İmamoğlu ngumumkeun Eusi Surat Channel Istanbul anu dipasihkeun ka Erdoğan

saluran imamoglu abdi bakal ngagunakeun hak abdi pikeun ngagugat laporan cedan istanbul
saluran imamoglu abdi bakal ngagunakeun hak abdi pikeun ngagugat laporan cedan istanbul

Saatos laporan EIA anu disiapkeun pikeun Kanal Istanbul, Présidén İBB Ekrem İmamoğlu ngajukeun banding pikeun "Wewengkon Lahan Rizab Lingkungan Éropa 1 / 100.000 Rencana Rencana Lingkungan Lingkungan Éropah".


Sateuacan bantahan kasebut, Imamoglu ngajawab seueur patarosan ti wartawan ti phaeton pikeun prosés nampi cemev salaku tempat-tempat ibadah. İmamoğlu naros ka Présidén ngeunaan eusi surat 4 halaman anu anjeunna dikirimkeun ka Erdoğan di Ankara, "Kuring nyerat dina hurup urang yén aya jalma anu hoyong saluran antara IMM sareng pamaréntah pusat janten pegat, ieu kedah dilereskeun sareng ieu henteu diidinan. Éta henteu sapertos sababaraha urang nyerat dina koran. Abdi henteu badé nyarios ngeunaan Kanal dina hurup 4 halaman. Abdi hoyong ngajelaskeun mata pelajaran éta sareng ramo. Abdi hoyong ngobrol rupa pikeun nyanghareupan, abdi hoyong masihan hiji pengarahan, Istanbul ayeuna jeung isukan, urang geus hayang mindahkeun éta ku basa pisan ramah, Istanbul salaku Kapala di Metropolitan, Turki urang pangluhurna kantos sora dipilih angka salaku walikota ceramah kalawan Présidén Turki di Istanbul Kuring teraskeun pamundut kuring. Kaputusan anu bakal dilakukeun sabalikna, gerentes sareng rasa kaadilan dipilampah ku Mr. Présidén lengkep. Kuring ngantosan jawaban kuring panasaran sareng terus terang dina nami rahayat Istanbul, kuring henteu acan nampi jawaban. ”

Saatos laporan EIA anu disiapkeun pikeun Kanal Istanbul, Ekrem İmamoğlu, Walikota Perbandaran Metropolitan Istanbul (IMM), ogé ngajantenkeun banding pikeun "Wewengkon Lahan Reserve Eropa Éropa 1 / 100.000 Rencana Lingkungan Lingkungan Lingkungan Éropah". Sateuacan ngirimkeun banding, Imamoglu ngawaler patarosan wartawan ngeunaan agenda di payuneun Diréktur Propinsi Beşiktaş ti Kamentrian Lingkungan sareng Urbanisasi. Nu ditanyakeun ka Imamoglu sareng jawaban anu dipasihkeun ku Présidén IMM nyaéta sapertos kieu:

"Kami nyobian nyegah ngahianatan ka Istanbul"

"Anjeun sumping banding sababaraha waktos ka pengker. Teras anjeun parantos bantahan laporan EIA. Laporan éta, sanaos sagala bantahan, dianut ayeuna ku Kementerian Lingkungan. Ayeuna anjeun ka dieu deui. Kumaha anjeun bakal ngevaluasi éta sareng naha anjeun didieu ayeuna? ”

Anjeun terang, puluhan rébu jalma parantos ngalarapkeun laporan EIA. Dinten ayeuna, Kementrian parantos mutuskeun pikeun nampi EIA ngeunaan masalah ieu. Leres, éta sanés kaputusan hébat pikeun urang. Urang bakal teraskeun ngiringan prosés-momen. Mimiti, alesan pikeun pangwangunan ayeuna; Abdi badé ngabantosan rencana anu ditanggapi. Rencana 100.000, kaputusan dilakukeun ku Kementrian atas nama warga Istanbul sacara henteu teratur, tanpa dibagikeun umum, tanpa nyandak pendapat komponén masarakat, pamangku kapentingan ngeunaan prosés éta, tanpa nyawalakeun kontribusi administrasi Istanbul énggal pikeun prosésna. Proses parobahan perencanaan 100.000, anu disebut konstitusi kota, aturan kota, anu teu jelas nya éta dilakukeun ku gaya nyangking bahan sampah sareng ditunda. Aya jaman suspénsi dugi ka akhir bulan ieu sareng kuring bakal ngabantah bantahan pikeun rencana ieu ayeuna. Kuring bakal masihan bantahan kuring dina lingkup hukum perawat. Urang bakal masihan tarik; tapi urang henteu atosan prosés di dieu. Dina laporan EIA, masarakat, individu, IMM, lembaga sanés, organisasi non-pamaréntah ngagaduhan hak muka pangadilan dina kerangka hukum nasional. Kuring bakal pribadi latihan hak kuring pikeun muka pengadilan pikeun masalah ieu. Kuring terang yén masarakat éta bakal ngagunakeun éta dina tingkat nu pangluhurna. e.g. Kuring ngarasa yén dina ahir bulan ieu, sadaya Istanbulites bakal ngalakukeun berkorban pikeun laksanakeun hakna pikeun ngabantosan rencana ieu. Aranjeunna ogé bakal sumping ka perwakilan Departemen Perencanaan Katerangan sareng bakal ngalebetkeun bantahanana. Lajeng, prosés anu aya hubunganana sareng rencana, saatos prosés suspénsi, saatos kaputusan diputus, aya prosés pangadilan upami ieu ogé négatip. nepi ka ahir jalan hukum, sareng involvement gede kalawan jeung rojongan ti Istanbul, nu masalah penting dina Istanbul jeung nu bakal dipangaruhan sagemblengna hareup, mun abdi, konsép panghianatan pangbadagna bakal diayakeun di Istanbul, (nu betrayed konsép Turki, agenda kami cocog Anjeun terang saha anu calik, anjeun terang anu saurna, 'Kami ngahianat' tapi pengkhianatan ieu seueur kali deui. Kami nyobian ngabantosan jalma anu nyobian nyandak kaputusan ieu sareng uih aranjeunna ti éta kasalahan énggal. Kalayan aspék ieu, aranjeunna bakal ningali duanana kabantosan sareng prosés hukum, sadaya hak hukum urang, sareng urang bakal teras-terasan nganggo jutaan jalma dugi ka akhirna.

"Kuring AKAN HENTEU GAMPANG"

"Aya ratusan bantosan kana laporan EIA ..."

Puluhan rébu bantahan, henteu ratusan. Dina pamanggih kuring, kuring henteu nyangka aranjeunna gaduh upaya pikeun nangkep sumanget padamelan. Éta ngeunaan tempat anu badé angkat. Upami anjeun hoyong angkat sareng masarakat, anjeun nguping unggal sora masarakat. Ieu ngeunaan persepsi anjeun écés. Di momen ayeuna kuring terang ti mimiti proses, kuring ngalaksanakeunna, naha anjeun hoyong atanapi henteu, éta mangrupikeun panemuan. Dina éta, kuring henteu ogé nyangka ngantepkeun bantahan ieu, nguji aranjeunna, ningali sareng raos. Sanaos sadayana, kuring nyangka yén pengacara anu dilatih di paguron luhur nagara ieu bakal ngabales prosés anu bahaya, bahkan ku sistem hukum anu kaganggu, sareng yén urang tiasa ngabela hak-hak kami ngaliwatan hukum. Kuring ngantosan kaputusan di EIA. Abdi henteu ngarep-ngarep teuing di rencana; tapi deui, kuring ngarepkeun aya puluhan rébu bantahan. Sapertos dinten ayeuna, sukarelawan masarakat Istanbul bakal ngajantenkeun panawaran ka awéwé, lalaki sareng nonoman di dieu handapeun hukum kawarganagaraan. Tapi prosés hukum saatos éta penting pisan. Kuring bakal nungtun petunjuk kuring dina bentuk éta. Ieu sarimbag jeung kawajiban anu dipasihkeun ku Istanbul soleh ka abdi.

"Urang ngagaduhan désa dina panyebaran gambarna"

"Jangkungna jumlah anu bakal dileupaskeun tina kasus İBB ngeunaan phaeton ogé diucapkeun. Naon kaayaan panganyarna sareng gerbong? Sareng naon anu anjeun nyarios kana kritik ngeunaan artos ieu? ”

Istanbul ngagaduhan seueur masalah akumulasi. Ieu mangrupikeun salah sahiji masalah anu akumulasi. Dina basa sanés, sual phaeton sanés ngaluarkeun masalah anu kajantenan ti kamari dugi ka ayeuna. Fayton mangrupikeun kabudayaan anu ogé aya dina tradisi Kapuloan. Hayu urang ngagariskeun ieu. Urang henteu malire ieu. Nanging, prosés ieu, anu kantos dikelola kalayan kirang salami mangtaun-taun, dugi ka salah sahiji anu sanés salah sahiji anu cocog sareng nurani tina bagian-bagian masarakat. Hanjakalna, prosés ieu dianggo négatip di Kapuloan. Ieu nyeri jalma. Kami parantos usaha pikeun mendakan solusi pikeun masalah ieu salami bulan. Anjeun tiasa ngartos ngeunah sareng kajagaan urang dieu. Jaga masalah galak anu prihatin ka sakumna Istanbul, tanpa nyawalakeun éta di tempat umum, teras nempatkeun éta di payuneun bangsa salaku 'pat', komo urang ka Kapuloan sababaraha kali, ngobrol sareng pamangku kapentingan usaha, ngalakukeun bengkel sareng ngabéréskeun sadaya dinamika sosial ngeunaan kumaha Tarékah urang ngerjakeun sareng nganggo métode demokratis saé conto. Dina tungtung poé; Dina titik anu kami sumping, urang nyandak kaputusan pikeun nyandak kaputusan di parlemén. Mobil ngagaduhan hak ti baheula dugi ka ayeuna. Janten ayeuna éta phaéton aya nilai pasar. Kami, dina nilai pasar ieu, kedah nyandak kaputusan supados henteu dibiksan ku jalma-jalma anu mikolehi biaya salaku buruh, aranjeunna bakal ngalaksanakeun sagala prosés transportasi salaku jasa sorangan, aranjeunna bakal nyayogikeun jasa transportasi salaku Istanbul Metropolitan Municipality sareng IETT. Lembaga kami nyatakeun pendapat na ngeunaan masihan TL 250 rébu ka nu gaduh mobil. Majelis urang nyatakeun yén éta bakal langkung saé masihan 300 rébu TL pikeun gerbong, ku kaputusan sadaya partai pulitik. Kami ayeuna bakal angkat ka aplikasi ieu. Kami gaduh kaputusan ngeunaan mésér kuda ogé. Kami ogé patepang aranjeunna sareng kantor gubernur, Kamentrian Pertanian sareng masarakat anu prihatin. Kami gawé bareng sareng pangropéa sareng prosés ieu dina kandang anu cocog tina Kementerian Pertanian. Pastina bener, kuda diangkut di dinya, hak palatih éta dibayar sareng sistem angkutan énggal cocog pikeun Kapuloan, urang henteu ngotoran lingkungan, kami ogé nyayogikeun persaingan dina hal ieu, ku ngadesain kendaraan listrik anu béda-béda dina akal wisata. Palayananna ogé bakal nyayogikeun peralihan ieu ti aksatam. Kuring ogé terang yén aya riungan di Pulo Kapuloan anu resep kana gerbong tanpa ngalongok saha waé, moal ngaleungitkeun aranjeunna. Kuring ogé terang yén ieu tradisi. Kuring ngarasa ieu, tapi ieu latihan anu urang ditangtukeun dina tahap ieu. Hayu urang bagikeun ieu kalayan umum.

"Urang moal resep ka aranjeunna jadi"

"Anjeun parantos nyobian pendak sareng Présidén. Anjeun masihan dina hurup éta. Jawaban sumping? "

Abdi ngaharepkeun réspon langsung. Kami ogé nyumponan rapat munggaran sareng Présidén urang di Ankara, tapi anjeunna ngarencanakeun pendak sareng 30 kotamadya metropolitan. Ieu mangrupakeun rapat Kesatuan Perbandaran. Hanjakalna, anu pangheulana, rapat sareng korsi rusak anu henteu dipikanyaho kumaha éta dina agenda, sareng anu kadua, lingkungan rapat anu teu pikaresepeun dina agenda éta. Kami moal hoyong sapertos kieu. Ngalabarkeun. Tapi hayu atuh sebutkeun ieu; Tinimbang proses ieu kajantenan, hal anu paling kapake kanggo kuring nyaéta masihan surat ka opat halaman urang. Dina surat kuring, kuring nyerat yén aya jalma-jalma anu hoyong saluran antara IMM sareng pamaréntah pusat janten rusak, ieu kedah dikoréksi sareng ieu henteu matak diijinkeun. Kuring keuna kana sababaraha masalah. Éta henteu sapertos sababaraha urang nyerat dina koran. Abdi henteu badé nyarios ngeunaan Kanal dina hurup 4 halaman. Abdi hoyong ngajelaskeun mata pelajaran éta sareng ramo. Abdi hoyong ngobrol rupa pikeun nyanghareupan, abdi hoyong masihan hiji pengarahan, Istanbul ayeuna jeung isukan, urang geus hayang mindahkeun éta ku basa pisan ramah, Istanbul salaku Kapala di Metropolitan, Turki urang pangluhurna kantos sora dipilih angka salaku walikota ceramah kalawan Présidén Turki di Istanbul Kuring teraskeun pamundut kuring. Kaputusan anu bakal dilakukeun sabalikna, gerentes sareng rasa kaadilan dipilampah ku Mr. Présidén lengkep. Kuring ngantosan balesan kuring panasaran sareng terus terang atas nama rahayat Istanbul. Kuring henteu acan nampi jawaban.

"SEMUA INFORMASI DESUM DENGAN MENTERI ADALAH SALAH"

"Naon judul anu aya dina surat Kanal Istanbul anu anjeun pasihkeun ka Présidén?"

Dina pamadegan kuring, faktor anu ngahalangan hubungan séhat urang mangrupikeun pernyataan anu sesat ku Présidén dina sababaraha widang. Upami anjeun milarian conto; "Imamoglu ngabatalkeun metro. Atanapi urang teu ngagaduhan masalah cai. Atanapi henteu aya gerakan abad tunggal dina prosés anu aya hubunganna sareng Kanal Istanbul. " Sadaya inpo anu disayogikeun ku menteri ieu salah. Kuring ngagunakeun ungkapan anu langkung beurat sareng éta henteu cocog. Hal surat anu nyatakeun yén sadaya ieu henteu kajantenan sareng kumaha hubungan-hubungan ieu kedah dilaksanakeun. Saluran sanés mangrupikeun hal anu tiasa disarios ku hurup. Tapi kuring nyatakeun yén kuring hoyong ngajelaskeun sagala masalah Istanbul pikeun mayunan.

"Présidén Erdoğan nyarios," Teu bakal leres pikeun nyatakeun hurup, éta ogé aya hal sanés ... "

Abdi parantos nyarios, éta anu parantos nyarios. Tangtosna, suratna pribadi. Anjeunna nyarios leres. Kami ngaharepkeun hiji khusus, rapat pribadi: Ekrem İmamoğlu. Walikota Istana Metropolitan Munisipalitas.

"ANALISIS KABEH TANPA REPUBLICAN TANPA TANJUNG"

"Aya laporan yén seueur jalma, kaasup ibu Emir Qatar, ngagaleuh tanah di jalur Kanal Istanbul. Ayeuna, Présidén Erdogan, 'Henteu leres yén Emirat Qatar' indung mésér lahan éta; tapi sabagian anggota CHP tiasa nyebatkeun plot ngeunaan jalur éta. "

Kami resep yén kami parantos ngartos ka Présidén Républik anu leres. Kusabab menteri ogé nyarios 'Henteu aya gerakan darat'. Nanging saha anu urang ngagaduhan ti lahan, anu milih CHP, anu milih Partai AK; urang henteu terang anu nganggo AK Partéi sareng anu nganggo CHP. Qatari atawa hal anu sanésna henteu paduli ka kuring. Nyéwa nyiptakeun anu aya dirobih janten gerakan plot ku batur sateuacanna sareng terang dimana mésérna. Kuring dianggap Mr. Présidén kedah nganalisis éta. Henteu saha partai, anu AK Partéi sareng saha CHP.

"Naha BUDAK-AYA YANG NU DITOKO KESEMPUAN INTERES UNTUK JADI TEMPAT BASA?"

"Kamari, kaputusan kaliwat ti parlemén. Panjalukna kelompok CHP supaya dibéré tempat ibadah pikeun Cemevi. Kaputusan Cemevleri pikeun nyandak kauntungan tina meresihan sareng jasa anu sami haratis anu dilakukeun. Dupi anjeun tiasa milih kaputusan ieu? "

Hayu atuh nyarios kieu sakali; Tangtosna, naha kaputusan ieu muncul atanapi henteu, masalah ieu mangrupikeun hal-hal anu tiasa dilakukeun ku IMM dina wewenangna. Jalma-jalma Istanbul boga rasa spiritualitas sareng raos kasaruaan. Prosés anu cemevis mangrupikeun tempat ibadah henteu tiasa janten puas spiritual sakumaha parantos aya dina hukum Istanbul salaku 'Leres, éta'. Kalayan kecap sanésna, kuring miharep déwan IMB cicing sareng rumasa pisan. Disebutkeun, 'Pak, naha henteu İmamoğlu ngirimkeun petisi ieu?' Hayu Majelis ngalaksanakeun ieu. Upami İmamoğlu masihan éta maka, 'Tingali, anjeunna nganggo éta di tempat damel. Anjeunna damel alat pikeun politik. 'Kami henteu,' Naha anjeunna henteu? ' Ieu mangrupikeun masalah nyiptakeun agenda anu lucu. 'Tuan, teolog mutuskeun naha tempat bakal janten tempat ibadah' Mana-mana teolog? Teolog ngajukeun kaputusan minat? Nu leuwih? Tambihkeun, kumaha leres kanggo teolog sareng kapercayaan pikeun mutuskeun kapercayaan sanés? Kumaha carana batur bakal mutuskeun bentuk tempat anu jutaan warga Alevi nampi anu janten tempat ibadah salami abad? Jalma anu ngarujuk hukum ngajadikeun kaputusan ieu di sadaya daérah hukum. Abdi hapunten sareng hapunten ngeunaan diskusi. Wakil Présidén Grup Grup IYI ngingetkeun kuring ka Hadits anu éndah pisan. Leres, kami mangrupikeun jalma-jalma anu iman ka hiji Nabi anu ngadawuh 'Bumi bumi mangrupikeun tempat ibadah'. Sanaos ieu tiasa dilakukeun ku cara kieu, kuring punten pisan pikeun dua pihak anu teu tiasa nyandak kasempetan ieu. Tapi kuring bakal terus bajoang.

"Naon anu anjeun badé angkat?"

Anjeun bakal ningali anjeunna dina waktuna…


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar