6 Anjog dina Korupsi Sipil di TCDD

Jalma-jalma dicekel dina nyorok korupsi dina tcdd
Jalma-jalma dicekel dina nyorok korupsi dina tcdd

Ngawalakeun sual CHP Istanbul Wakil Mahmut Tanal, Menteri Angkutan Mehmet Cahit Turhan nyatakeun yén 6 tanaga dikaluarkeun tina jasa sipil sareng 1 karyawan dihukum dipotong ti bulanan.


Turhan ngungkabkeun 2019 panilitian kana korupsi kéngingkeun diluncurkeun dina taun 2020-8, 5 parantos réngsé, sareng 3 masih kénéh lumangsung. Turhan nginpokeun yén pendakwa ogé nyita kondisina.

Tanal, tina CHP, naroskeun pikeun ngadegkeun Komisi Panaliti di Majelis pikeun nyogok korupsi di lembaga umum.

CHP Istanbul Wakil Mahmut Tanal ngadakwa tuduhan yén "scrap henteu teratur dijual" di TCDD kana agenda Majelis ngalangkungan usul sual.

Tanal, Menteri Pengangkutan sareng Infrastruktur Menteri Pengangkutan sareng infrastruktur Mehmet Cahit Turhan;

  • Naha aya panalungtikan administrasi atanapi keadilan anu dimimitian ku TCDD dina alesan penjualan scrap haram?
  • Naha aya personil TCDD, pajabat, birokrat anu ditaliti, ditunda, dibubarkeun, mecat, dihukum ku klaim 'korupsi scrap'?
  • Naha leres yén gerbong anu henteu acan kadaluwarsa dipotong sareng dibungkus di Stasion Sivas Bostankaya, sareng dijual?

Anjeunna ngawaler patarosan.

MINIS TURHAN: 8 PELABASAN DITUTUPAN, 6 DINA PELANGGAN

Ngalengkepan usul patarosan Mahmut Tanal CHP, Menteri Turhan nyatakeun yén 8 investigasi parantos dimimitian, 5 parantos réngsé, sareng 3 masih lumangsung dina TCDD. Turhan ngécéskeun yén 6 tanaga dibébaskeun jasa sipil kusabab kalakuan 'nyusahkeun korupsi' sareng 1 anggota nampi hukuman bulanan.

Menteri Turhan nyatakeun, "Jumlah 2019 panalungtikan / panalungtikan parantos dilakukeun dina 2020-8 ngeunaan klaim sapertos penjualan scrap haram, korupsi sareng maling, 5 diantarana parantos réngsé sareng 3 di antarana masih diteliti. Dua masalah dikintunkeun ka Kapala Penuntut Umum. Diantara taun 2 sareng 2010, hiji jalmi dihukum kalayan pinalti ngiringan bulanan sareng 2020 personel pikeun diilangkeun kusabab kalakuan 'korupsi kéngingkeun'. Salaku tambahan, ti waktos ka waktos, laporan anu ditaliti sareng prosés administrasi diawalan, sareng transaksi dilaporkeun ka informer ”.

Nolak klaim-klaim éta gerbong anu henteu acan kadaluwarsa parantos dipotong sareng dibungkus di Stasion Sivas Bostankaya, Turhan nyarios, "Gerbang handapeun Stasiun Sivas Bostankaya umumna diproduksi dina 1954, sareng nawiskeun usul anu dilakukeun ngeunaan gerbong anu henteu tiasa dianggo sareng mana perbaikanna henteu ekonomis. sareng kaputusan pikeun ngabubarkeun. Numutkeun panerapan, penjualan gerbong anu dibuktikeun dilakukeun ka Pabrik Mesin sareng Industri Kimia (MKEK) Diréktur Tukang Tepang (HURDASAN A.Ş.). Geranan sareng motong tina gerbong anu atos teu acan réngsé teu acan réngsé ”.

DIPERLUKAN KOMUNITAS PANJURANAN ESTABLISH UNTUK KORPETRISAN SCRAP DI TANAL PUBLIC

Samentawis éta, CHP Istanbul Wakil Mahmut Tanal nungtut supaya Komisi Paneliti didirikeun di Majelis Nasional Grand Turki pikeun nangtukeun ukuran anu kudu dilakukeun pikeun nyegah "korupsi kucup" di lembaga umum sareng organisasi ku ngauntasana tuduhan anu ngagosok milik nagara dijual sacara ilegal.

Tanal, anu masihan usulan panalungtikan ka Présidén Majelis sareng timbalannya, narik perhatian ngeunaan warta ngeunaan 600 ton bahan besi tua kémo anu dijaga di gudang D Munisipal Düzce, anu nilai pasar diperkirakeun kirang langkung 400 rébu TL, ngaleungit, sareng kaayaan di TCDD. Urang henteu kedah ngucapkeun "besi tua". Majelis kedah ngalakukeun bagian na pikeun nalungtik nasib scraps milik nagara sareng tuduhan 'korupsi'. "

Tanal, naha atanapi henteu ngagentos scraps di lembaga umum sareng lembaga, kotamadya, paguron luhur sareng unit militer, naha scraps na dijual ka pribadi pribadi, pinten pendapatan anu diperyogikeun tina dijual tina scraps di masarakat, naha penjualan scraps di lembaga dirékam atanapi henteu acan kadaluarsa. Anjeunna negeskeun yén pananya éta kedah dijawab naha bahanna dikaluarkeun atanapi ditingalikeun salaku besi tua.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar