Haydarpaşa Solidaritas mangrupikeun dina Lakueun Béténg pikeun 422 Minggu

solidaritas haydarpasa parantos di lampahkeun sababaraha minggu
solidaritas haydarpasa parantos di lampahkeun sababaraha minggu

Stasion Karéta Api Haydarpaşa, pangwangunan anu ngamimitian taun 1906, dilayanan 19 taun saatos dilaksanakeun dina 1908 Agustus 105. Ditutup ti 18 Juni 2013. Sanajan Haydarpaşa solidaritas, Haydarpasa Station keur survival stasion saprak Minggu Pébruari 5, 2012 dikumpulkeun di hareup unggal stasiun ieu nyobian sangkan voices maranéhna ngadéngé di Turki.


Penggalian arkéologis dilaksanakeun sakitar Stasion Haydarpaşa

Minggu ieu, aranjeunna nuju payuneun stasion kalayan megaphones sareng spandukna, anu aranjeunna bakal ngagorowok dina feri City Lines anu ngalangkungan stasion sareng pikeun 422 tindakan, "Karéta bakal datang ka dieu, Stasion Haydarpaşa bakal tetep stasion, Pelabuhan Haydarpaşa bakal tetep palabuhan".

Nanging, kajantenan penjaga 'Haydarpaşa biasa, stasion bakal tetep', sareng '' Sanes hotél, musium, penjaga Haydarpaşa atanapi stasion bakal tetep '' narik perhatian. Alesan pikeun tukeur ieu mangrupikeun usul pikeun mindahkeun stasion janten musieum saatos karuksakan Late Roman, Byzantine sareng Ottoman dipendakan dina penggalian arkéologis anu dimimitian sakitar dua taun ka pengker.

Tugay Kartal: "Kami bakal nempatkeun cita-cita ti anu hoyong buka Haydarpaşa Terminal pikeun dagang di Haydarpaşa"

Tugay Kartal, anu réngsé SMA Railway Vokasional di 1977 sareng mangrupikeun anggota solidaritas, ngajelaskeun naha maranéhna nolak musium sareng keukeuh éta stasion:

'' Aranjeunna ngadamel alesan pikeun seuneu anu ngabeledug dina tanggal 28 Nopémber 2010 kanggo nyogok Stasiun Haydarpaşa, teras aranjeunna ngadamel alesan pikeun Olimpiade di Istanbul. Ayeuna aranjeunna nuju alesan pikeun penggalian arkéologis. Upami urang leres-leres terang yén aranjeunna peka kana kabudayaan, urang bakal tiasa ngucapkeun 'Let Haydarpaşa Station janten musium arkéologis'. Tapi urang henteu mendakan éta anu tulus pikeun anu parantos banjir Hasankeyf sareng ngiringan seueur aliran di nagara urang, nyarios 'Kami bakal ngadamel Haydarpaşa minangka musium arkeologi'. Saatos éta, aranjeunna bakal hoyong ngawangun hotél Stasion Haydarpaşa, aya cita-cita pikeun muka aranjeunna di dieu pikeun bisnis. Urang bakal tuang cita-cita ieu kana cai di Haydarpaşa. Salian ti éta, tangtosna kami henteu ngalawan penggalian arkéologis. Tapi teras aranjeunna tiasa ngawangun muséum di tempat sanés, kami badé nyandak karéta ti Haydarpaşa di dieu. ''

Ayşen Dönmez: '' Haydarpaşa lahan anu nyiram sungut dulur, tapi stasion Haydarpaşa tetep kedah ''

Ayşen Dönmez, anu parantos pensiunan saatos damel di Stasion Haydarpaşa salami 36 taun, mangrupikeun pendapat yén pamindah pikeun uih deui musium ka musium mangrupikeun tipu daya.

Ngawalakeun patarosan ti VOA Turki, Dönmez saurna, "Haydarpaşa ditutup kana karéta subban tanggal 2013 Juni 19. Saatos éta, Haydarpaşa parantos ditinggalkeun dianggurkeun. Kusabab éta 1 juta méter pasagi darat Haydarpaşa sareng sakurilingna ngaléhkeun sungut dulur urang. Kakuatan politik ningal palabuhan Haydarpaşa, ningali darat; anjeunna ningali tukangeun stasion sareng ningalkeun salaku plot. Perencanaan ningal tempat di tempat konstruksi diperyogikeun. Teu aya anu sapertos kitu. Di unggal kota di Éropa, stasiun karéta di pusat kota. Haydarpaşa ogé tempat di puseur kota. Upami teu aya stasion sentral, anjeun moal tiasa nyetél karéta. Janten lucu, éta sapertos cocooan. Anjeun ukur ngajalankeun tilu atanapi lima karéta. Éta hartosna henteu aya transportasi rél pikeun kota métropolitan sapertos Istanbul. Kusabab ieu, éta henteu kabutuhan tapi kedah pikeun Haydarpaşa tetep ditempatkeun. ''

Harun Gökay: "Saatos sasak diwangun, Haydarpaşa tiasa dihubungkeun ka Söğütlüçeşme"

Naha mungkin ngagunakeun Haydarpaşa salaku stasiun karéta saatos Marmaray ngamimitian operasi na? Numutkeun ka Harun Gökay, anu ayeuna damel salaku machinist di Marmaray, leres pisan mungkin.

Gökay, '' Ayeuna, sasak anu diwangun pikeun nyambungkeun Söğütlüçeşme ka Haydarpaşa. Nya, tiasa waé saatos sasak éta diwangun. Sumawona, anu penting dibutuhkeun henteu ngan ukur pikeun karéta subban, tapi ogé pikeun karéta intercity. Wios anu kuring nunjukkeun hiji deui titik.

Bahkan upami Marmaray dibuka, kalolobaan jalma masih langkung resep féri. Numutkeun kana pilihan. Nutup Haydarpaşa mangrupikeun hal anu poyok. Barina ogé, ieu anu hoyong Istanbulites. Haydarpaşa mangrupikeun hiji-hijina tempat di sisi Anatolian dimana féri éta koléktif ku karéta. ''

Tugay Kartal: "Marmaray henteu jalan-jalan saeusi kapasitas, tanpa stasiun Haydarpaşa sareng Sirkeci"

Anggota Haydarpaşa Solidaritas ngagariskeun yén upami stasion dibuka, jalur suburban anu bakal turun ti Bostancı atanapi Pendik sareng dugi ka Söğütlüçeşme ogé bakal nyegerkeun pangunjung kota.

Tugay Kartal, '' Haydarpaşa sareng Sirkeci moal tiasa tanpa tempat. Karéta ngaliwat tabung, tapi proyék Marmaray henteu ayeuna jalan kalayan kapasitas pinuh. Upami mobil marmaray proyék Marmaray ngajalankeun unggal lima menit, moal kéngingkeun anjeun ngalatih karéta di dinya. Anjeun terang, aranjeunna damel proyék Marmaray dina beungeut tilu garis. Dua jalur pikeun Marmaray, hiji jalur pikeun karéta garis utama. Tandéla ngagaduhan dua garis. Anjeun parantos sumping sareng diblokir sapertos sungut botol. Sumawona Taşımacılık AŞ hoyong nambahan jumlah karéta, tapi ieu henteu kajantenan kusabab teu aya prajurit pikeun ngahirupkeun atanapi ngaléngkah karéta. HalkalıAya henteu stasiun karéta anu cukup ageung pikeun karéta. Stasiun karéta nyaéta gerbang kota. Tapi sanajan urang resep pisan, kami henteu padu ieu kusabab urang gaduh cinta platonik pikeun stasiun Haydarpaşa. Urang terang yén saatos pisan seueur investasi dina proyék karéta, henteu mungkin pikeun neraskeun jasa ieu tanpa stasion. Kusabab ieu, Haydarpaşa sareng Sirkeci moal tiasa janten tempatna, '' cenah.

Mustafa Duygun: '' Haydarpaşa mangrupikeun kenangan kami, museum hirup ''

Sanaos Tugay Kartal nyarios, "Kami henteu ngalawan ieu kusabab urang gaduh cinta platonic," Mustafa Duygun, anu nyiptakeun mékanika salami 1977 taun saatos Railway Vocational High School, miéling dinten nalika anjeunna sumping ka Stasion Haydarpaşa.

'' Kuring sumping ka garasi ieu sababaraha kali. Sakabéh jalma urang anu asalna ti Anatolia ngagaduhan bubuk suku dina batu marmer anu aya di stasion ieu. Saatos éta karéta éta kosong, kami ngaraos sedih. Jalma gaduh kenangan, sareng nagara-nagara ogé. Haydarpaşa mangrupikeun pangémutan urang sadayana. Éta mangrupikeun musium hirup. Hatur nuhun ka stasion ieu, karéta nu datang ti Anatolia badé nyumponan kekasih sareng pamit. Stasiun Haydarpaşa kedah dibuka. ''nu Amerikaninse)


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar