TUBITAK Mekarkeun Hidrogen sareng Mobil Listrik

Tubitak ngamekarkeun mobil hidrogen sareng listrik
Tubitak ngamekarkeun mobil hidrogen sareng listrik

TUBITAK MAM sareng National Boron Research Institute (BOREN) ngembangkeun mobil domestik énggal anu diangkat ku suluh hidrogen sareng ngahasilkeun 2 unit.


Kandaraan anu maju ngagaduhan mesin hibrida, tiasa ngalangkungan 300 kilométer sareng listrik sareng kisaran naék ku 150 kilométer sareng suluh hidrogen.

Nganggo boroning salaku perangkap hidrogén dina kendaraan. Kandaraan, anu ngoperasikeun sepi pisan, gaduh nilai émisi enol sareng ngagancangkeun ka 100 kilométer dina waktos anu langkung pondok. Kandaraan biasana didorong ku motor listrik sareng nganggo bahan bakar hidrogen nalika kisaran tambahan tambahan diperyogikeun.

Kuring ngucapkeun salamet organisasi urang, TÜBİTAK MAM sareng National Boron Research Institute (BOREN) sareng ngarepkeun aranjeunna teras suksés.

Ngeunaan TÜBİTAK MAM

'' Didirikeun taun 1972, TÜBİTAK Marmara Research Center (MAM) neraskeun kagiatan na di "TÜBİTAK Kampus Gebze" di Kocaeli. Pusat éta, anu tujuanana janten pusat pamimpin dunya anu ngahasilkeun élmu sareng téknologi sareng angkat salaku tugas pikeun ngahasilkeun solusi sustainable, inovatif, ilmiah sareng téknologi ku cara ngalaksanakeun panalungtikan, di tengahna, Lingkungan Lingkungan sareng Produksi Pembersih, Énergi Institute, Genetic Engineering and Biotechnology Institute. Aya Institut Kadaharan, Institut Téknologi Kimia, Institut Bahan sareng Institut Élmu Ilmu Laut. ''

TÜBİTAK MAM, nu salah sahiji pausahaan inpanjén dina dunya téknologi canggih pikeun kamampuan paningkatan panalungtikan sareng kapasitasna, infrastruktur panalungtikan, prosés administrasi sareng operasi standar dunya, nawarkeun solusi anu unik pikeun lembaga publik, pertahanan sareng lembaga swasta sareng lembaga akadémik di deukeut pendekatan customer-na. Leyuran ieu dikenalkeun ngaliwatan panalungtikan dasar, panerapan dina panalungtikan, pamekaran teknologi, inovasi, sistem sareng wangunan fasilitas, standar nasional jeung setting norma, konsultasi profésional sareng kagiatan pelatihan.

Ngeunaan Institut Panaliti Boron Nasional

Nasional boron Research Institute (BOREN), di Turki sarta lega kana pamakéan produk boron jeung téknologi di dunya, produk boron anyar manufaktur sarta ngembangkeun pikeun mastikeun yén nyadiakeun lingkungan ilmiah diperlukeun pikeun pamaké ieu panalungtikan di sagala widang, ngamangpaatkeun boron jeung produk jeung / atawa ngalakonan panalungtikan di wewengkon ieu Diadegkeun ku UU Nomer 4 taun 6/2003/4865 pikeun ngalaksanakeun peneliti ilmiah, ngadamel, koordinat sareng nyumbang kana ieu panalungtikan sareng kerjasama ka lembaga hukum publik sareng swasta. Tugas sareng organisasi BOREN, anu mangrupikeun lembaga anu kaitan ti Departemen Énergi sareng Sumber Asli Républik Turki, disusun dina Bab 15th tina Présidén Présidén Nomer 7 tanggal 2018/4/48.

BOREN, anu ngamimitian kagiatan na dina taun 2004, parantos nyayogikeun di jabatan anu diperyogikeun dina Laboratorium Pusat Universitas Wétan Tengah nepi ka 2007. Saprak tanggal ieu, BOREN, ngajantenkeun di lantai 166 kampus Kampus Dumlupınar, No: 10 Çankaya / ANKARA, dipayunkeun ku Menteri Tenaga sareng Sumber Daya Alam, ngalih kana gedong layanan anu tos aya di D-Blok dina 08/07/2019. . Salian ti éta, éta masihkeun kagiatan di laboratorium sareng fasilitas pilot di BOREN R&D Center anu caket sareng gedong jasa.

BOREN ngalaksanakeun sareng nyokong proyék sareng program dina bidang boron, ngalaksanakeun publikasi ilmiah sareng ngatur kagiatan sareng ngalaksanakeun kagiatan pikeun komersialisasi produk boron ku cara méré gawé babarengan sareng koordinasi dina sektor umum & swasta R&D sareng organisasi industri.

İlhami Pektas


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar