Otak sareng Hati Karet Listrik Nasional diamanahkan ka ASELSAN

uteuk sareng manah karéta listrik nasional diamankeun kana aselsana
uteuk sareng manah karéta listrik nasional diamankeun kana aselsana

Kalayan Program Pelaburan 2020, penyediaan Sét Karéta Api Luhur ti luar negeri bakal dieureunkeun, sareng cara produksi produksi domestik sareng nasional salajengna bakal nyalametkeun téknologi transportasi rél kalayan kecepatan luhur sareng milyaran euro pikeun ékonomi.


Ieu dilakukeun kamajuan signifikan pikeun produksi domestik téknologi kritis tur industri pertahanan nasional di sagala rupa sektor kaasup Turki, komitmen ku Program Investment Taun 2020 kalawan reinforces salajengna. Kaputusan ngeunaan "National Train Train Set" proyék anu kalebet dina Program mangrupikeun conto anu luar biasa ngeunaan ieu bakal. Program éta, anu parantos ngamimitian jaman énggal tina segi lokalitas sareng nasionalitas dina sistem transportasi rel, bakal nyandak kamajuan salajengna dina daérah sapertos ngadukung industri domestik, ngirangan kompeténsi téknologi dina daérah anu diperyogikeun, ngirangan katergantungan asing, sareng ngahontal kauntungan ékonomi anu serius.

Periode ngayakeun ti luar negeri ditungtungan

Dina Program Pelaburan 12, anu disiapkeun saluyu sareng target anu direncanakeun dina Rencana Pangembang Sabelas sareng diterbitkeun dina Warta resmi tanggal 2020 Pebruari 2020 kalayan kaputusan Présidén, nunjukkeun yén kereta api listrik nasional bakal dilaksanakeun kalayan fasilitas domestik sareng nasional. Dina bagian tina program anu disebat dina proyék "High Speed ​​Train Set", aya pernyataan di handap ieu: "Sets Train Speed ​​High tambahan moal dibéré ti mancanagara saluyu kana Pengumuman Présidén tanggal 12, kecuali kana 14.05.2019 Sét Train Speed ​​High anu prosés ngayakeunana diteruskeun. Setét Train Electric Nasional anu diproduksi ku TÜVASAŞ bakal dianggo dina jalur karéta gancang. " Hal ogé nyatakeun dina program yén laju kontribusi domestik laju bakal dititénan dina tingkat maksimal dina mésér kendaraan sareng alat.

Dina sektor éta, dianggap yén ieu bakal nguatkeun tangan perusahaan domestik ngalawan pamaén asing skala global di pasar sareng yén industri domestik sareng nasional tiasa ngahontal target jangka panjang sareng jangka panjang dina waktos anu langkung pondok upami aranjeunna henteu ngaléngkah mundur tina titik ieu.

"Otak" sareng "manah" tina karéta ditamankeun ka ASELSAN

ASELSAN, anu nembé mimiti mindahkeun kamampuan di téknologi pertahanan ka daérah sipil, ogé kalebet dina proyék Sepur Listrik Listrik Nasional. supplier Turki gerbong Industries Inc. (TÜVASAŞ), numutkeun kontrak, Sistem Manajemén Atur Manajemén sareng Sistem Manajemén sareng Sistem Traction Chain disayogikeun ku ASELSAN.

The Train Control and Management System (TKYS), anu didadarkeun salaku "otak" tina karéta, dasarna ngatur fungsi penting tina kendaraan sapertos akselerasi, deceleration (ngerem), lirén, kontrol panto, pass penumpang sareng cahaya, sedengkeun sub-sistem berorientasi kanyamanan sapertos hawa sareng penumpang. ogé ngatur. Komputer TKYS anu dirarancang dina struktur modular sareng ngagaduhan tingkat reliabilitas sareng kabébasan anu luhur; arsitéktur, kontrol, kaamanan sareng reliabilitas algoritma, parangkat keras sareng perangkat lunak anu dipasang dikembangkeun sacara lengkep.

Sistem Traction Chain (trafo utama, konversi traction, konverter bantu, motor traction sareng kotak gear) kalayan unsur anu digambarkeun minangka "jantung" tina karéta dilaksanakeun ku cara anu bakal nyayogikeun kinerja efisiensi anu luhur sareng parangkat lunak asli, hardware sareng algoritma.

Kacepetan dina produksi

Hatur nuhun kana evaluasi pangalaman sareng kamampuan ASELSAN dina industri pertahanan dina proyék National Electric Train Set, both produksi kacepetan sareng waktosna disimpen. Kanyataan yén ASELSAN lumangsung dina sistem-sistem anu "otak" sareng "manah" tina karéta ti tahap desain anu nyiptakeun hasil anu luar biasa sapertos parantosan produksi, anu tiasa salami sababaraha dekade dina kaayaan normal, dina 1,5 taun.

Keuntungan € 6 milyar

Ayeuna Turki nu diperlukeun ti luar nagari, 106 ti 12 karéta susunan, bari 5 ieu patepung ngaliwatan proyek Nasional Train Electric. Kasus sésana 89 karéta susunan kalawan fasilitas lokal jeung nasional pikeun ngahasilkeun kira 3,5 milyar euro dikabarkan baris tetep di Turki. Hal ieu nyatakeun yén kaayaan ieu bakal gaduh pangaruh multiplier dina industri sareng kecap anu nyarios bakal ngahontal 6 miliar Euros. Dina raraga ngahontal kauntungan ékonomi ieu, pentingna nempatkeun pesenan ka TÜVASAŞ ditetepkeun ayeuna. Hal ieu ngamungkinkeun jadwal kedap kalayan sagala set karéta di Turki encountered kandel tanpa mahluk gumantung luar anu asup sarta bisa gampang patepung jeung pangabutuh fasilitas lokal jeung nasional.

Nawaran kanyamanan anu luhur

Karéta listrik nasional, diproduksi ku TÜVASAŞ sareng anu naékna ningkat tina 160 kilométer per jam ka 200 kilométer per jam, dirarancang nganggo awak aluminium sareng tujuanana janten anu munggaran kalayan kualitas ieu. Nyetél 5-kendaraan kalayan fitur kanyamanan anu luhur dikembangkeun saluyu sareng perjalanan intercity. Éta ogé dirarancang pikeun nyayogikeun kabutuhan sagala panumpang anu ditumpurkeun.

sumber: Milliyet Pikiran Rakyat


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar