Mobil Domestik Bakal Nambah Gear Kalayan BUTEKOM

mobil domestik bakal ningkatkeun gear nganggo butekom
mobil domestik bakal ningkatkeun gear nganggo butekom

60 taun ngimpi Turki urang ti kota mobil domestik nu baris lumangsung di Bursa, geus ditambahkeun nu anyar keur téhnologi-berorientasi canggih gawé na. Bursa Uludağ Universitas Téknik Ékonomi Vokasional Universitas Prof. Dr Mehmet Karahan nyatakeun yén kalayan karya inovatif anu dilakukeun dina Bursa Technology Coordination and R&D Center (BUTEKOM), aranjeunna bakal mastikeun yén beurat batré mobil mobil domestik saimbang sareng bahan komposit. propesor Dr Karahan, pikeun ngahasilkeun massa ulikan mobil domestik teh kualifikasi mimiti pentingna kritis di Turki, cenah.


Produksi jeung ékspor puseur di Bursa, Turki urang Mobil prakarsa Grup (TOGG) bakal dibuka dina Gemlik fokus kana proyék mobil domestik. BUTEKOM, anu neraskeun kagiatan dina pamimpin Bursa Kamar Perdagangan dan Industri (BTSO) dina usaha ngamekarkeun kerjasama industri-universitas sareng sadar hiji transformasi anu mumpuni dina ékonomi kota, maénkeun peran konci dina pamekaran téknologi mobil mobil rumah tangga. Pusat Bahan Composite Advanced Konsultan Proyék Unggulna ngadegkeun dina BUTEKOM. Dr Mehmet Karahan nyatakeun yén mobil rumah tangga mangrupikeun produk tina téknologi nasional sareng saurna, "Aya kabutuhan pikeun R&D sareng inovasi dina widang komposit sareng otomotif pikeun mobil mobil domestik, anu dilaksanakeun di handapeun kapamingpinan Presiden urang. Dina titik ieu, urang ngalaksanakeun pagawéan aktif handapeun hateup BUTEKOM kalayan personel anu mumpuni, laboratorium produksi komposit, uji coba sareng analisa jasa. "

ANTARA BENTANG TINGGI BISA TANGGUNG

propesor Dr Karahan nyatakeun yén di BUTEKOM, seueur proyék dikembangkeun dina téknologi tékstil sareng komposit anu nyayogikeun langsung kana industri otomotif dina gawé bareng sareng industri-universitas. Menunjukkeun yén industri otomotif neraskeun milarian solusi anu bakal ngirangan beurat kendaraan sareng konsumsi bahan bakar, tapi ogé matuh standar émisiida dioksida, Mehmet Karahan nyatakeun, "Ngimbangkeun beurat batré anu luhur mangrupikeun faktor penting dina kandaraan listrik sareng komposit gaduh pangaruh penting dina kendaraan ieu. Tapi, kusabab waktos produksi panjang tina bahan komposit sareng biaya anu luhur, panggunaan mobil kabatesan sareng tingkat kacukupan henteu tiasa dihontal dina produksi massal. ”

"Conto sejen tina jenis di Turki"

Turki, nu nunjukkeun kana ngarojong karya dilumangsungkeun dina produksi automakers domestik geus dibuka R & D gawé dina film sareng teknologi nu anyar dina produksi komposit Buteko Prof Dr Mehmet Karahan, ngadawuh: "Bahan proyék bakal dimekarkeun sarta standar diperlukeun berkat téhnologi produksi jeung kualitas, nilai nambahan, sarta moal téhnologi nguap di Turki, anu mangrupakeun salah sahiji kriteria pangpentingna industri otomotif bakal dimekarkeun téhnik anyar pikeun produksi gancang . Salaku tambahan, serat karbon nyayogikeun kauntungan anu hébat dina hal efisiensi sareng ringan kusabab sipatna sapertos durasi sareng rasio pérédah / beurat. Nanging, kusabab biaya tinggi produksi serat karbon, panggunaan otomotif tetep dugi. Salaku hasil tina kajian anu sanés anu bakal dilakukeun di BUTEKOM, produksi serat serat karbon murah ti sumber-sumber anu tiasa dibenerkeun bakal kalaksanakeun. Serat karbon anu tiasa dianggo tiasa dianggo dina komposit salaku unsur tulangan. "

propesor Dr Karahan nambihan yén hasil pagelaran éta bakal dilakukeun kalayan langkung efektif sareng kemitraan Universitas Uludağ dina ruang lingkup Program Doktor Doktor Industri TÜBİTAK.



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar