Walikota Aktaş Nerangkeun Bursa Smart Urbanism Smart

Présidén Aktas nyarioskeun kana modal urbanisme pinter anu sadar dina beasiswa éta
Présidén Aktas nyarioskeun kana modal urbanisme pinter anu sadar dina beasiswa éta

Nyarios dina upacara pambuka Présidén Recep Tayyip Erdoğan 'Kota Smart sareng Kongrésional Pameran sareng Pameran, Walikota Bursa Alinur Aktaş masihan inpormasi ngeunaan Investasi urbanisme pinter anu aranjeunna atos di Bursa.


Républik Turki diayakeun ku Persatuan kotamadya Turki di handapeun naungan Presiden urang 'Smart Lokasi jeung kotamadya Konvénsi jeung Pameran' dimimitian di Ankara Ato Congresium. Saatos upacara pembukaan, anu dihadiran ku Présidén Recep Tayyip Erdoğan, dina sési utama kadua dinten éta, Mayors masihan conto Investasi pinter anu dilaksanakeun di kota-kota maranéhanana. Sederhana Dimodifikasi ku Wartawan Okan Müderrisoğlu, oturum Kota Urang Transformasi sareng Politik Lokal Inovatif oturum dihadiran ku Walikota Gaziantep sareng Walikota TBB Fatma Şahin, Wali Bursa Alinur Aktaş, Walikota Konya Ekrem Yüce sareng Walikota Metropolitan Sakrem Ekrem Yüce sareng Denizli. Walikota Osman Zolan ngahadiran rapat.

Hiji visi umum

Alinur Aktaş, Walikota Bursa Metropolitan Munisipalitas, anu nyauran anu mimiti dina panel, salaku Bursa Metropolitan Munisipalitas; Anjeunna nyatakeun yén aranjeunna tetep janten panaratas dina nyayogikeun jasa ka warga ku cara ningkatkeun pendekatan berorientasi jasa pikeun nyumponan kabutuhan di jaman kana kabijakan nasional. Nyarios yén aranjeunna parantos nandatanganan proyék penting anu bakal ngangkut Bursa ka masa depan dina konteks ieu, Walikota Praktem parantos ngamimitian "Bursa's Smart City Transformation Project başlat tanggal Séptémber 2019 kalayan tujuan pangembangan sustainable dimana sumber daya diurus sacara efektif, kualitas kahirupan sareng partisipasi ti sakumna bagéan masarakat. kami.

Dina proyék dua taun na, urang bakal nyiapkeun visi umum sareng jalanan ku nyiptakeun strategi holistik anu ngabales kabutuhan stakeholder sareng ngaevaluasi prakték internasional. Dina ruang lingkup proyék éta, urang bakal nguji kota di 6 daérah fungsional salaku Angkutan, Lingkungan, Hidup, Pamerintahan, Ékonomi sareng Manusa sapertos anu dibayangkeun ku Komisi Éropa. Urang bakal narékahan dina kerangka Ulusal Strategi Bandar Daérah Nasional sareng Rencana Aksi açıklan diumumkeun ku Kamentrian Lingkungan sareng Urbanisasi. Gaduhan strategi nasional anu disiapkeun ku Kamentrian kami bakal janten kakuatan pangageungna dina prosés ieu. ”

Urbanism calakan mangrupikeun kedah

Bursa gaduh 21 Zona Perusahaan Anu Terancang, Populasi 47 taun parantos ningkat 10 kali sareng ngahontal 3 juta, nunjukkeun yén industri mangrupikeun salah sahiji kota anu paling gancang ngembang sareng Aktas, hijrah ti désa ka kota terus ngantebkeun yén kaunggulan sareng kalemahan. Walikota Aktaş nyarios, masalah transportasi, inpormasi anu henteu cekap sareng kanaékan panggunaan énergi nyaéta karugian. Dina lingkungan kitu, urbanisme calakan mangrupikeun kabutuhan tinimbang berkah. Kanyataan anu henteu bisa dilawan Kusabab urang kedah nganggo fasilitas anu aya di tangan. Kami ngadegkeun Dinas Perencanaan Smart City sareng Inovasi. Anjeun tiasa ngalakukeun pisan dina kotamadya, tapi kelestarian proyék ieu kalayan lulugu biaya anu penting pisan. Urang ngatasi sadaya masalah ieu di Jurusan Inténsér Urbanisme sareng Dinas Inovasi. Kami nuju ngusahakeun nalungtik sumber anyar sareng nambihanana kana struktur urang ”.

Présidén Aktaş ngingetkeun yén aranjeunna émut kana strategi kota anu pinter sareng dana anu ditampi tina agen pangwangunan, sareng aranjeunna nampi 3.2 juta ponsi tina dana UK sareng masihan optimasi sistem rel minangka conto salah sahiji investasi pinter. Anjeunna nyatakeun yén nalika padamelan kasebut réngsé, waktos ngantosan sistem ayeuna bakal diréduksi jadi 3.75 menit ti 2 menit sahingga tiasa ngalangkungan langkung panumpang.

Minangka conto proyék pikeun buku pamuda 'ngabuka unggal panto', nunjukkeun Présidén Aktas, buku éta dipasihan ka mahasiswa anu mésér 2 rébu tikét sareng perpustakaan anu ngalimpah, saurna.



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar