AYM Nolak Aplikasi Kanal Istanbul CHP

channel Istanbul
channel Istanbul

Mahkamah Konstitusi (AYM) ngahijina ngéndélkeun pikeun ngeureunkeun eksekutif, ngabahas aplikasi Cumhuriyet Halk Party (CHP) ketua kelompok grup Ergin Altay, Özgür Özel sareng Engin Özkoç sareng 139 timbalan ti Kanal Istanbul.


CHP, kalayan ngalamar ka AYM taun 2018, pembatalan frasa “… Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu mirip…” tambahkeun kana “UU dina Pelaksanaan Sababaraha Investasi sareng Jasa dina Rangka Model Model Bina-Operate-Transfer” (ngawangun modél-pamaréntahan). anjeunna ngalaman miharep.

Ngobrolkeun kana paménta CHP, AYM nyatakeun yén jalan air sacara sacara artifisial diciptakeun ku kaputusan rencana zoning, nyaéta prosés pangaturan administrasi, sareng éta leres-leres mangrupikeun bagian tina rencana zoning, sareng nyatakeun yén gugatan kasebut tiasa diajukeun sareng nyuhunkeun yudisial administrasi pikeun pembatalan rencana zoning.

Sebutkeun yén "Nentutan metode realisasi Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu sami aya dina kawijaksanaan panerapan," AYM ngabatalkeun yén barang-barang hukum anu dipundut dibatalkeun henteu ngudag tujuan séjén salain ti kapentingan umum, sareng mutuskeun yén tulisan ieu teu nentang kana UUD.

"Dina kawijaksanaan panerapan"

Pernyataan di handap ieu kalebet dina bagian évaluasi tina kaputusan: "Dina artikel ka-47 UUD, nyatakeun mana ngeunaan investasi sareng jasa anu bakal ditangtukeun ku kontrak hukum pribadi ku jalma nyata atanapi sah, sareng ku cara metode atanapi metode na ku naon jenis hukum swasta kontrak ieu jasa sareng jasa anu bakal kalaksanakeun. Teu aya larangan dina masalah ieu.

"Kalayan aturan anu tunduk kana gugatan, parantos mutuskeun yén Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu sami bakal kalaksanakeun ku ngadaptarkeun perusahaan ibukota atanapi perusahaan asing dina kerangka modél ngawangun-oper-transfer. Éta jelas yén metode anu bakal dilaksanakeun ku proyék-proyék sareng otoritas pikeun nangtukeun istilah-istilah kontrak sareng prinsip-prinsip anu aya dina kawijaksanaan ahli parlemén, upami aya jaminan konstitusi.

"Teu aya anu sabalikna tina kapentingan umum"

"Aturan henteu diatur dina daérah anu dianggo sumber daya swasta sareng ibukota swasta dibatesan sacara konstitusional. Dina kontéks ieu, nganggap yén Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu sami butuh pembiayaan sareng téknologi canggih, pembuat hukum tiasa édisi proyék-proyék ieu sacara gancang, sacara épéktip sareng épisién saluyu sareng téknologi canggih, kabutuhan sareng syarat jaman ayeuna, sareng kauntungan tina pangalaman sareng ibukota swasta di proyék-proyék. Éta dipikaharti yén tujuanana pikeun diturunkeun. Tujuan ieu henteu gaduh sabalikna pikeun kapentingan umum.

"Dina petisi gugatan, éta ngaku yén Kanal Istanbul nentang Konstitusi alatan épék négatipna di lingkunganana, tapi ngan ukur pikeun realisasi proyék anu ditetepkeun dina aturan. aturan; teu ngandung kontén atanapi kontén anu nyegah demonstrasi dampak lingkungan tina proyék, karya anu dipikabutuh dina arah ieu, perlindungan lingkungan sareng pencegahan polusi lingkungan. Aturan éta henteu ngaleungitkeun kawajiban pikeun nindakkeun saluyu sareng prinsip konstitusional sareng aturan panyalindungan lingkungan tina segi ngawujudkeun proyék.

“Salaku tambahan, henteu aya halangan pikeun nyebarkeun gugatan ngalawan rencana zoning administrasi tempat jalanna didamel.

"Sacara hormat ieu, parantos ngaevaluasi anu nangtukeun metode tina realisasi Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu sami dina jero kawijaksanaan ahli hukum sareng henteu acan ditangtukeun yén aturan ningali tujuan sanés pikeun kapentingan umum.

Mahkamah Agung ngahijina nolak panyabutan pikeun pembatalan pernyataan sareng penundaan dieksekusi kusabab alesan anu dijelaskeun.

Tulisan hukum anu dipenta pikeun CHP pikeun pembatalan kieu:

"wengkuan

Pasal 2- (paragraf munggaran: 24/11/1994 - seni 4047/1.) Hukum ieu, jembatan, torowongan, bendungan, irigasi, nginum sareng utilitas cai, pepelakan parawatan, limbah, komunikasi, pusat kongres, budaya sareng investasi pariwisata , gedong sareng fasilitas komérsial, fasilitas olahraga, asrama, taman tema, saung pamayang, silo sareng gudang, geoterma sareng limbah anu didamel ku panas sareng sistem pemanasan (Frasa tambahan: 20/12/1999 - seni seni 4493/1). transmisi, distribusi sareng perdagangan tambang sareng perusahaan, pabrik sareng fasilitas anu sami, investasi pikeun nyegah polusi lingkungan, jalan raya, lalu lintas intensif, sistem karéta api sareng rél, stasion karéta api sareng stasion, kabel mobil sareng fasilitas angkat, pusat logistik, bawah tanah sareng parkir bumi luhur sareng panggunaan sipil. bandara laut sareng bandara sareng palabuhan, kargo sareng / atanapi palabuhan sareng kapal layar sareng kompleks, Kanal Istanbul sareng proyék jalan anu sami, gerbang wates sareng fasilitas adat, taman nasional (hukum pribadi (kecuali ayeuna), konstruksi sareng operasi struktur sareng fasilitas anu digambarkeun dina rencana di taman alam, aréa panyalindungan alam sareng konservasi satwa sareng wilayah pangwangunan, pemborong sareng investasi sareng jasa anu sami, ogé perusahaan ibukota atanapi perusahaan asing dina kerangka modél ngawangun-operasi-transfer. Éta nyertakeun prosedur sareng prinsip ngeunaan tugas éta.

Mujudkeun investasi sareng jasa anu diatur dina paragraf kahiji ku perusahaan atanapi perusahaan asing saluyu sareng UU ieu mangrupikeun étisiasi hukum ngeunaan Investasi sareng jasa anu bakal katingali ku publik sareng lembaga anu relevan (kalebet perusahaan ékonomi umum). "


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar