Perjuangan BTS Ngalawan Pengasingan dina TCDD Nyababkeun Hasilna

Gelut ngalawan bts di tcdd ngahasilkeun hasil
Gelut ngalawan bts di tcdd ngahasilkeun hasil

Kaputusan TCDD Personel Ünal Karadağ dikaluarkeun tina jabatan na di Izmir sareng diasingkeun ka Malatya ditarikna salaku hasil perjuangan manajer sareng anggota Uni Angkatan Kerja Angkutan Bersatu.


Perjuangan kanggo Ünal Karadağ, anggota Serikat Angkatan Pekerjaan Serikat (BTS), anu diasingkeun ka Malatya ku ngeureunkeun tugasna di Izmir ku TCDD, suksés. Pulisi, anu parantos nyorong BTS jauh ti gedong Markas TCDD, kedah uih ti kaputusanna sareng ngabagi catetan yén Ünal Karadağ, anu diasingkeun, nyarios yén anjeunna bakal neraskeun tugasna di Izmir, anu kalebet kantor utama saatos 3 sasih.

Uni Angkatan Pekerjaan Serikat ngadamel pernyataan pencét di hareupeun Markas TCDD dinten saatos hungkul, pernyataan pencét sareng linggih pikeun Ünal Karadağ, anu diasingkeun ti TCDD tina jabatan na di Izmir sareng dikirim ka Malatya. Ngomong dina pernyataan pers anu diayakeun sareng partisipasi CHP İzmir Wakil Selin Sayek Böke, Ketua KESK Aysun Gezen, Présidén Eğitim Sen Feray Aytekin Aydoğan sareng anggota panitia eksekutif KESK, Présidén BTS Hasan Bektaş, Anjeunna nyatakeun yén anjeunna ditelepon ku janjian anu henteu katampi sareng kader pulitik. "Kaputusan ieu, anu teu sah, kudu ditinggalkeun pas mungkin. Pangasingan anu teu adil sareng haram ieu bakal ditarik sareng perjuangan anu diatur kami. "

Sanggeus sababaraha jam saatos pengumuman éta, TCDD ngabagi catetan inpormasi sareng nyatakeun yén Ünal Karadağ bakal uih deui ka İzmir saatos 3 sasih tugas sementara.

"TCDD HAYANG DENGAN AKAUN, UNISI"

Pupuhu BTS Hasan Bektaş nyatakeun yén anggota union Ünal Karadağ diasingkeun ti Malatya, dimana anjeunna damel dina 10 Pebruari 2020, tanpa alesan, sareng aranjeunna gaduh aksi lenggah kamari nalika teu aya hasil anu positif tina hungkul sareng TCDD. Bektaş nyatakeun yén anggota union sareng manajer dicandak ka gedong Direktorat Jenderal TCDD di Ankara ku kakuatan, ucapkeun, "Ayeuna, babaturan urang anu hoyong angkat ka lantai sareng patepang sareng Pengurus Umum TCDD dicegah henteu lebet kana gedong. "Tungtutan anggota-anggota union badé patepang sareng Jémbér General, sanggeus ngalaman anu munggaran dina sajarah TCDD, disauran kana pasukan kaamanan sareng sakuliling sareng lantai institusi anu urang damel dina diblokir."

Anggota Badan Pekerja Serikat Angkatan Serikat ngadamel pernyataan pencét di hareup gedong Markas TCDD pikeun meta pikeun kaputusan nyaram Exal Karadağ.
Poto: BTS

Ngomongkeun ka masarakat yén TCDD parantos disebat kacilakaan, pasini anu henteu pasrah sareng kader pulitik 20 taun katukang, Bektaş nyarios, "Kami terang pisan yén pejabat anu diangkat ka lembaga éta kalayan aparat anu ngadamel pagawé umum dina méja TİS aya di tukangeun kaputusan ieu. Teu heran yén General General TCDD sareng pro-union ngadamel kaputusan diasingkeun ku ngahijikeun panangan TCDD General Manager dinten ieu, ogé rundingan sareng pejabat pamaréntahan di meja TİS, henteu ngajagi hak-hak sareng kapentingan pagawé umum.

Bektaş nyarios, "Kami nyauran sakali deui ti sudut pandang ieu, pikeun ngasingkeun jalma anu henteu gaduh 'musabab' ti teu ngahijikeun, anu rajin, ngalaman, sareng gaduh akumulasi karéta api sareng kulawargana. Kaputusan ieu, anu parantos dilakukeun ngalanggar hukum, kedah dileungitkeun pas mungkin. Pangasingan anu teu adil sareng haram ieu bakal ditarik sareng perjuangan anu diatur kami. " Saatos pengumuman éta, numutkeun inpormasi anu disampaikan ka union ti TCDD, catetan "Unal Karadag samentawis dikirim ka Malatya salami 3 bulan, saatos éta disatujuan yén éta bakal neraskeun damel di Izmir, anu mangrupikeun tempat utama, sareng operasi anu diperyogikeun dilakukeun ku Direktorat Jenderal TCDD." ieu ieu dibagikeun.

BERS AHLI BESAR PUNGSAU DI DENGAN TCDD GAMIN DENGAN PULIS NIGHT

Anggota BTS dibawa kaluar tina gedong diréktur umum dina jam 23.30:13 wengi sapertos panggeroana dilaksanakeun nalika pengasingan di TCDD kamari. Tanggal 2020 Pebruari XNUMX, Direktorat Jenderal TCDD, saatos pengumuman pers sareng FMC sareng anggota cabangnya, saatos anggota union udagan Ünal Karadağ diasingkeun ti Izmir ka Malatya kalayan nami rotasi, dina dinten anu sami saatos hasil négatip tina rapat sareng Jenderal TCDD sareng kepala jabatan anu relevan. sit-in dimimitian dina lantai. (sadunya)


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar