang neraskeun tulisan éta ku ngajelaskeun konsep dasar dasar pikeun sistem rel.

SIL (Tingkat integritas Kasalametan)

Sértipikasi SIL nujul kana réliabilitas sistem. Tingkat SIL dikedalkeun dina dasar 4 tingkat, sareng nalika tingkat SIL naék, tingkat kaamanan ningkat sareng pajeulitna sistem pikeun ngaleutikan resiko.

SIF (Fungsi Kasalametan Kasalametan)

Fungsi utama SIF di dieu nyaéta pikeun ngaidentipikasi sareng nyegah kaayaan anu bahaya anu bisa lumangsung salami prosés. Sadaya fungsi SIF ngabentuk SIS (Sistem Alat Kasalametan). SIS mangrupikeun sistem kontrol anu ngatur sadaya sistem sareng ngajantenkeun sistem aman dina kaayaan anu bahaya.

Istilah "Fungsional Safety ise ngarujuk kana pangurangan résiko kana tingkat anu ditampi ku ngajalankeun sagala fungsi SIF dina sistem.

Henteu Ngaeureunkeun Kereta Api (ATS)

Pikeun mastikeun lalu lintas karéta aman sareng efisien dina operasi karéta api, sistem kontrol karéta anu béda parantos dikembangkeun sareng sababaraha di antarana nyaéta (ATS) eureun karéta otomatis, (ATP) perlindungan karéta otomatis, (ATC) kontrol karéta otomatis.

Sistem ATS mangrupikeun sistem kaamanan anu tiasa ngeureunkeun karéta ku cara ngatur laju karéta dimana lalu lintas dikawasa ku sinyal listrik sareng ogé ngawartosan supir upami diperyogikeun.

Sistem ATS silih ngadalikeun laju karéta ku inpormasi dina alat onboard ku cara magnét disimpen sapanjang jalan sareng sinyal anu aya di gigireunana.

Perlindungan Karéta otomatis (ATP)

Sistem ATP mangrupikeun sistem panyalindungan anu campur dina titik dimana supir henteu murag kana kecepatan anu diperyogikeun atanapi lirén karéta saluyu sareng inpormasi anu ditampi tina sistem ATS.

Kontrol otomatis karéta (ATC)

Sanaos sami sareng sistem ATS, éta nyaluyukeun laju karéta numutkeun posisi karéta di payun sareng tukangeun. Teu siga sistem ATS, muka / nutup panto sareng saterasna. prosés kaamanan ogé dikelola ku ATC.

Sistem Sinyal

Dina taun-taun awal sistem rel, henteu aya ukuran kasalametan diperyogikeun kusabab kecepatan karéta rendah sareng dénsitas lalu lintas. Amiyane, insinyur kaamanan. Sanaos kaamanan diusahakeun anu disayogikeun ku cara nganggo metodeu interval waktos sareng petugas penunjuk kalayan kacilakaan anu dialaman, kaamanan dimimitian disayogikeun ku metodeu jarak jarak sareng sistem sinyalna sareng ningkatkeun kapadetan lalu lintas dina prosés ieu.

Kasimpulanna, metodeu interval waktos parantos dianggo dina taun-taun mimiti sistem rel, sareng metodeu interval jarak jauh dianggo, anu disayogikeun ku sistem sinyal. Kiwari, panggunaan sistem sinyalna matak ngamungkinkeun pikeun nyetir karéta sacara otomatis tanpa supir.

sistem perlindungan karéta
sistem perlindungan karéta

Sistem panyalidikan tiasa ditaliti dina 2 bagian sapertos Lapang Lapang (Sirkuit Rail, Leungeun Otomatis, Lampu Sinyal, Alat Komunikasi Karéta) sareng Parangkat Lunak Tengah sareng Interlocking.

Sirkuit Rail

Sirkuit karéta (Deteksi karéta); Aya 4 jinis sirkuit Algebraic Terasing, Coded Rail Circuits, Axle Counter Rail Circuits and Moving Blok Rail Circuits.

Dina Sirkuit Rail Algebraic terasing, upami aya tegangan uih numutkeun tegangan anu diterapkeun ti daérah anu terpencil, teu aya karéta di daérah rel sareng upami teu aya deui voltase balik, aya karéta. Hal ieu dianggap yén aya karéta di dieu bisi aya gagalna.

Sirkuit Rail Coded nganggo frekuensi audio, sareng parobihan dina sinyal hartosna karéta dina jalur éta. Pamakéan sistem ieu dina jarak anu pondok sareng lokasi anu teu diganggu pisan mangpaat dina hal kaamanan sareng ongkos.

Lingkaran Rail sareng Axle Counters mangrupikeun sistem anu masihan kaamanan ku ngalacak lokasi karéta ku ngitung sela ngalebetkeun sareng ninggalkeun rel. Anggoan maranéhanana di dunya ieu gancang-gancang.

Pindah Blok Rail Circuits ngagunakeun blok virtual anu panjangna beda-beda dumasar kana kecepatan karéta, jarak lirén, kakuatan ngerem, kurva sareng lamping parameter di daérah éta.

Pamakéan Sistem Tanda

Di daérah anu datar sareng paningal, nyetir visual dianggo, sedengkeun dina zona gunting sareng torowongan, sistem interlocking digunakeun pikeun mutuskeun asupna sareng kaluar tina karéta ka switch anu saluyu. Sistem interlocking dasarna nyaéta sistem anu ngonci rel dina karéta api anu hoyong asup sareng nyegah karéta tina asup.

Kalayan ngagunakeun Sistem Fully Auto Driverless, faktor manusa anu faktor kacilakaan pangbadagna nyaéta ngaminimalkeun. Kalayan sistem ieu, kacilakaan tiasa dicegah ku pangémutan karéta gancang, bari ngantosan jarak panumpang disingkat ku ngalaporkeun jarak antara karéta sareng produktivitasna ditambah kalayan kalenturan operasional anu luhur. Sistem ieu ogé nguntungkeun kalayan biaya perawatan séhat.

Dinten ayeuna, stasion subway sareng subway umumna sering nganggo nyetir manual tetep, nyetir otomatis nyetir sareng sistem Mindahkeun blok sinyal otomatis.

Dicet blok drive manual

Umumna 10 mnt. Dina sistem ieu, anu dianggo dina jarak di handap, jalur anu aya dina karéta 10 menit. Hal ieu ogé dianggap réngsé. Dina titik ieu, tiasa nyababkeun kacilakaan upami insinyur parantos ngambalan jarak ieu dina waktos anu langkung pondok ti waktos ayeuna. Dina titik ieu, Sistem Informasi Mesin (DIS) sareng Sistem Pelacak Kendaraan kudu dianggo.

Blok nyetir otomatis nyetir

Sanaos kirang langkung 20% ​​langkung mahal tibatan sistem nyetir manual anu ditétélakeun di luhur, tiasa waé nganggo garis anu langkung éfisién sareng nyetir otomatis tina karéta sareng biaya energi. Kusabab jarak blokna ditangtukeun salami fase desain, frékuénsi karéta rata-rata nyaéta 2 mnt. Cocog kanggo dianggo di daérah anu mana waé.

Dina sistem ieu, sistem interlocking mutuskeun sabaraha gancang karéta bakal balik sareng indra posisi karéta sareng nyarioskeun karéta ka tempat anu kudu lirén.

Koléksi nyetir otomatis nyetir

Sakumaha anu disebat di luhur, kumaha caket unggal karéta ka payun karéta diitung sareng dikirimkeun kana karéta numutkeun laju karéta, kakuatan ngerem sareng kaayaan jalan. Lokasi unggal kereta api dikonci sacara kapisah sareng laju unggal karéta diitung nyalira. Kusabab tingkat kaamanan, signaling disayogikeun sacara gancang ngaliwatan komunikasi saluran duaan.

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar