Paké Angkutan Umum di Istanbul Ngurangna Unggal Poé

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten
Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Kantor Statistik Istanbul, didirikeun dina hubungan BİMTAŞ, cabang tina Istanbul Munisipal Metropolitan, ngabagi data ngeunaan cara transportasi umum di Istanbul kapangaruhan ku wabah dina akun Twitter resmi. Salaku tambahan, Présidén İBB Ekrem İmamoğlu sareng Munisipalitas SözcüSü Murat Ongun ogé ngabagikeun statistik ngeunaan transportasi dina akun Twitter pribadi.


Nalika data angkot dianalisis, katingal yén serelek katingali mimiti muncul dina 10 Maret. Nalika tanggal ieu, aya penurunan kontinyu jumlah jalma anu nganggo angkutan umum.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Nalika tren angkutan umum dibandingkeun minggu saméméhna dinten-dinten, katingalina aya penurunan signifikan dina jumlah jalma anu nganggo metro, metrobus sareng beus utamina tanggal 14 Maret.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Tingkat Angkutan Angkutan Publik Jalma 65 Taun Langkung Turun Turun 69% dina Minggu Tukang

Kalayan bunderan anu diterbitkeun dina tanggal 21 Maret 2020, Kamentrian Dalam Negeri ngalaksanakeun kurungan ku cara ngawatesan jalma anu umurna 65 taun langkung ti payun ti ninggalkeun bumi. Sateuacan pengumuman ieu, urang tiasa nguji aliran transportasi kelompok umur 60 déwasa sareng kelompok umur 65 déwasa dina dua kali dibagi ku Présidén İBB Ekrem İmamoğlu dina akun twitter pribadi-na.

Sakumaha anu tiasa katingali dina grapik, jumlah jalma yuswa 14 sareng langkung nganggo jalur bawah tanah, metrobus atanapi jalur beus turun 65% di Istanbul dinten Saptu, 37 Maret, dibandingkeun minggu sateuacanna, sareng jumlah jalma anu umur 21 taun langkung seueur ngagunakeun angkot umum dina tanggal 65 Maret, Saptu, 14 Maret ' turun ku 69% dibandingkeun.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Jumlah Siswa anu Ngangkut Angkutan Umum di Istanbul Turun 75% dina Sintingan

Aya 13 paguron luhur di Istanbul, 44 anu aya nagara sareng 57 anu aya tatapakan. Salaku tambahan, aya ogé 4 sakola dasar. Dina kontéks ieu Istanbul, imah ngeunaan 30%, nyieun paguron luhur di Turki. Jumlah mahasiswa anu diajar di pendidikan tinggi di Istanbul nyaéta 1 juta 834.

Salaku tambahan, jumlahna aya 2 juta 840 rébu 498 siswa nampi pendidikan di lembaga-lembaga anu ngagabung sareng Kamentrian Atikan di Istanbul. Jumlah total murid SD, Menengah sareng SMA kalayan mahasiswa Universitas ngahontal 3,8 juta.

Seja sareng kaputusan anu dicandak dina tanggal 12 Maret, tanggal 16 Maret atikan di paguron luhur diganggu 3 minggu. Seueur paguron luhur parantos ngumumkeun yén aranjeunna bakal neraskeun pendidikan online saatos tanggal ieu. Tapi, diputuskeun pikeun ngamimitian pendidikan jarak jauh dina 23 Maret, sedengkeun sakola dina liburan kanggo saminggu di tingkat SD, sakola menengah sareng SMA.

Nalika urang ningali data angkutan umum murid di Istanbul, urang ningali panurunan 11% dinten Rebo, 5 Maret dibandingkeun saminggu sateuacanna. Nanging, dinten Rebo, 18 Maret, sanggeus istirahat tina pendidikan di sagala tingkat; Jumlah siswa anu ngagunakeun metro, metrobus atanapi jasa beus parantos turun ku 75% dibandingkeun dinten anu sami dina minggu sateuacanna.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Salaku tambahan, urang nyawang angkutan umum dina Istanbul dina Maret Maret tujuh dinten saminggu.

Rebo

Dina poé pengumuman kasus koronavirus anu munggaran, dinten Rebo, 11 Maret, jumlah jalma anu nganggo angkutan umum di Istanbul turun ku 5,9%.

Panurunan jumlah jalma anu nganggo metro, metrobus sareng jasa beus di Istanbul ngahontal 18% dina Rebo, Maret 59,1, saminggu saenggeusna. Dinten saméméhna (17 Maret) malem sabudeureun 23:58 Mentri Kaséhatan Fahrettin Koca, jumlah kasus geus risen ka 98, sarta di Turki kungsi dilaporkeun ka umum pikeun penderita kahiji anu maot coronavirus.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Kemis

Covidien ngumumkeun sapoé sanggeus kahiji-19 kasus di Turki, dina 12 Maret jumlah jalma maké garis angkot, ka handap 8% dibandingkeun jeung minggu saméméhna dina dinten anu sami.

Saatos jumlah total kasus ka 18 dina malem 191 Maret sareng jumlah maotna ka 2, jumlah jalma ngagunakeun angkutan umum dina Kemis, 19 Maret turun ku 12% dibandingkeun 64 Maret.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Jumaah

Dinten katilu tina pembagian umum ngeunaan kasus koronavirus anu munggaran, Jumaah 13 Maret; Jumlah jalma anu nganggo metro, métrobus sareng jalur beus turun ku 16% dibandingkeun saminggu saméméhna.

Saatos jumlah kasus ningkat kana 359 sareng jumlah pasien COVID-19 anu tiwas, ka 4, turunna ieu ngahontal 20% dina dinten Jumaah, 64 Maret.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Septu

Saatos jumlah total kasus koronavirus ningkat kana 5, jumlah jalma anu nganggo jalur angkutan umum di Istanbul dinten Saptu, 14 Maret diturunkeun ku 37% dibandingkeun saminggu saméméhna.

Data transportasi umum pikeun anu disebut tulisan twitter dina Saptu, 21 Maret 2020 henteu sayogi.

Minggu

Saatos jumlah kasus naék ka 14 dinten Saptu, 6 Maret, aya panurunan 15% jumlah jalma ngagunakeun angkutan umum di Istanbul, Minggu, 48 Maret.

Salaku tambahan, jumlah jalma anu nganggo metro, metrobus sareng jasa beus di Istanbul turun ku 21% dina dinten Minggu, 947 Maret, sakumaha jumlah kasus ningkat kana 19 dina malem 21 Maret sareng jumlah pasien COVID-22 maot dugi ka 68 dinten Minggu XNUMX Maret.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Senen

Handap pengumuman tina mimiti 19 kasus di Turki Covidien-datangna, mimiti Senén, March 16, dina Istanbul Metro, Metrobus panurunan dina pamakéan angkutan umum sapertos beus na kapanggih 44%.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

Salasa

Covidien-19 kasus munggaran on Salasa, 17 Maret dugi pengumuman tina jumlah kasus kungsi ngahontal 47 di Turki. Sasuai, dina Salasa 17 Maret, jumlah jalma anu nganggo angkutan umum di Istanbul turun ku 52% dibandingkeun saminggu saméméhna.

Pamakéan angkutan umum di Istanbul ngirangan unggal dinten

sumber: nu Doğrulukpa


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar