Ankara Bakal Bersaing jeung Kota Dunia Kalayan 'Başkent Mobile'

baskent ankara bakal bersaing sareng kota-kota dunya nganggo mobile
baskent ankara bakal bersaing sareng kota-kota dunya nganggo mobile

Ankara Metropolitan Walikota Mansoor slow, aplikasi mobile mimiti Turki urang Smart Kota "Mobile Ibu" aplikasi dibagikeun kalawan umum.


Pikeun rapat publisitas anu diayakeun di Dewan Konferensi Perbandaran Metropolitan; anggota parlemen, walikota distrik, wawakil masarakat sipil sareng toko média, sareng anggota dewan sareng birokrat nunjukkeun minat anu sanés.

SLOW NAMPANG APLIKASI

Ngadasarkeun yén aranjeunna ngalaksanakeun léngkah penting pikeun merealisasikan impian ngajantenkeun kota Ankara Metropolitan Munisipalitas sareng kota-kota dunya, Walikota Yavaş nyarios yén fase kadua aplikasi anu dipromosikeun bakal réngsé dina bulan Juni.

Walikota Yavaş nyatakeun yén warga masarakat tiasa dugi ka kotamadya éta sacara langsung kalayan pilihan tiasa dirungu atanapi jempé kalayan tombol béwara darurat berkat panawaran pikeun diunduh ka telepon pinter, ti Başkent153 (Tabel Biru Anyar) ka apotéktip anu tugas, ti mimiti diajar ka kaayaan lalu lintas, ti transaksi online ASKİ ka Kültür Ankara, tempat beus tempatna. Anjeunna nyatakeun yén seueur palayanan tiasa ngahontal dugi kasaimbangan ANKARAKART.

"Başkent Mobil bakal mangrupikeun salah sahiji aplikasi ternama di jagad na," saur Walikota Metropolitan Pergunungan Ankara Mansur Yavaş. "Hal anu ngajadikeun urang bagja pisan yén kalolobaan aplikasi ieu dilaksanakeun ku pamekar software di Perbandaran urang."

DEMOKRATIK GOVERNANCE HIGHLIGHT

Ngungkabkeun yén aranjeunna badé nyandak léngkah-léngkah pikeun ngadegkeun pendekatan "Démokrasi Pamaréntahan" ti saprak mimiti dina kantorna, Walikota Yavaş nyatakeun yén aranjeunna prioritas ngajantenkeun Munisipalitas transparan, ningkatkeun partisipasi sareng tanggung jawab kana masarakat iraha waé.

Mimitian ti 2020, Présidén Yavaş nunjuk yén anjeunna bakal rutin ngabagi kriteria ngeunaan bantuan sareng jasa sosial sareng jumlah benefisiari, laporan Inok internal sareng eksternal, inpormasi kinerja finansial sapertos rencana strategis sareng anggaran, sareng perobihan aset pribadi ka masarakat.

"Pangurus Munisipalitas Metropolitan nanggung anggaran ageung. Sakapeung aranjeunna tiasa nyéépkeun anggaran ieu kanggo dinosaurus, gapura anu henteu perlu, menara jam, atanapi fasilitas olah raga anu teu aya anu nganggo. Nanging, administrasi kotamadya nyéépkeun artos anu dipiboga kanggo masarakat kota. Ku sabab kitu, warga sareng perusahaan perusahaan kota kedah nganggo cara kumaha anggaran ieu bakal dianggo. Aplikasi Smart Munisipasi henteu ngan ukur nunjukkeun transformasi téknologi. Langkung pentingna, éta muka panto kana révolusi penting dina hal demokrasi lokal. Kaluaran pangbadagna tina aplikasi ieu mangrupikeun realisasi E-DEMOCRACY. Kalayan sareng warga, kami muka panto ngarahkeun Ankara ka sakabéhna. Kami nuju ka demokrasi sélular anu bakal mangaruhan administrasi kotamadya, ti kepala sekolah dugi ka manajer apartemen. "

DUNTUNG DUNIA DIUKSIR

Nyarios yén aranjeunna nguji seueur conto ti New York ka Paris, ti Seoul ka Helsinki, Walikota Yavaş nyarios yén badé nerapkeun seueur aplikasi téknologi di Ankara, tina rencana parobihan perubahan iklim ka kontrol gas rumah kaca, panggunaan tanaga pinter, rarancang transportasi pinter sareng manajemén bencana pinter. cenahna.

Ngawariskeun yén aranjeunna bakal ngarampungkeun fase kadua Başkent Mobile dina akhir bulan Juni, Walikota Ankara Metropolitan Mansur Yavaş ogé ngabahas detil aplikasi anyar anu bakal mempermudah kahirupan ibu-ibu:

  • Sadaya beus kota bakal janten zona wi-fi gratis,
  • Ukur ngeunaan supir bakal dilakukeun ngalangkungan layar anu bakal urang lakukeun dina lawang badarat beus.
  • Kalayan pergelangan tangan pinter anu supir EGO bakal ngagem sareng ngirim data ka tengah, tekanan darah supir sareng irama jantungna bakal diukur périodik sareng tingkat setrés bakal ditangtukeun.
  • Kalayan kaméra sareng sistem siaran online dipasang dina sadaya mesin konstruksi, karya anu dilaksanakeun ku kotamadya 7/24 tiasa ditingal langsung.

Ibrahim Elibal, anggota Dewan Informasi Asosiasi Pendidikan Visual anu Dilaksanakeun, anu diulem ku Présidén, ka panggung dina rapat bubuka, nunjukkeun "Modul Persons cacat" dina praktékna.

Nyarios yén aranjeunna parantos nerapkeun aplikasi anu menang penghargaan dina 'Awéwé anu Menulis Masa Depan' dina ruang lingkup Proyek Pengangkutan Bebas Barrier, Walikota Yavaş ogé ngucapkeun salamet Gamze Hatice Bilen, Hazal Çelik, Derya Uzmay Okutan sareng Necati İşik, anu nyandak pilem dina. .

APLIKASI AYA TIDAK DI HARI INI

Nganyatakeun pandangan na ngeunaan aplikasi Baskent Mobile, Ankara Wakil Dr. Servet Ünsal nyarios, "Dina jaman téknologi ayeuna, aplikasi ponsel parantos janten aplikasi anu ngagampangkeun kahirupan urang. Salaku dokter, aplikasi ieu ningali aya masalah dina situs sareng nawiskeun solusi anu diperyogikeun. Abdi hoyong hatur nuhun ka Mansur Yavaş salaku Wakil Ankara. ”

Présidén Déwan Ankara Halil İbrahim Yılmaz nyatakeun, "Pamikiran umum ibukota ieu bakal ditingali dina jasa kotamadya online. Kuring yakin yén aplikasi ieu bakal ngajantenkeun kahirupan 5,5 juta pangeusi langkung gampang. "İbrahim Elibal nyarios," Aplikasi anu diprakarsikeun ku Metropolitan Munisipalitas sareng pendekatan anu sami pikeun sadaya jalma parantos dilaksanakeun. Kami miharep aplikasi éta cocog sareng warga anu cacad visib sareng gawé bareng. Hatur nuhun. ”


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar