Carita Permulaan Rokok Elektronik Start-Up Dunya Énggal

Rokok elektronik pangbadagna di dunya ngamimitian carita upi juulun
Rokok elektronik pangbadagna di dunya ngamimitian carita upi juulun

Perusahaan e-roko Juul nyanghareupan masa depan anu henteu pasti.

Sapuluh taun saatos pésta di San Fransisco ngaluncurkeun alat pituinna, Ploom, perusahaan nampi investasi $ 12,8 milyar ti produsén Marlboro Altria. Silicon Valley urang Juul Anjeun tiasa maca tulisan kami di handap pikeun ningali naékna.

  • 2004: lulusan desain produk Stanford na James Monsees sareng Adam Bowen nyiptakeun ideu pikeun pelopor Juul Ploom.
  • 2007: Monsees sareng Bowen nyetél uap ngamimitian Ploom di San Fransisco.

Perusahaan rokok Juul

Numutkeun ka PitchBook, Ploom kéngingkeun $ 2008 dina keuangan usaha dina bulan Pebruari 900.000 sareng ngirangan pangajen na kanggo $ 3 juta.

Alat ngaleupaskeun 2011 alat Ploom anu dijual di $ 75, hiji-hijina jasa anu tiasa dieusi nyaéta produk refillable anu disebut hizmet Ploom Capsules. "Batang mungkin ngandung bako atanapi komponén non-bako.

1 Agustus 2013: Ploom ngaluncurkeun Pax sareng pésta peluncuran di San Fransisco.

Ngadeukeutan $ 5 juta, Ploom ngaluncurkeun alat anu disebut Pax, uap pikeun bako daun longgar. Pikeun ngaluncurkeun alat éta, Ploom nyayogikeun pesta peluncuran dina Misi Distrik San Francisco anu populér.

Perusahaan rokok Juul

Ayeuna Pelabur Ploom nyertakeun Winston sareng Salem rokok pabrik Japan Tobacco, Perangkat lunak perusahaan Asal sareng grup investasi malaikat Sand Hill.

16 Pebruari 2015: Monsees and Bowen ngajual merek Ploom sareng garis vaporizer ka perusahaan bako Jepang JTI. Aranjeunna rebranded salaku PaxLabs.

Perusahaan rokok Juul

Mitsuomi Koizumi, presiden sareng CEO Jepang TobaccoInc., Nganggo Ploom salami wawancara sareng Reuters di markas di Tokyo taun 2017

  • 1 Juni 2015: PaxLabs nampilkeun Juul sareng pésta di New York.
  • 2016: Penjualan Juul ngaronjat ku 700% di Amérika.
  • Alat Juul meunang popularitas. ABC 7 News ngalaporkeun yén penjualan naék kana 2016% di 700.
  • 1 Juli 2017: Monsees sareng Bowen milih Juul Labs salaku perusahaan mandiri, sareng urut CEO PaxLabs Tyler Goldman janten CEO.
  • Nopémber 2017: Juul janten jual e-rokok pangsaéna di pasar.

Juul nyebatkeun éta dijual 1 juta unit. Numutkeun data Nielsen, perusahaan nyita sapertilu tina pasar e-rokok.

Perusahaan rokok Juul

  • 11 Desember 2017: CEO Tyler Goldman daun Juul. KevinBurns mangrupikeun CEO perusahaan anyar.
  • Désémber 2017: Juitch ngumpulkeun dana dana $ 112 juta numutkeun PitchBook sareng nambihan Nicholas Pritzker ka dewan.
  • April 2018: Administrasi Pangan sareng Narkoba AS, anu dipimpin ku Komisaris témbal Scott Gottlieb, ngaluncurkeun 'sanksi rahasia' pikeun nyegah Juul tina ngajual ka barudak umur.

Dina hiji panalitian, analis kelompok Citi ngingetkeun para investor yén Juul parantos ngamimitian ngirangan saham bako.

Catet ngusulkeun yén kebangkitan Juul tiasa lumayan pikeun perusahaan bako, kalebet Altria, Tembok Amérika Britania, sareng Britania Kaisar, sakumaha penjualan langkung gancang tina harepan.

Mei 2018: Juul dua kali karyawan ku nyewa 400 langkung.

Perusahaan rokok Juul

  • 8 Juli 2018: Analis Wall Street ngucapkeun Juul nyegerkeun pasar rokok éléktronik anu lami, anu parah saprak taun 2014.
  • Juli 2018: JUUL mimiti nyebarkeun di Éropa. Anjeunna nuju mimiti ngadominasi dunya.
  • 10 Juli 2018: Numutkeun ka PitchBook, Juul ngangkat $ 16 milyar dina tur anu hargana parusahaan langkung ti $ 1,2 milyar.

Perusahaan rokok Juul

Bowen sareng Monsees di Hotel Tortue dina bulan Désémber 2018 pikeun peluncuran Juul di Jerman.

11 Séptémber 2018: FDA ngalambatkeun tekananana ka Juul sareng produsén e-roko sanés.

Badan nyarios yén Juul ngalakukeun panalungtikan pikeun naha atanapi henteu memasar produk na ka jalma ngora.

Numutkeun CNBC, kunjungan ieu mangrupikeun paménta FDA dina bulan April pikeun bahan-bahan ngeunaan cara Juul ngabahas produk na sareng naha éta dirancang pikeun ngarencanakeun barudak.

Oktober 2018: Juul ningkatkeun popularitas, ayeuna langkung ti 70% tina pasar e-rokok AS, nurutkeun data Nielsen.

13 Nopémber 2018: Juul ngeureunkeun ngajual tuangeun amis sareng fruity di toko sareng nawiskeun jinis ieu ngan kanggo dijual sacara online.

Perusahaan rokok Juul

Juul nyarios anjeunna bakal ngeureunkeun ngajual Pods anu beredar samentawis di toko.

Panaliti unanimously muji pamindhahan éta, anu ceuk aranjeunna tiasa ngabantosan ngajaga nonoman ku ngadamel produk anu henteu pikaresepeun sareng hésé mésér. Variasi rasa Juul masih bakal dijual online, cenah.

Désémber 20, 2018: Altria nambihan nilai Juul ka $ 35 milyar ku nyandak 12.8% tina Juul $ 38 milyar.

Anu parantos ngadamel rokok Marlboro sareng Parlament Altria $ 12,8 milyar kanggo sapertelutan Juul, sakumaha Silicon Valley Trade Magazine disebut "investasi pangpentingna kantos di perusahaan anu disokong AS". Numutkeun kana Pusat Pengawalan sareng Pencegahan Panyakit, ieu masihan Altria pangsa pasar anu langkung rokok dibakar ti total tujuh merek salajengna.

CNBC ngalaporkeun yén Juul, anu dina waktos éta kéngingkeun sakitar $ 2 milyar unggal taun, nampi bonus $ 1.500 miliar tina Altria pikeun nyebarkeun diantara 2 karyawan na.

8 April 2019: Démokrat di Sénat AS ngalaksanakeun panyelidikan dina perjanjian Juul sareng Altria ogé média sosial sareng prakték iklan. Sabelas kaopat Démokratik, kaasup CNBC, présidén partai Dick Durbin sareng calon présidén Elizabeth Warren, nyerat ka Juul anu nanyakeun anjeunna ngawalon patarosan ngeunaan prakték pariwara perusahaan sareng urusanna sareng Altria.

16 Agustus 2019: Numutkeun kana Pitch Book, Juul nyayogikeun ekuitas $ 785 juta sareng pembiayaan hutang tina Proioxis Ventures.

Perusahaan rokok Juul

Numutkeun kana Pitch Book, dana éta bakal dianggo pikeun ngagancangkeun ékspansi éksternal Juul. Angka naék dana $ 14.2 milyar.

9 Séptémber 2019: FDA nyerang Juul kusabab anjeunna ngadadarkeun e-cig na salaku "aman pisan" sareng dipasarkan ka barudak di sakola.

Perusahaan rokok Juul

99 XNUMX% langkung aman tinimbang rokok ti barang anjeun ,, daha langkung aman tinimbang rokok, tamamen leres pisan aman sareng 'alternatif anu langkung aman pikeun ngarokok özellikle, khususna pernyataan anu di tanya langsung ka barudak di sakola, "saur hurup FDA.

Dina surat, sal Bimbang kami nyaéta laju wé nimbulkeun wilangan nonoman panggunaan runes, kalebet produk Juul, parantos ningkat.

25 Séptémber 2019: CEO Kevin Burns mundur sareng diganti ku ménu anu lami KC Crosthwaite di PMI.

Crosthwaite mangrupikeun petugas kamekaran di Altria sareng digawé di industri bako langkung ti 20 taun.

Dina ngumumkeun parobahan éta, Juul nyarios yén anjeunna bakal ngagantungkeun iklan sareng lobi AS. Crosthwaite nyarios, çalışmak Urang bakal narékahan pikeun digawe sareng régulator, produsén kawijakan sareng pamangku kapentingan sanésna sareng ngamanfaatkeun amanah komunitas dimana urang damel.

Perusahaan rokok Juul

31 Oktober 2019: produsén Marlboro Altria, anu ngagaduhan saparapat katilu Juul, nurunkeun nilai sahamna di perusahaan. Nilai Juul ayeuna $ 38 milyar gaganti $ 24 milyar.

Produsén Marlboro Altria, Désémber kamari, ngagaleuh saham 12800000000% di Juul pikeun $ 35 milyar, ngiringan nilai investasi na aya dina perusahaan sareng $ 4.5 milyar.

Mindahkeun ieu nyarios yén Juul bernilai $ 38 milyar tina $ 24 milyar.

CEO Altria HowardWillard nyauran, "Kami henteu resep nampi muatan dampak pikeun investasi Juul." Medik Kami henteu ngaharepkeun parobahan dramatik ieu dina kategori uap. "

2 Januari 2020: Aranjeunna parantos nyayogikeun $ 1 Milyar pikeun panyusun ulang.

Dina taun-taun bakal datang, urang bakal ningali kumaha JUUL bakal balik sareng kumaha éta bakal tumuh sareng ningkatkeun kahirupan masarakat.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar