Gunsel B9 Diwanohkeun ka Mobil Domestik TRNC

kktc mobil gunsel domestik b diwanohkeun
kktc mobil gunsel domestik b diwanohkeun

"Günsel", mobil domestik sareng nasional Republik Turki Siprus Kalér, diwanohkeun sareng organisasi anu diayakeun di Girne Elexus Congress Center. Model munggaran Günsel, anu dikaluarkeun ku insinyur Turki sareng desainer kalayan 10 taun damel sareng 1,2 juta jam tenaga kerja dina awak Near East University, ngahasilkeun warna konéng, biru sareng beureum ngalambangkeun taneuh, langit sareng bandéra TRNC. Desain sareng desain interior tina Günsel B9 dihargai pisan.


Perdana Menteri Ersin Tatar, Présidén 3 Dr. Dervis Eroglu, Républik Turki Duta di Nicosia, Ali Murat Başçer, nimbalan Perdana Mentri jeung Mentri Luar Kudret Ozersay, Menteri Atikan Nazim Cavusoglu, Menteri Keuangan dewasa Amcaoğlu, Mentri Interior Aysegul Baybars Kadri, Pekerjaan Umum sarta Menteri Angkutan Tolga Atakan, Ekonomi jeung Menteri Energi Hassan Taçoy, Menteri Pariwisata sareng Lingkungan DT. Ünal Üstel, Menteri Pertanian sareng Sumber Duta Dursun Oğuz, Menteri Buruh sareng Kaamanan Sosial Faiz Sucuoğlu, Oposisi oposisi Republik Turki Présidén Tufan Erhürman, Komandan Kapilitas Turki Cypriot, Majelis Jenderal Jenderal Sezai Öztürk, Komandan Tenaga Kerja Kaamanan Tuğgeneral Altan Er sareng Wakil Présidén Républik Republik Tufan Erhürman, Komandan Kapilitas Turki Cypriot Jéndral Jenderal Jenderal Sezai Öztürk, Komandan Tenaga Kerja Kaamanan Tuğgeneral Altan Er sareng Wakil Présidén Républik Republik Kira-kira 3 rébu tamu ti Turki sareng mancanagara ngadatangan wengi promosi Günsel, dihadiran ku Töre.

Caket Universitas Wétan, pupuhu Dewan Pengurus Dr İrfan Suat Günsel: "Bapa urang nyaéta Dr. Impian tina Suat Günsel; Tina desain bareng, kami parantos janten kanyataan ku damel beurang sareng wengi sareng hiji awak, hiji manah, sareng iman anu hébat. "

Caket Universitas Wétan, pupuhu Dewan Pengurus Dr İrfan Suat Günsel ngadamel pidato dina wengi dimana Günsel B10, anu dikembangkeun ku insinyur Turki kalayan 9 taun R&D sareng kajian desain, diwanohkeun. Impian tina Suat Günsel; Tina desain ka R&D, tina téknologi pikeun rékayasa sadayana, urang ngajanggelek kana kanyataan ku damel dinten siang sareng wengi sareng hiji awak, hiji jantung, sareng iman anu hébat; Kami hirup kalayan ngahormatan, kareueus sareng kabahagiaan ku tiasa ngabagi GÜNSEL sareng anjeun, bangsa kami, nagara sareng tanah air kami sareng ngenalkeun ka dunya kalayan cara anu kuat. ”

Sebutkeun yén realisasi proyék gedé sapertos Günsel mangrupikeun salah sahiji indikator anu paling penting tina élmu listrik ngahasilkeun East East University. Dr İrfan Suat Günsel nyebatkeun, "Dekat Universitas Wétan sareng Universitas Girne parantos janten universitas anu panggedéna sareng paling maju dina géografi sareng ngalaksanakeun tempatna dina paguron luhur anu disegel di dunya. Cai mibanda infrastruktur téknologi sareng alat akademik anu bakal ngalaksanakeun waktos, ampir dua rébu tulisan anu diterbitkeun dina jurnal indéks internasional sareng 385 proyék anu ayeuna dilaksanakeun. "

Kapasitas produksi Günsel, anu produksi séri bakal ngamimitian taun 2021, bakal ngahontal 2025 rébu kendaraan taunan di 20. Dina wengi peluncuran model B9 munggaran Günsel, modél promosi modél kadua J9, anu masih dijaga dugi ka ayeuna, disugihan ka para tamu. Proses pangwangunan J9, anu dirancang salaku SUV, rencanana réngsé réngsé dina taun 2022 sareng promosi prototipe rencanana. Caket Universitas Wétan, pupuhu Dewan Pengurus Dr Dina presentasi İrfan Suat Günsel sapeuting, nyatakeun yén produksi massal modél J9 modél kadua bakal ngamimitian taun 2024.

Transformasi Günsel Républik Turki Kalér Siprus jadi salah sahiji nagara ékspor otomatis bakal nyiptakeun kabisat anu gedé pikeun ékonomi nagara. Dina hiji sisi, Günsel bakal nyayogikeun jumlah pendapatan ékspor ka TRNC sareng mobil éta bakal diékspor di luar negeri, sareng tabungan bahan bakar anu disayogikeun ku Günsel, anu dianggo sacara domestik, bakal ngirangan jumlah bahan bakar diimpor. Kusabab ieu, Günsel boga potensi pikeun ngirangan defisit perdagangan luar nagri ku ngadamel kontribusi bi-arah ka ékonomi TRNC. Panghasilan ékspor éta bakal nyiptakeun, ékonomi anu bakal ditetepkeun ku industri supplier otomotif sareng padamelan anu disayogikeun bakal ngajantenkeun Günsel minangka salah sahiji lokomotif pangpentingna ékonomi TRNC.

Perdana Menteri Ersin Tatar: "Minangka Républik Turki Siprus Kalér, kami parantos ngawangun nami ageung sareng pahlawan anu hébat. Sarerea kedah ngaku yén Suat Günsel, anu parantos damel sababaraha taun ti saprak bajoang, sareng digawé pikeun Républik Turki Siprus Kalér, mangrupikeun salah sahiji pahlawan ieu. Aya seueur masalah négatip pikeun urang Siprus di Wétan Tengah. Carita kasuksésan anu ditandatanganan di dieu parantos isin isin panyatur. Kusabab urang suksés, urang mangrupikeun anak anu suksés hiji bangsa anu suksés, anu ngan ukur negri ka nagara, percaya kana kasampurnaan sareng ngagaduhan bakat. Ieu mangrupikeun Republik Turki Siprus Kalér! Dinten ieu urang nyaksés sajarah. Günsel bakal ngadamel kontribusi anu hadé pikeun ékspor, padamelan, ékonomi sareng pamekaran nagara urang. Abdi hoyong hatur nuhun ka Kulawarga Günsel, anu parantos ngahontal kasuksésan hébat ieu. ”

3. Présidén TRNC Derviş Eroğlu: "Kami nyebarkeun pondasi ti Universitas Wétan sareng Suat Günsel nalika perdana menteri kuring. Ti saprak poé éta, janten seueur tanah anu ditetepkeun ku Suat Günsel sareng kulawargana anu urang moal hilap jumlahna. Suat Günsel parantos ngiringan anu pangsaéna dina unggal proyék ti universitas ka rumah sakit. Kulawarga Günsel ngan ukur tiasa reueus dina proyék-proyék anu signature na parantos ningkat. Muga kasuksésan anjeun salamina. ”

Duta ti Républik Turki Ali Murat Başçer of Nicosia: "Pasar otomotif dunya nuju di persimpangan anyar. Présidén Turki Mr. Recep Tayyip Erdogan, mobil domestik Turki urang salaku kedalna dina pasamoan on 27 Désémber tOGGer diwanohkeun kiwari, dulur sarua ngasupkeun lomba ieu. Günsel, disaluyuan ku Near East University, bakal nyiptakeun conto anu penting pikeun pangembangan téknologi, R&D, sareng proyék industri pikeun sakumna paguron luhur. Kuring tulus hatur nuhun ka sadaya para paraga anu nyumbang. "

Tufan Erhürman, Présidén Partéi Turki Republik: “Dinten ayeuna urang nyaksian impian anu aya di dieu. Abdi nampilkeun syukur ka anu parantos ngalaman kareueus ieu. Ngadatangan fasilitas produksi, abdi ningali insinyur nonoman damel bungah dina awal tugas. Kuring hatur nuhun ka sadayana. Kami salawasna nyebatkeun yén produser henteu lebar. Kulawarga Günsel terus ngalaksanakeun proyék-proyék anu disebut mustahil. Kuring ngucapkeun sukur ka sadayana kulawarga pikeun kasuksesan maranéhna. "

Kudret Özersay, Wakil Perdana Menteri sareng Menteri Luar Negeri: "Républik Turki Siprus Kalér sareng rakyatna peryogi langkung ti hiji carita suksés. Günsel ogé carita kasuksésan inspirasi penting. Bagi pihak nagara urang, kuring resep ka sadayana saha waé anu nandatanganan carita suksés ieu, hususna Kulawarga Günsel. Investasi sapertos kitu butuh visi anu hébat. Kalayan Günsel, aranjeunna nunjukkeun kumaha hebatna kulawarga Günsel sareng Wétan Universitas Wétan. ”

Hasan Taçoy, Menteri Ékonomi sareng Énergi: "Günsel mangrupikeun proyék saé pikeun nagara nagara urang anu kedah dipercaya sareng ngajagi dugi ka akhirna. Suat Günsel, anu parantos nunjukeun nilai-nilai anu penting pisan ka nagara urang ayeuna, parantos mendakan nilai anu ageung ka nagara urang ku ngalamun guru sareng kulawargana sareng ngusahakeun sesah pikeun ngiringan impian ieu. Dunya téh robih. Éta narik pisan upami gaduh mobil mobil listrik anu bakal ngahasilkeun tina panonpoé salaku nagara surya. Ku alatan éta, urang kedah ngajagi proyék ieu, anu ku kami parantos nyaksian janten impian. ”

Menteri Buruh sareng Kaamanan Sosial Faiz Sucuoğlu: "Nalika kuring ngobrol sareng guru kuring Suat Günsel sababaraha taun ka pengker, anjeunna nyarios ka kuring yén hiji dinten anjeunna bakal ngahasilkeun mobil. Nalika kuring ngawartoskeun anjeunna yén éta henteu gampang, saur anjeunna bakal ngadamel impian kuring. Di dieu urang nyaksian réalisasi impian ieu. Carita Günsel, anu dimimitian sareng 10 insinyur sareng diteruskeun sareng 100 insinyur dinten ayeuna, bakal ngahontal rébuan insinyur dina taun-taun bakal datang. Günsel bakal tiasa jalan pikeun urang tetep nonoman urang di nagara éta kalayan padamelan anu bakal dibentuk ku nyumbangkeun pikeun ngirangan tingkat pangangguran nonoman, anu parantos ngahontal 19 persén di nagara urang ayeuna. "

SUMBANG DENGAN RAJAH

Modél B9 munggaran Günsel nyaéta mobil listrik 100 persén. Kandaraan, anu tiasa ngumbara 350 kilométer dina biaya tunggal, dikaluarkeun ku ngagabungkeun 10 rébu 936 potongan. Mesin wahana nyaéta 140 kW. Wates laju Günsel B100, anu tiasa ngahontal 8 km per jam dina 9 detik, sacara éléktronik dugi ka 170 km per jam. Batré Günsel B9 tiasa dieusi dina ukur 20 menit kalayan ngecas laju anu gancang. Upami pangeusian standar dianggo, waktos ieu 7 jam. Kasatujuan ditandatanganan kalayan langkung ti 100 pamasok ti 1,2 nagara pikeun produksi Günsel B9, dimana langkung ti 28 insinyur nyiptakeun 800 juta jam kanggo pangwangunan.

Mobil listrik nambahan beurat di pasar otomotif dunya unggal taun. Jumlah mobil listrik anu diical di dunya taun 2018 nyaéta 2 juta. Penjualan mobil listrik, anu diperkirakeun ngahontal 205 juta dina 10, diperkirakeun ngahontal 2030 juta dina 28 sareng 2040 juta dina 56. Mobil listrik bakal néwak 2040 persén pasar otomotif dina 57.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar