Rencanana Tindakan Eskişehir pikeun Ngempur Corona Corus

Rencana aksi Eskisehir pikeun ngalawan sareng virus corona
Rencana aksi Eskisehir pikeun ngalawan sareng virus corona

virus wabah Corona di awal Maret kalayan mimiti jadi éféktif dina dunya yén disiapkeun dina Rancangan Aksi pikeun merangan Eskişehir Metropolitan Municipality virus Corona, virus nu ieu rencanana ukuran bakal nyandak kabisat ka Turki. Ngalaksanakeun sababaraha ukuran dina lingkup rencana, Perbandaran Metropolitan terus nerapkeun ukuran anu dicandak sacara tekun.


Metropolitan Munisipalitas, anu penting pisan pikeun kaséhatan masarakat, nyandak seueur ukuran penting dina kerangka rencana aksi anu disimpen pikeun nyegah panyebaran wabah. Dina kontéks ieu, mimiti, palatihan informatif anu dipasihkeun ka personel kotamadya dina Covid-19, sedengkeun jumlah tanaga dikurangan maksimal ku cara layanan moal diganggu.

Musieum sareng pusatna ditutup, pendidikanna disela

Yılmaz Büyükerşen Museum Patung Wax, Museum Pembébasan Eskişehir, Museum Seni Kaca, Tahap Sejarah Langsung sareng Musim Bumi Kota ditutup samentawis ka sémah, sedengkeun Fairy Tale Castle, Pusat Ékspérimén Élmu sareng Sabancı Spasi Spasi sareng Zoo ogé pikeun pancegahan dina prosés ieu. teu nampi sémah.

Nyayogikeun latihan pikeun rébuan jalma dina widang anu béda, ESMEK ogé samentawis ngaganggu atikan dina prosés ieu.

Pentingna napel disinfection

Metropolitan Munisipalitas, anu nunjukkeun pentingna disinfeksi di eureun sareng kantor tikét, khususna trem sareng beus, ngalaksanakeun disinfeksi nganggo obat-obatan khusus dina kendaraan anu dianggo ku rébuan jalma unggal dinten, kajantenan dibersihkeun. Salaku tambahan, kalayan tim sélulér didirikeun, kendaraan disemprot bari ngantosan waktos miang dina-eureun dina jam terakhir beus sareng beus.

Salian ti angkot umum, tim Perbandaran Metropolitan, anu ogé tiasa dianggo di daérah-sarat anu ditutup, anu biasana dianggo ku terminal beus, sacara rutin disinfect wilayah-daerah tertutup sapertos Pabrik Cai Kalabak, Pabrik Bread Public, Produksi Énergi Sisa Pepejal sareng Fasilitas Konversi.

Nalika perabotan kota anu sering dianggo ku warga dina grup résiko pikeun panyakit wabah sering ditaliti, grup korsi ogé dipiceun kusabab ukuran anu dilaksanakeun dina lingkupna ngalawan Covid-19.

Transportasi umum gratis pikeun professional Podomoro

Munisipalitas Metropolitan, anu henteu hilap para padamel kaséhatan damel sacara saé dina perjuangan umum ngalawan wabah, ngumumkeun yén pagawé kaséhatan sareng apotéker damel di umum sareng swasta tiasa nyandak kauntungan tina troto sareng beus kota gratis. "Kami salawasna sareng anjeun dina perjuangan umum urang!" pesen dipasihan.

Salaku tambahan, kalayan panurunan jumlah panumpang ku 80%, perkawis dilakukeun kanggo trem sareng beus.

Cai tina anu ngagunakeun mékanis mékanis henteu lirén

Ngumumkeun yén warga Eskişehir anu nganggo méter mékanis dina lingkup ukuran antivirus corona moal dipotong dugi ka 1 Méi 2020, ESKİ ogé parantos nyiptakeun tim sélulér pikeun warga langkung umur 65 taun anu cacad sareng henteu nganggo mékanis mékanis. Upami warga nyauran taun 185 sareng ngalaporkeun alamatna, tim éta angkat ka panto na beban 10 cai kubik sateuacanna.

"Anjeun tiasa aman ngonsumsi Halk Ekmek, Endog Süt sareng Endog Halk"

Pejabat Perda Metropolitan nyatakeun yén sadaya jinis di Halk Ekmek dituang henteu katutup sareng ngahontal masarakat dina lingkup ukuran Covid-19, sareng nyatakeun yén warga tiasa ngonsumsi Halk Ekmek, Halk Süt sareng Halk Yumurta, anu aranjeunna damel sacara sarat dina kabersihan.

Nganyatakeun yén aranjeunna pentingkeun pentingna aturan kabersihan di ampir 50 kios anu aya di puseur kota, para pajabat nyatakeun yén aranjeunna ngantosan warga kios Roti Umum pikeun bahan kadaharan dasar anu dikaluarkeun dina kadali para insinyur dahareun.

Pulisi henteu ngantep kasempetan anu dibuka.

Tim pulisi, anu henteu ngantepkeun kasempetan kana paningkatan harga kadaharan, khususna produk kaséhatan ku kéngingkeun krisis kana kasempetan, ngalaksanakeun pamariksaan babarengan sareng otoritas Diréktur Perdagangan Propinsi. Tim na, anu ngira-ngaraikeun keluhan utami ku paningkatan harga anu dialaman dina meresihan sareng produk disinféktan, ngingetkeun para penjual ngalawan kenaikan harga anu ageung nalika pamariksaannana.

Salaku tambahan, kalayan curfew dibatesan pikeun warga langkung 65, sadaya tim pulisi ngadamel pengumuman sareng peringatan di tempat-tempat warga anu konsentrasi sapanjang kota.

Sasarat sato henteu dileungitkeun ogé

Kalayan nutupana réstoran sareng kafe anu nyayogikeun kabutuhan pangan sato jalanan, Munisipalitas Metropolitan ogé parantos ningkatkeun pangrojong pangan kanggo sato jalan. Kalayan tim anu diadegkeun, ucing sareng anjing disuurkeun dina katuangan garing di sapanjang kota. Karya anu dilakukeun sareng slogan 'Tetep di bumi, jiwa di jalan anu diamanahkan ka urang' dihargaan ku warga anu dipikacinta sato.

Warga masarakat ditepikeun ku sababaraha cara

Munisipalitas Metropolitan, anu nginpokeun ka warga ngeunaan bilingual, rakét, brosur sareng flyer, hususna akun média sosial, ngeunaan Covid-19, sering nyauran warga pikeun cicing di bumi. Nalika warga nyarioskeun sadayana paménta sareng keluhan ka Métopolitan Munisipalitas liwat média sosial, aranjeunna ogé tiasa mayar pembayaran ka kotamadya sacara online.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar