Kumaha Ngajaga Tina Coronavirus?

Kumaha carana ngajagi tina coronavirus
Kumaha carana ngajagi tina coronavirus

Teu aya ubar anu parantos ditingalikeun janten épéktip pikeun koronavirus ayeuna. Ku sabab kitu, pangobatan dirawat ka pasien pikeun ngaraosan keluhanna sareng ngadukung fungsi organ cacad, upami aya. Jalma anu sacara pribadi nganjang ka atanapi nganjang ka China dina 14 dinten ka pengker di nagara urang pasti kedah ngahubungi fasilitas kasehatan anu caket upami aranjeunna gaduh gejala sapertos demam, batuk, sareng marabahaya engapan.

ING DANA PARA NGEBUNGKAN VIRUS?

  • Pasien didiagnosis didaptarkeun koronavirus nalika kami ngadeukeutan langkung ti hiji méter. Jalma gering teu kudu ditilik sakumaha anu jéntré. Pikeun nyegah ieu, jalma-jalma anu gering tiasa henteu kaluar dina komunitas anu jéntré, tapi aranjeunna kedah ngagem topéng upami aranjeunna kedah.
  • Teuing sasalaman sareng hugsna kedah dihindari.

PERHATOSAN KAÉS HENTEU DARI FATTOR JABATAN

  • Nalika urang batuk atanapi bersin, upami urang henteu saputangan sareng kami, urang kedah bersin atanapi batuk kana panangan urang. Ieu mangrupikeun metode panyalindungan sanés ngan ukur kanggo coronavirus, tapi ogé pikeun selesma sanés sareng flu.
  • Kasehatan leungeun penting pisan. Urang pasti kedah ngumbah leungeun pas urang balik ti luar. Kalayan sabun sareng cai sabisa, perlu ngumbah antara ramo, bagean luhur leungeun, palem, teras garing. Éta henteu ngan ukur ngalangkungan cai.
  • Urang kedah ngagaduhan disinféktan leungeun anu henteu peryogi cai bari kami di luar siang-siang. Anu gunana pikeun nganggo disinféktan nalika urang réngsé padamelan nalika balanja di pasar nalika dina perjalanan metro, beus.

LANGKAH DI KAWASAN PUBLIK

  • Éta kudu ventilated remen.
  • Perhatosan kedah diresihan pikeun beberesih permukaan. Upami dihapus 2 kali sapoé, nomer ieu kedah dua kali. Ieu angkat kanggo bumi.
  • Saniterers leungeun kedah sayogi di tempat-tempat ieu.

DAPATKEUN PUNYA HOSPITAL AYEUNA

  • Salian gejala flu sareng flu, jalma nonoman tanpa panyakit kedah konsultasi sareng dokter nalika aranjeunna kaseueuran napas.
  • Jalma anu nampi kanker, panyakit ginjal, cangkok jantung, sareng nyuda sistem imun kedah langsung ka rumah sakit, bahkan sareng gejala flu biasa.

ATTENTION KEGUNAAN PANGGILAN MASK


Anjeunna ngécéskeun yén Kementrian Kaséhatan teu kedah ngagem topéng pikeun sanés penderita. Disebutkeun yén ngagem topéng tiasa nyababkeun "raos kaamanan palsu". Nalika anjeunna nganggo masker, panénjo tina 'ok kuring dijagi' lumangsung. Jalma anu gering disarankeun pikeun maké masker. Langkung penting pikeun henteu pasien nyandak paripolah anu diperyogikeun sateuacan urang ngagem topéng.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar