Tentang Burkina Faso Railway

Babagan burkina faso rel
Babagan burkina faso rel

Burkina Faso mangrupikeun nagara darat anu aya di bagian kulon buana Afrika. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana sareng Basisir Gading ngabentuk para tatanggana wates nagara (jarum jam ti kalér). Nagara ieu, anu hiji jajahan Perancis tiheula, ngagaduhan kamerdékaan di 1960 dina nami Upper Volta. Hasil tina kateupastian politik dina periode pasca kamerdekaan, kuping lumangsung, dina tanggal 4 Agustus 1983 dina pimpinan Thomas Sankara, nami nagara ieu janten Burkina Faso salaku hasil révolusi. Ibu kota nagara nyaéta Ouagadougou.

Burkina Faso Railway


Aya hiji jalur karéta anu disebut Abidjan - Niger Line di Burkina Faso, anu ngahubungkeun ibukota Abidjan sareng kota komersial ku ibukota Ouagadougou. Proses ieu, anu kaganggu pikeun Burkina Faso, hiji nagara darat kusabab kakurangan perang sipil di Ivory Coast, ngagaduhan peran anu penting dina transportasi produk komérsial nagara, hususna ka laut. Ayeuna, duanana kargo sareng angkutan panumpang dilaksanakeun dina garis ieu. Dina période Sankara, sanaos studi anu diperyogikeun pikeun manjangkeun panjang garis garis ka kota Kaya supados ngalaksanakeun kakayaan bawah tanah anu kapendak di dieu, kagiatan ieu diakhirkeun tungtungna jaman Sankara.

Airline Burkina Faso

Ukur 33 ti 2 bandara di seluruh nagara ngagaduhan landasan aspal. Bandara Ouagadougou Airport, ayana di kota ibukota Ouagadougou, anu ogé bandara panggedéna di nagara éta, sareng bandara di Bobo-Dioulasso, mangrupikeun dua bandara anu saluyu sareng standar internasional nagara.

Nagara ieu ngagaduhan hiji perusahaan maskapai nasional anu nami Air Burkina, kantor pusatna di ibukota, Ouagadougou. Saatos perusahaan diadegkeun dina 17 Maret 1967 kalayan nami Air Volta, éta mimiti ngalakukeun penerbangan anu dilakukeun ku perusahaan-perusahaan anu asalna di Perancis, sareng nami perusahaan anu nasionalisasi sesuai sareng révolusi Sankara di nagara éta. Minangka salah sahiji pamilon Burkina Faso, bagian tina perusahaan Air Burkina diswastakeun dina taun 2002, kusabab kabangkrutan finansial Air Afrique, anu dioperasikeun ku seueur nagara Afrika babarengan sareng Perancis.

Salian penerbangan domestik, maskapai Air Burkina nyusun penerbangan timbal balik ka tujuh nagara anu béda. Nagara-nagara anu diurus penerbangan internasional nyaéta: Benin, Basisir Gading, Ghana, Mali, Niger, Senegal sareng Togo.

Jalan Raya Burkina Faso

Aya 12.506 km jalan di sakuliah nagara, anu 2.001 km diaspal. Dina évaluasi anu dilakukeun ku Bank Dunia di 2001, jaringan transportasi Burkina Faso parantos dievaluasi saé hususna kalayan hubunganana ka nagara-nagara di daérah, Mali, Pantai Gading, GAna, Togo sareng Niger.

Peta jaringan Burkina Faso

Peta jaringan Burkina Faso

Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar