Istanbul Metro Pekerja Konstruksi Béja Béja: Gaji henteu teratur, Dahareun nyaéta Kurtlu

Pagawe konstruksi Istanbul metro nyarios gaji ka jalan ajag
Pagawe konstruksi Istanbul metro nyarios gaji ka jalan ajag

Karyawan kaamanan anu aya hubungan sareng Vizyon Group Management Company, subkontraktor Perusahaan Pembinaan Constructionenbay-Kolin-Kalyon di situs subway Dudullu-Bostancı di İstanbul Munisipal Metropolitan İstanbul Jaringan BossAnjeunna nyarios ka.

Pagawean, salah anu parantos dikirangan kira-kira 3 bulan kapengker sareng anu sanésna masih damel, nyarios yén saprak Pebruari 2019, aranjeunna henteu tiasa nampi gajih rutin sareng kaayaan damel anu goréng.

'Kuring parantos disingkirkeun di tempat anu henteu adil, henteu kéngingkeun rugi kuring'

The laboratorium dipecat "kuring dipecat dina pretext yén anjeunna saré nalika damel ti tempat kuring damel 2.5 taun. Kabeneran aya nalika kuring ngusahakeun artos artos anu disimpang ku di héd, aranjeunna nyandak gambar kuring ti kajauhan, sareng aranjeunna mecat. Janten abdi henteu kéngingkeun santunan kuring. Gajian abdi kirang langkung 3 bulan. Aranjeunna terang kuring ngagaduhan hutang, kuring terang yén kuring peryogi aranjeunna. Kanggo sababaraha alesan, kuring henteu ménta pamayaran anu teu katampa. Kusabab aranjeunna peryogi karyawan anu berpengalaman, rendah-mayar anu henteu damel. Aya puluhan korban sapertos kuring, anu parantos dipecat dina rupa-rupa pratik. Seueur réréncangan urang teu tiasa nyarios teu sieun ku pangangguran, tapi teu aya anu teu tiasa dialungkeun, upami aranjeunna henteu ngagaduhan torpedo. "

Éta Sakumaha, Éta Hayang

Biasana aranjeunna kedah damel 2 dinten salami siang sareng 2 dinten kanggo syuting wengi, bari saurang pagawé nyarios yén aranjeunna sering disebut damel dinten anu sami, sanaos aranjeunna nyerah baju karya na. Wolves, korup, rusak, sanaos perusahaan pikeun nyakup subjek sareng teras damel sareng perusahaan pangan anu sami anu nyarios pagawé, nepotisme sareng karyawan silih lapar dina sistem anu didirikeun. Nyatana, dituduhkeun bahkan pembunuhan pekerja di situs konstruksi ditingalikeun salaku kacilakaan biasa sareng karusakan kana firma utama dicegah.

'Kusabab Pebruari, gaji teu bobo sacara teratur'

Hiji pagawe anu masih damel di tempat anu sami ”Aranjeunna henteu acan mayar gajih rutin ti bulan Pebruari 2019. Sareng nalika urang naroskeun, aranjeunna lulus. Kami parantos nampi gajih anu handap pisan sareng sapotong ku deposit henteu tiasa dianggo, mata pencarian urang diganda dua kali. Nalika proyék-proyék urang damel, aranjeunna dipecat tinimbang ngajalankeun tempat sanés. Sababaraha babaturan urang nandatanganan kontrak anu nunjukeun yén aranjeunna nyerah hakna sareng aranjeunna mayar kirang ti aranjeunna kedah mayar sareng dipecat. Kuring nuju kanggo waktos na, tapi teu aya garansi yén hal anu sami moal kajadian ka kuring. ”

Nyarios yén naon anu kajantenan aranjeunna nyaéta kusabab henteu nangtung babarengan, para pagawé nyarios yén henteu malah tiasa gaduh serikat ku sabab éta parantos subtrontraktor sareng aranjeunna henteu terang hakna kusabab éta henteu teratur.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar