Dinten dina Sejarah: 22 Januari 1856 Alexandria Kairo Line Dibuka pikeun Operasi

Iskandariah garis kai
Iskandariah garis kai

Dinten dina Sajarah
22 Januari 1856 Alexandria Kairo baris 211 km. réngsé sareng nempatkeun kana operasi. Jalur ieu mangrupikeun karéta api anu munggaran diwangun dina téritori Ottoman. Proyék ieu tujuan pikeun nyambungkeun Tengah sareng Laut Merah. Nalika proyék Terusan Suez sumping kana agenda, karéta api henteu ditambihkeun ka Laut Merah, tapi diperpanjang ka Suez di taun 1858, sareng 353 km. Ieu. Proyék ieu mangrupikeun garis karéta munggaran ti buana Afrika, anu diwangun di luar Éropa.



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar