Menteri Pekcan Ngumumkeun Hukuman Pikeun Pausahaan sareng Peringkat Harga anu ageung

Menteri Pekcan ngajelaskeun denda anu dipasihkeun ka perusahaan-perusahaan anu ningkat kanaékan harga anu ageung
Menteri Pekcan ngajelaskeun denda anu dipasihkeun ka perusahaan-perusahaan anu ningkat kanaékan harga anu ageung

Menteri Perdagangan Ruhsar Pekcan ngumumkeun yén denda administrasi 198 juta 10 rébu 90 TL ditumpukeun dina 60 perusahaan anu mendakan ngalaksanakeun paningkatan harga anu teu adil.


Pernyataan Menteri Pekcan nyaéta saperti kieu: "Sakumaha dipikanyaho, petunjuk pikeun Menteri Dagang urang ka marios 19 diréktur propinsi pikeun aplikasi anu sumping ka Kamentrian ngeunaan paningkatan disinféktan, cologne sareng sababaraha harga produk pangan, khususna topeng pelindung kusabab coronavirus mangaruhan dunya (Covid 81). dirumuskeun sareng pamariksaan gancang dimimitian.

Dina lingkup Inok ieu, harga jual beuli Januari-Pebruari 2020, harga penjualan sareng harga penjualan produk ayeuna anu ditujukeun dina pamariksaan di lokasi penjualan di sadaya propinsi.

Ngeunaan kadali harga produk sapertos "Topeng Bedah sareng jinis masker 28.02.2020M, disinféktan, sarung tangan bedah, antiseptik, cologne sareng pasta, legum sareng produk panganan sanés" dipariksa ku Diréktur Propinsi kami dina taun 25.03.2020-3; Jumlah perusahaan diaudit nyaéta 6.448 sareng nomer produk diaudit nyaéta 13.280.
Dina prosés ieu, 31.817 aplikasi parantos dilakukeun ka Diréktur Propinsi kami liwat Unfair Harga Pajak Ngaronjatkeun Sistem Mobile Aduan sareng ogé 2.074 aplikasi anu dilakukeun ka Kementrian ku urang di CIMER.

Inpormasi anu diperyogikeun disayogikeun ka warga kami anu ngadamel aplikasi sareng pamariksaan on-the-spot dilakukeun dina perkawis anu meryogikeun pengawasan.

Salaku tambahan, Kamentrian urang, Direktorat Umum Perlindungan Konsumén sareng Pengawasan Pasar, parantos milarian investigasi ex officio ngeunaan perusahaan anu ngajual liwat situs wéb.

Anjeunna nyatakeun yén ku nulis tulisan anu disebarkeun ka platform dimana produk ieu dijual, para penjual jahat anu nyobian ngetréskeun prosés ayeuna janten kasempetan bakal langsung dipiceun tina platformna, upami henteu, aranjeunna bakal nanggung jawab pikeun anu ngajual produk ieu ogé jalma anu ngajalankeunana.

Kadua ujian ex officio, menit Inok ti Diréktur Polda Provinsi sareng keluhan anu dilakukeun ku wargana urang sorangan parantos diserahkeun kana Dewan Iklan anu aya dina Kamentrian.

Dina prosés ieu, rapat rapat Board Ad nomer 10.03.2020, anu rencanana diayakeun dina 294, diayakeun dina taun 03.03.2020 kalayan nyandak minggu payun.Dalam rapat éta, prakték 13 perusahaan / individu ngeunaan harga topéng anu ditawarkeun dina sababaraha situs web ditunda dina agenda sareng ngadamel paningkatan harga anu teu adil. parantos ngalarapkeun denda administrasi tina 9 TL ka 943.029 perusahaan anu ditangtukeun.

Di sisi anu sanés, kusabab pentingna poko, Dewan Iklan disebat rapat pikeun luar biasa ku Menteri Kamentrian pikeun kalina dina Maret, sareng aplikasi anu dilaksanakeun ku 25 perusahaan komersial sareng situs web, anu ulasan na réngsé dina rapat anu diayakeun dina 2020 Maret 268, kalebet dina agenda éta.

Ujian sareng prosés hukum ngeunaan 6.335 perusahaan dilanjutkeun.

Hasil tina pamariksaan anu dilakukeun ku Lembaga Iklan, parantos ditangtukeun yén prakték 189 perusahaan dilanggar UU No 6502 ngeunaan Perlindungan Konsumén, sareng jumlahna aya 9.147.031 TL sanksi administrasi parantos diputus dina perusahaan-perusahaan ieu.

Dina kontéks ieu, nalika ningal detil kaputusan kaputusan administrasi sual

  • Jumlahna aya 76 TL, kaasup 104.781 TL pikeun tiap perusahaan, nepi ka 7.963.356 usaha komersial anu ngajual online.
  • Jumlahna aya 113 TL sanksi administrasi diterapkeun pikeun 10.475 firma, anu ditangtukeun gaduh harga anu luar biasa, tina 1.183.675 TL pikeun unggal firma.
  • Ngeunaan hukuman administrasi, 111 tina topéng, 6 tina masker sareng disinféktan, 1 tina topéng sareng cologne, 36 tina disinféktan, 26 tina cologne, 1 tina sampah baseuh sareng cologne, 2 tina wadah baseuh sareng 6 produk kadaharan katingalina.

Ku sabab kitu, denda administrasi tina 198 TL ditumpukeun dina 10.090.060 perusahaan anu kapayun ngalamar paningkatan harga anu teu adil dina dua rapat anu diayakeun ku Lembaga Iklan dina bulan Maret.

Hal ieu dimungkinkeun pikeun ningkatkeun déwasa dugi ka 10 kali upami kontradikasi anu kasebat kasebat terus.

Supaya mastikeun jaminan tanaga anu nyayogikeun kabutuhan dasar sareng bahan kadaharan ku Kamentrian kami, kagiatan pamariksaan anu dipikabutuh bakal diteruskeun tanpa gangguan sateuacan pangimpor, produser, sareng penjual sareng sanksi anu dipikabutuh bakal dilarapkeun kana anu kapanggih dina kontradiksi. " ungkapan anu dianggo.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar