Latihan Sarua jeung Gender pikeun Pembalap Angkutan Umum Antalya

latihan kesetaraan gender pikeun angkutan massa antalya
latihan kesetaraan gender pikeun angkutan massa antalya

Perbandaran Metropolitan Antalya parantos nyayogikeun latihan kanggo supir angkutan umum ngeunaan kesetaraan gender sareng ngempur kekerasan ka awéwé. Sosiologi Semra Eksilmez ngawartoskeun awéwé yén kekerasan nyaéta palanggaran hak asasi manusa.


Antalya Metropolitan Munisipalitas, anu mangrupikeun kabupaten metropolitan munggaran anu nandatangankeun rencana aksi darurat pikeun kekerasan ngalawan awéwé sareng nyiksa anak, terus upaya pikeun nyegah kekerasan ka awéwé. Munisipalitas Metropolitan, saatos anggota pulisi, ogé nyayogikeun supir angkutan umum dina latihan ngeunaan kesadaran sareng kesetaraan gender dina ngempur kekerasan ka awewe.

ATAWA TI ING KARETENGAN KECAMATAN

Latihan anu lumangsung di Balé Konperénsi Perbandaran Metropolitan, Metropolitan Municipality Transportation Inc. Supir transportasi umum anu dihadiran ku Deniz Filiz, Ketua Dewan. Dina palatihan anu dipasihkeun ku sosiologis Semra Eksilmez, kekerasan ngalawan awéwé, pangaruh kekerasan domestik ka barudak sareng jinis kekerasan dibahas. 10 tina unggal 3 awéwé kakeunaan kekerasan fisik di Turki nu teu nganyatakeun mangrupa sosiolog Semra Kontra, "Panalungtikan dina 23.6% ti lalaki anu nerapkeun kekerasan fisik sarta seksual ngalawan awéwé di Turki nampi sarjana jeung atikan sarjana. Kekerasan ogé salah paham yén budaya mangrupikeun bagian. Teu aya kabenaran pikeun kekerasan. Kekerasan kalebet diarahkeun ngalawan awéwé, murangkalih, jalma kolot, jalma cacad, imigran. ”

EKONOMI DAN SEKSIMEN SEKOLAH

Ngomongkeun ngeunaan pangaruh négatip kekerasan ka awéwé, Sociologist Semra Eksilmez nyarios, "Kusabab kekerasan, kaséhatan awéwé mudik, aranjeunna tiasa leungit kakuatan atanapi leungit kahirupan. Éta pisan ngarusak harga diri awéwé sareng mangrupikeun palanggaran hak asasi manusa. 38 persén pembunuhan awéwé di dunya ditanggung ku istri atanapi anu aranjeunna tinggal. "

Ngomong ngeunaan jinis kekerasan, Sociologist Semra Eksilmez nyarios: "Kami tiasa ngabagi kana opat salaku kekerasan fisik, psikologis, kekerasan seksual sareng ékonomi. Urang tiasa ngartikeun kekerasan fisik minangka pikasieuneun menak sareng alat sanksi kakuatan. Sapertos neunggeul-tato, lapar, ngaduruk ku roko, tiris. Tumindak sapertos nikah kapaksa di umur dini, diculik, pelacuran, nyiksa seksual, soca-ka-tangan-nyentuh, sacara digital ngirim poto sareng pidéo ogé aya dina kekerasan seksual. Sanksi anu ditumpukeun ka awéwé sapertos ngarobih aranjeunna tina kasempetan ékonomi anu diperyogikeun pikeun salamet, henteu kéngingkeun pangasilan, henteu ngamungkinkeun aranjeunna damel, sareng nyita barangna nyaéta kekerasan ékonomi anu dilarapkeun ka awéwé. "

KESAN VIOLENCE ON ANAK

Nyarios yén kekerasan dina kulawarga ogé gaduh pangaruh négatip pikeun murangkalih, Semra Eksilmez nyarios, "Barudak anu parantos dikerjakeun ka kekerasan atanapi nyaksian di kulawargana ngagaduhan kerawanan, masalah adaptasi, masalah kapribadian, kajahatan, tendensi bunuh diri sareng ciri antisosial."


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar