Cikan Bandara Atatürk Buka deui ka Penerbangan Doméstik

Bandara Ataturk kabuka pikeun penerbangan domestik deui
Bandara Ataturk kabuka pikeun penerbangan domestik deui

Di tilu bandara Istanbul, para ahli ngaevaluasi kaamanan penerbangan: "Sabiha Gökçen mangrupikeun landasan anu kadua." "Éta mangrupikeun ide anu hadé pikeun mareuman Bandara Atatürk lengkep sareng motong endog peletakan emas."


Kacilakaan anu kajantenan dina 5 Pebruari di Bandara Sabiha Gökçen ngabalukarkeun prihatin ngeunaan kasalametan penerbangan. Gambar yén pesawat Boeing 737 milik Pegasus, anu nyababkeun ekspedisi Izmir-Istanbul, henteu tiasa nangtung di landasan sareng murag dina taneuh kasar, nyababkeun sababaraha interpretasi sareng seueur klaim. DW Turki naroskeun ahli ngeunaan kasalametan penerbangan tilu bandara Istanbul.

Sawatara ahli anu ngabagi opini sareng DW Turki teras nyauran sareng naroskeun henteu nyerat namina. Kusabab, salami periode ieu, instruktur penerbangan tilas pilot bajoang Bahadır Altan di Pegasus dipundut. Altan sumping kana agenda dina program tivi anu anjeunna ngadatangan saatos kacilakaan dina telepon sareng ngaleupaskeun tina siaran éta kusabab anjeunna nyarios "ibarat treuk anu nganggo rem nagara ngabeledug". Altan ngabahas kalimat di handap ieu ti twitter: "Anu parantos diucapkeun ku mangtaun-taun henteu kantos dugi ka seueur jalma. Upami kasadaran ieu nyegah kacilakaan sareng ngahemat kahirupan jalma, kuring bakal mayar sagala jinis biaya berulang-ulang. ”

Naha henteu jalanna langkung seueur?

Menteri transportasi Cahit Turhan nyarios dua dinten sateuacan kacilakaan: "Kami gaduh landasan di Sabiha Gökçen. Lagu ieu sayah pisan. Landasan dilayanan ampir unggal wengi salami jam-jaman nalika teu aya penerbangan. ” Kecap-kecap ieu timbulkeun patarosan naha landasan anu kadua masih teu acan réngsé. Sözcü Numutkeun béja koran ngeunaan masalah ieu, mitra AKA Konstruksi, ngadegkeun genep bulan saatosna, sareng perusahaan-perusahaan operasi Bandara Istanbul sami: Konstruksi Kalyon sareng Cengiz Holding. Jalan landasan, anu komitmen réngsé dina 14 bulan, teu acan réngsé dina 43 sasih, Bandara Istanbul parantos réngsé dina sasih 42 bulan.

Janten naha jalanna kakurangan Sabiha Gökçen ngan ukur jalanna? Juragan kaptén anu berpengalaman anu lulus ka perusahaan swasta saatos damel di THY salami sababaraha taun sareng ayeuna nyayogikeun latihan penerbangan, ngadaptarkeun kakurangan bandara sapertos kieu:

"Bosen nganggo lantai; jalur melengkung anu cukup goréng pikeun nyegah ban teu nyambung sareng aranjeunna. Ieu cacad ageung dina hal jarak badarat. Pilot mangrupikeun tantangan paling primitif pikeun operasi dina kaayaan pisibilitas anu handap. "Pilist kaptén, anu nyatakeun yén alat-alat anu ngukur angin teu cekap, menunjukkeun panarosanana naha kakurangan ieu nunjukkeun bahaya atanapi henteu," Aya sababaraha alat anu bakal nyayogikeun pangbasajanna, standar minimum "sapertos kieu:

"Menara ogé kedah dipilih ti jalma anu nampi anggapan penerbangan anu cekap sareng gaduh pangaweruh. Malahan koper loading koper kedah dialaman. Merit diperyogikeun dina unggal titik dina penerbangan. Éta henteu kantos dilakukeun kalayan solat, torpedo, kado. "

Bandara di Turki, Nagara Bandara Administrasi (SAMA), gumantung kana porsi. Sabiha Gökçen, di sisi sanésna, ka HEAŞ handapeun Kamentrian Pertahanan Nasional, sabab awalna direncanakeun salaku kompleks industri militér. (Aviation Industries Inc.) pejabat HEAŞ, anu urang badé kéngingkeun inpormasi ngeunaan penerbangan penerbangan di bandara, nyarioskeun kami pikeun ngawawancara anu henteu dibebaskeun.

"Teu aya bahaya upami aya idin penerbangan"

Abdullah Nergiz, ahli penerbangan sareng redaktur maskapai 101 situs web, henteu satuju: "Kami teu tiasa nyebatkeun yén ijin penerbangan henteu bahaya tanpa inpormasi."

Anjeunna nambahan yén teu aya anu bakal ngaréduksi, sabab anu sakedik glitch bakal gaduh akibat anu parah: "Tapi éta ogé kanyataan yén jalurna caket pisan. Janten peryogi pangropéa. Atoh, nalika jalanna kadua dibuka, anu pangheulana bakal ditutup sareng dirobih. Nalika mimiti sumping kana agenda éta, éta nyarios yén éta bakal mungkas dina 2012, teras kajantenan taun 2017 ... Éta kénéh teu acan beres.

Kusabab bandara anyar henteu disukai, Nergiz henteu hormat ideu yén akumulasi di Sabiha Gökçen, ku sabab éta jalanna tiasa rusak. Ngomongkeun penerbangan penerbangan sipil henteu tiasa langkung ti wates anu ditangtukeun ku otoritas dunya, anjeunna nyatakeun, "Ieu 40 gerakan per jam. Sabiha Gökçen henteu ngalangkungan ieu ogé. "

"Nyandak perawatan henteu hartosna aman"

Présidén Hava-Sen Seçkin Koçak nyatakeun henteu bahaya dina hal kaamanan hiber. Nyarios yén lagu éta dianggo kalayan inténsitas anu hébat, saur Koçak, "Anjeun ngalakukeun kadali anjeun sareng anjeun muka deui lagu. Aya jalma nandatangan emas saatos unggal transaksi. Landasan anu kadua kedah atos saatos waé tapi henteu hartosna yén éta henteu aman diurus. ”

Sedat Cangül, Sekretaris Jenderal Uni Hava-İş, saurna, "Kami sanés urang anu nyayogikeun kasalametan penerbangan. Kami nuju ngusahakeun hak anggota kami. "

Bandara Anyar: Naha arah jalan landasan salah?

Bandara kaping 2019, anu janten topik kontroversi anu hébat saprak panggung proyék sareng ngamimitian operasi di Méi 3, sacara resmi dikritik pikeun Bandara Istanbul, tina segi kaamanan penerbangan. Jalan raya aya di tengah kritik sareng peringatan. Para ahli, anu nyatakeun yén jalan-jalan diwangun dina arah anu salah, ngingetkeun yén pesawat-salira kedah ngaliwat landasan pikeun Çorlu atanapi bahkan Bursa sanaos teu usum tiris.

A pilot kaptén ngaevaluasi kaamanan penerbangan ku pangalamanana langkung ti 3 taun nyarios yén bandara énggal, anu anjeunna nyauran "musibah dina hal lokasina", nampi angin anu kabuka dina angin kalér sareng beueus Laut Hideung sareng ngalegaan saluareun batas landasan anu arah hakim salah. Kusabab ieu, anjeunna nyatakeun yén aya seueur pabrik angin di sakitar anjeunna sareng nyarios, "Pilihan lokasi salah. Sok kaseueus derajat 5-XNUMX derajat dibandingkeun sareng Istanbul; tempat dimana aya és jauh jeung halimun. Tapi di luar éta, tanah tina laju nyaéta tambang batubara. Struktur taneuh cocog pikeun nyerep cai sareng runtuh. "Kacilakaan parantos ngamimitian di tempat parkir," saur anjeunna.

Ngajelaskeun yén maranéhna hoyong Bandara Atatürk dijaga sahenteuna hiji usum panas sareng hiji usum tiris di alun-alun énggal, kaptén pilot kasebut, "Naha urang nutup? Éta tiasa janten alun-alun anu ayeuna ngagaduhan 3 jalur, anu kami tiasa nganggo upami diperyogikeun. Kami nyarios seueur, tapi urang henteu tiasa nguping. "

"Hiji bandara diwangun dimana waé, salami éta leres waé"

Ahli penerbangan Abdullah Nergiz henteu langkung hariwang ngeunaan pilihan lokasi. Masihan conto ti Osaka, Hong Kong, Koréa Kidul sareng ngingetkeun yén bandara diwangun leres di luhureun laut, lima kilométer ti basisir, “Teu aya tempat anu salah. Teknologi konstruksi parantos janten sapertos anu tiasa anjeun lakukeun dimana waé. Ngan biaya naék. ” Numutkeun ka Nergiz, anu henteu satuju sareng kritik ngeunaan angin, éta mangrupikeun hal anu hadé pikeun angin dina badarat teras angkat. Hiji-hijina kaayaan nyaéta pikeun nangtukeun angin anu dominan sareng ngadamel arah jalan anu sasuai. "Kami teu tiasa nyarios salah, tapi arah lagu éta henteu idéal," saur anjeunna.

"Kami henteu gaduh konci dina panto"

Présidén Hava-Sen Seçkin Koçak, nampi yén aya anu lepat atanapi anu leungit, nikmat ngurus ieu:

"Naha aya kasempetan pikeun pencét konci éta saatos seueur investasi? Kuring miharep éta henteu acan dilakukeun di dinya, kuring ngarepkeun urang tiasa janten bangsa anu langkung pinter, tapi henteu. Sabiha Gökçen mangrupikeun alun-alun anu kedahna tumbuh, sareng diperyogikeun pikeun ngeusi kapasitas Bandan Istanbul tanpa nekad pisan. Ukuran dipikabutuh pikeun ngalengkepan kakurangan. Anjeunna henteu nolak molor. Hiji menit bahan bakar tambahan hartosna jutaan dolar unggal taun. ”

Numutkeun ka Koçak, anu saurna "Kadua bandara kedah damel maksimal", Istanbul bakal peryogi bandara sanés sapuluh taun ka hareup.

"Éta bakal tiasa motong emas peletakan endog"

Koçak, Nergiz sareng sadaya pilot kaptén anu ngabagi pendapatna nunjukkeun yén Bandara Ataturk dibuka deui kanggo penerbangan domestik. Ngomong yén mungkin pikeun ngamimitian penerbangan domestik deui di daérah anu parantos dianggo pikeun pesawat kargo, protokol sareng pesawat swasta, para ahli ngingetkeun yén aya bandara di pusat kota di metropolises sapertos London, New York sareng Paris.

"Tos rengse neukteuk off soang emas," ceuk Narcissus, anjeunna nyebutkeun yen Turki nyaeta ékonomis teu dina posisi sangkan bonkörlük kitu. Sababaraha bagéan terminal internasional ngingetkeun yén éta diayakeun taun 2015 sareng 2017, saurna, "Aya terminal domestik, aya sajumlah kawates penerbangan domestik, duanana panumpang santai, henteu runtah waktos, sareng dua bandara anu sanés ngaso".

Para ahli anu nyebatkeun yén tilu bandara tiasa dianggo sacara teknis nalika kendali ruang udara diatur pikeun ngalaksanakeun lalulintas aman, "Éta katingali tina kaputusan. Éta parantos direngsekeun ku kasatujuan antara DHMI sareng IGA. "(Deutsche Welle Turki)



Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar