Présidén MTB Özdemir: 'Proyék Port Container milik Mersin'

presiden mtb ozdemir kagungan kana wadahna port project myrtle
presiden mtb ozdemir kagungan kana wadahna port project myrtle

Présidén Bursa Komoditas Mersin Abdullah Özdemir nyatakeun yén proyék éta, anu saméméhna disebut 'Mersin Container Port', kalebet dina 'Program Taunan Présidén' salaku 'anu bakal ditangtukeun dina daérah Wétan Tengah'.


Aya sababaraha proyék anu langsung atanapi henteu langsung merhatikeun Mersin dina Program Taunan Présidén 2020. Ieu di antarana:

Ukur 335.3. Konya-Karaman-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep jalur karéta api bakal réngsé sareng aksés kana sektor industri manufaktur ka Adana, Mersin sareng palabuhan İskenderun bakal dipermudah.

Aksi: Adana-Mersin Pang-3 and 4 Line Line and 1st and 2nd Line Rehabilitation, Çukurova Airport Connection project bakal ngamimitian konstruksi.

Ukur 336.2. Pelabuhan kargo utami kalayan beban transit bakal diwangun di daérah Wétan Tengah, anu bakal janten gateway kana Timur Tengah sareng geografi Asia Tengah.

Aksi: Tekad lokasi bakal dilakukeun di daérah Wétan Tengah sareng panalitén proyék-proyék bakal réngsé.

Ukur 338.2. Bandara Çukurova bakal réngsé sareng sambunganna sareng jaringan karéta api utama bakal disayogikeun.

Tumindak: 65 persen tingkat édisi fisik bakal dihontal dina karya infrastruktur anu lumangsung di Bandara Çukurova. Fasilitas superstruktur bakal aya dina lingkup PPP.

Ukur 339.3. Jalan Sambungan Daerah Çukurova bakal réngsé.

Tindakan: Jalan sambungan Çukurova Wilayah Bandara bakal réngsé.

Ukur 339.5. Erdemli-Silifke-Taşucu-13, anu nyayogikeun sambungan wewengkon Wétan Tengah ka daérah Tengah Kulon. Jalan Border Daérah sareng Alanya-Gazipaşa-5. Wilayah Border State Road (Jalan Pantai Tengah) bakal réngsé.

Tindakan: Erdemli-Silifke-Taşucu-13. Jalan Border Daérah sareng Alanya-Gazipaşa-5. Usaha bakal réngsé dina bagian 21 km Jalan Daérah Border Daérah (Jalan Pantai Tengah).

Ukur 339.8. Adana South Ring Road, anu bakal ngalayanan sambungan tina Zona Perusahaan Organisasi Organisasi Adana sareng Osmaniye sareng Ceyhan Industrial Spésialisasi ka Kacamatan Yenice Logistics sareng Pelabuhan Mersin, bakal réngsé.

Aksi: Karya konstruksi bakal réngsé dina 6 km bagian Adana South Ring Road.

Wakil Présidén Fuat Oktay saméméhna negeskeun yén proyék milik Mersin

Hanjakalna, kuring pikir yén diantara proyék ieu, anu penting pisan pikeun kota urang, urang kedah difokuskeun kana Pelabuhan Container Port geuwat. Kusabab, pikeun proyék anu aya hubunganana, "Tekad lokasi bakal dilakukeun di daérah Wétan Tengah sareng panalitén proyék-proyék bakal réngsé." pas katerangan.

Tapi, investasi ieu dingaranan "Pelabuhan wadahna Mersin" dina Rencanana Pangembangan Kesepuluh. Salaku kota, upami urang teu nyandak tindakan pikeun nangtukeun tekadna salaku Mersin, propinsi sapertos Adana sareng Hatay di Wétan Tengah bakal kéngingkeun nungtun ieu.

Sumawona, nalika Mr Lütfi Elvan, Présidén Rencana dan Anggaran APBD, nyarioskeun masalah éta dina rundingan Rencana Pembangunan Ke-11, Wakil Présidén urang Fuat Oktay parantos negeskeun yén proyék kasebut milik Mersin.

Urang Henteu Ngadamel kaleungitan Proyék Port Container sapertos Mersin

Plabuhan mangrupikeun manah ékonomi Mersin. Ku alatan éta, palabuhan mangrupikeun unsur anu penting pikeun unggal proyéksi hareup pikeun kota urang. Kalayan Container Port Project, kota urang bakal jalan panjang janten pusat logistik.

Salaku tambahan, ngembangkeun kapasitas palabuhan parantos janten ayeuna pikeun kabutuhan Mersin. Sasuai, urang henteu sanggup leungit proyék ieu, anu parantos aya dina rencana investasi mangtaun-taun, sakumaha Mersin.

Urang Kedah Kedah Sadaya Badan Mersin

Kalayan kanyataan ieu, Özdemir kedah nyiptakeun kakuatan lobbying anu épék henteu ngan ukur pikeun Project Container Port tapi ogé pikeun sakabéh investasi kami di Mersin. Ngahontal tujuan anu kalebet dina Program Taunan di jabatan urang, sareng ogé ngarancang proyék-proyék énggal anu teu kalebet dina Program ieu tapi kabutuhan Mersin gumantung kana kalakuan urang salaku kota.

Urang ngagaduhan kakawasaan pikeun ngahontal ieu ku damel dina koordinasi sareng dinamika sadayana kota urang, utamina kapamilikan nagara urang. Nanging, ku visi ieu, urang tiasa mastikeun yén Mersin langkung maju dina unggal widang, ti ékonomi nepi ka tingkat karaharjaan, tina kualitas kahirupan sosial ka padamelan sareng kapasitas generasi panghasilan. ungkapan anu dianggo.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar