Proyék Bandara Karbon Tanpa Ngaluncat Ngalawan Warming Global

ngaluncurkeun proyék bandara bébas karbon ngalawan tsinm global
ngaluncurkeun proyék bandara bébas karbon ngalawan tsinm global

Menteri Pengangkutan sareng Infrastruktur Cahit Turhan nyatakeun yén aranjeunna parantos diayakeun Proyék Bandara Karbohidrat sareng nyatakeun yén aranjeunna badé ninggalkeun dunya anu langkung hirup pikeun generasi ka hareup sareng nyayogikeun manajemén bandara sustainable kalayan langkah-langkah anu dilakukeun ngalawan pemanasan global sareng parobahan iklim.


Menteri Turhan masihan inpormasi ngeunaan kagiatan anu dilakukeun pikeun ngontrol kamungkinan tina kagiatan lumangsung di bandara ka lingkungan.

Ngémutan yén aranjeunna parantos ngiringan Proyék Bandara Karbonat ngalawan pemanasan global dina kontéks ieu, Turhan saurna, "Kalayan proyék éta, kami ngarepkeun ninggalkeun dunya anu langkung luhur ka generasi anu bakal datang sareng nyayogikeun manajemén bandara sustainable kalayan ukuran anu dilakukeun ngalawan pemanasan global sareng parobahan iklim."

Turhan nyatakeun yén émisi karbon na asalna ti bandara anu nyababkeun pemanasan global bakal diitung saluyu sareng standar internasional sareng prosés verifikasi bakal réngsé.

Menunjukkeun yén tujuanana kanggo dilegakeun pamakean kendaraan listrik dina investasi tanaga anu tiasa diénggalkeun sareng bandara anu saluyu sareng prinsip penggunaan énergi anu épéktip, Turhan nyatakeun yén émisi karbon bakal diréduksi ku usaha kasebut.

Turhan neraskeun: "Proyék bakal nutupan sadayana bandara. Salian nerapkeun kana Program Akréditasi Bandara Bandara Internasional anu diayakeun ku International Airports Council sareng bandara pilot anu bakal ditangtukeun ku Diréktur Umum kami Udara Bandara Negara (DHMI) pikeun mangtaun identitas internasional kana proyék éta, sumber énergi dianyari dina pasar salian ti itungan perhitungan, verifikasi sareng pangurangan kagiatan. Émisi karbohidrat bakal 'offset' sareng manajemén bandara bébas karbon tiasa dihontal ku kéngingkeun sertipikat. "

Ukuran pikeun nyegah generasi runtah direncanakeun

Ku ngantebkeun yén pancegahan bakal dilakukeun pikeun nyegah generasi sampah saluyu sareng prinsip sampah nol di bandara, Turhan nyarios yén éta bakal mastikeun yén anu kabentuk bakal dikaluarkeun sacara misah di sumberna sareng didaur ulang sakedik mungkin, sareng anu sésana bakal dibuang dina kaayaan anu leres.

Turhan nyatakeun yén limbah parawatan bumi bakal dipasihan ka fasilitas infrastruktur munisipalitas dina lingkup panerapan lingkungan, atanapi éta bakal diawat sareng dibuang kalayan pepelakan perawatan limbah anu aya di bandara, sareng saurna, "Ieu bakal dituturkeun ku nganalisa anu perlu. Benerna tina peta sora unggal bandara bakal dituturkeun. Ukuran pikeun pangurangan bising bakal nempatkeun dina méja sareng panitia anu ngadeg di bandara. "

Turhan nyarioskeun yén bahan kimia anu lumangsung dina waktos pikasieuneun / ngaleungitkeun kagiatan salami bulan usum hujan bakal dikumpulkeun sacara misah sareng prasarana anu dipasang na dikirimkeun ku pembuangan tanpa taneuh.

"Nalika sadayana prosés ieu dilaksanakeun, aranjeunna bakal didokumentasikeun handapeun Sistem Manajemén Lingkungan. Kasinambalan bakal dipastikeun ku ngawaskeun sareng ngaudit ku tanaga kompeten dina jangka waktu anu ditangtukeun. Seja sareng misi sareng visi na, Direktorat Jeneral DHMI tujuanana dina kagiatan lingkungan sareng sensitipitas manusa supados janten salah sahiji perusahaan utama dina bidang manajemén bandara, di sisi anu sanés, ngantunkeun dunya anu langkung linggih pikeun generasi hareup sareng kanggo nyayogikeun manajemén bandara sustainable. ”



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar