Patanyaan Sering Ngeunaan Coronavirus

Sering ditanyakeun ngeunaan coronavirus
Sering ditanyakeun ngeunaan coronavirus

1. Naon ari Coronavirus anyar (2019-nCoV)?


Coronavirus anyar (2019-nCoV) mangrupikeun virus anu dikenalkeun dina tanggal 13 Januari 2020, saatos panalungtikan di sakelompok pasién anu mimiti ngembangkeun gejala dina saluran pernapasan (muriang, batuk, sesak nafas) di Propinsi Wuhan dina akhir bulan Désémber. Wabah mimiti na dideteksi di pasar laut sareng sato sato di daérah ieu. Teras nyebarkeun tina jalma ka jalma sareng nyebarkeun ka kota-kota sanés di propinsi Hubei, khususna Wuhan, sareng propinsi Républik Rakyat Cina anu sanés.

2. Kumaha Coronavirus anyar anjeun (2019-nCoV) dikirimkeun?

Hal ieu ditularkeun ku inhalation ogé titik-titik anu kasebar di lingkungan ku nyalir jalma anu gering. Saatos nyabak permukaan anu kacemar ku partikel pernapasan pasién, virus tiasa dicandak ku cara nyokot leungeun kana ramo, panon, irung atanapi sungut tanpa kukumbah. Picilakaeun tiasa nyabak panon, irung atanapi sungut ku panangan kotor.

3. Kumaha inféksi koronavirus anyar didiagnosis?

Tes molekular anu dipikabutuh pikeun diagnosis koronavirus anyar sayogi di nagara urang. Tés diagnostik dilakukeun ngan ukur di Laboratorium Rujukan Virus Nasional Nasional Direktorat Kaséhatan Umum.

4. Naha aya ubar-virus anu épéktip anu tiasa dianggo pikeun nyegah atanapi ngubaran inféksi Coronavirus (2019-nCoV) anyar?

Teu aya perlakuan anu efektif pikeun panyakit. Gumantung kana kaayaan umum pasien, pangobatan anu ngadukung kedah diterapkeun. Éféktivitas sababaraha ubar dina virus ayeuna diteliti. Nanging, ayeuna henteu aya ubar anu efektif virus.

Naha antibiotik nyegah atanapi ngubaran inféksi coronavirus (5-nCoV) anyar?

Henteu, antibiotik henteu mangaruhan virus, aranjeunna ngan ukur efektif ngalawan baktéri. Coronavirus anyar (2019-nCoV) mangrupikeun virus sareng janten antibiotik henteu kedah dianggo pikeun nyegah atanapi ngubaran inféksi.

6. Sabaraha lami periode inkubasi tina Coronavirus anyar (2019-nCoV)?

Mangsa inkubasi tina virus antara 2 dinten ka 14 dinten.

7. Naon gejala sareng panyakit anu disababkeun ku Coronavirus anyar (2019-nCoV)?

Sanaos dilaporkeun yén moal aya kasus tanpa gejala, laju aranjeunna henteu kanyahoan. Gejala anu paling umum nyaéta muriang, batuk sareng sesak napas. Dina kasus parna, radang paru-paru, gagal engapan parna, gagal ginjal sareng maot tiasa berkembang.

8. Saha waé anu bakal mangaruhan Coronavirus (2019-nCoV) langkung seueur?

Numutkeun data anu diperoleh, jalma anu ngagaduhan umur canggih sareng panyakit konkonden (sapertos asma, diabetes, panyakit jantung) langkung résiko ngembangkeun virus. Kalayan data anu ayeuna, dipikanyaho yén panyakit éta kamajuan serius dina 10-15% kasus, sareng maotna sakitar 2% kasus.

9. Naha kasakit Coronavirus (2019-nCoV) anyar ngabalukarkeun pati ngadadak?

Panyakit ieu nunjukkeun kursus anu rada lambat, numutkeun data anu diterbitkeun dina jalma anu gering. Pikeun sababaraha dinten anu munggaran, keluhan anu langkung hampang (sapertos muriang, nyeri tikoro, kalemahan) dititénan teras gejala sapertos batuk sareng sesak napas tambah. Pasén umumna cukup beurat pikeun dilarapkeun ka rumah sakit saatos 7 dinten. Kukituna, pidéo ngeunaan pasien anu aya dina média sosial, ngadadak murag sareng tumiba gering atanapi maot, teu nembongkeun kaleresan.

10. Dina inféksi coronavirus anyar dilaporkeun ti Bekasi (2019-NCover) Aya hal anu?

Teu, panyakit Coronavirus Anyar (2019-nCoV) teu acan ditémutan di nagara urang acan (dugi 7 Pebruari 2020).

11. Nagara mana, sajaba ti Républik Rahayat Tiongkok (PRC) dina résiko panyakit?

Panyakit ieu masih katingal di Republik Rahayat Cina. Fenomena anu katingali di nagara-nagara di dunya sanésna nyaéta ti PRC ka nagara-nagara ieu. Di sababaraha nagara, saeutik pisan warga nagara ti PRC parantos katépa sareng warga nagara éta. Ayeuna, teu aya nagara lian ti PRC dimana kasus rumah tangga sumebar gancang. Dewan Penasehat Ilmiah Kamentrian Kaséhatan ngingetkeun ngan ukur pikeun PRC yén "henteu angkat kacuali perlu". Wisatawan kedah nuturkeun peringatan otoritas nasional sareng internasional.

12. Naon kagiatan anu dilaksanakeun ku Kementrian Kaséhatan dina masalah ieu?

Kamajuan di dunya sareng panyebaran internasional panyawat panyakit anu diawasi sacara rapet ku Kamentrian urang. Lembaga Élmu Coronavirus (2019-nCoV) parantos didamel. Rapat Résiko sareng Lembaga Élmu panglawungan diayakeun pikeun panyakit Coronavirus (2019-nCoV) anyar. kabéh sisi masalah (Turki Border jeung basisir Direktorat Jenderal Kaséhatan, Rumah sakit umum, Jendral Direktorat of Darurat Médis Layanan Direktorat Jenderal pikeun kaluar Hubungan Direktorat Jéndral, sakumaha sakabeh stakeholder) ku kaasup acara moal dituturkeun na pasamoan iwal terus dipigawé dina rutin.

Tim anu damel dina dasar 7/24 dasar parantos didirikeun di Pusat Operasional Darurat Umum di jero Direktorat Umum Kaséhatan Umum. Di nagara urang, perencanaan diperyogikeun kedah dilaksanakeun sareng saran ti Organisasi Kaséhatan Dunia. Di titik panto nagara urang sapertos bandara sareng titik éntri laut, pancegahan parantos dicandak pikeun ngenalkeun panumpang anu sakit anu asalna ti daérah picilakaeun sareng tindakan anu bakal dilakukeun bisi kacurigaan panyakit parantos ditangtukeun. Penerbangan langsung sareng PRC lirén dugi ka 1 Maret. Aplikasi scanning kaméra termal, anu ti mimiti dilaksanakeun pikeun panumpang ti PRC, parantos dilegaan kalebet nagara-nagara sanés dina tanggal 05 Pebruari 2020.

Pitunjuk ngeunaan diagnosis kasakit, prosedur anu bakal diterapkeun dina kasus anu mungkin, pencegahan sareng pangendali parantos disiapkeun. Alihan manajemén pikeun kasus anu dicirikeun parantos dilakukeun sareng tugas sareng tanggung jawab pihak anu parantos ditangtukeun. Pitunjuk ogé kalebet hal-hal anu jalma anu bakal angkat atanapi sumping ti nagara anu ngagaduhan kasus anu kedah dilakukeun. Pitunjuk sareng presentasi ngeunaan panduan éta, jawaban pikeun patarosan anu sering ditaroskeun, poster sareng brosur sayogi dina situs wéb resmi Direktorat Umum Kaséhatan Umum. Salaku tambahan, conto saluran saluran pernapasan dicandak tina jalma anu nuturkeun definisi kasus sareng terasing dina kaayaan fasilitas kaséhatan dugi ka hasil hasilna.

13. Naha scanning sareng kaméra termal ukuran anu nyukupan?

Kaméra termal dipaké pikeun ngadeteksi jalma anu muriang sareng pikeun ngalaksanakeun pamariksaan langkung seueur naha aranjeunna nampi panyakit ku misahkeunana ti jalma sanés. Tangtosna, henteu tiasa pikeun mendet penderita tanpa muriang atanapi anu masih dina tahap inkubasi sareng anu henteu acan katépa. Tapi, kumargi teu acan aya deui kaedah anu sanés gancang sareng épéktip anu tiasa dianggo pikeun scanning, sadaya nagara nganggo kaméra termal. Salian kaméra termal, panumpang ti daérah picilakaeun aya bébéja dina basa anu béda dina pesawat, sareng brosur inpormasi anu disiapkeun dina basa asing disebarkeun dina titik paspor.

14. Naha aya vaksin Coronavirus (2019-nCoV) anyar?

Moal aya, vaksin henteu acan dikembangkeun. Anu dilaporkeun yén vaksin anu tiasa dianggo sacara aman pikeun manusa sanaos kamajuan téknologi tiasa ngahasilkeun taun pangheulana.

15. Naon saran pikeun henteu nyekel panyakit?

Prinsip dasar anu diusulkeun pikeun ngurangan résiko pangiriman inféksi pernapasan akut ogé dilarapkeun kana New Coronavirus (2019-nCoV). Ieu:

- Pembersih leungeun kudu dipertimbangkeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.
- Biwir, irung sareng panon henteu matak keuna tanpa ngumbah leungeun.
- Jalma gering kedah ngahindari kontak (upami mungkin, sahenteuna 1 m jauh).
- Leungeun kedah dikumbah sering, utamana saatos kontak langsung sareng jalma anu gering atanapi lingkunganana.
- Kiwari, henteu kedah pikeun jalma anu sehat kanggo nganggo masker di nagara urang. Jalma anu mendakan inféksi saluran pernapasan kedah ngaliput irung sareng sungutna nganggo kertas jaringan nganggo salami batuk atanapi bersin, upami teu aya jaringan kertas, nganggo siku ka jero, upami mungkin, henteu ngalebetkeun tempat rame, upami perlu, nutup sungut sareng irung, nganggo masker médis upami mungkin. disarankeun.

16. Naon jalma anu kedah ngarambat ka nagara-nagara anu kapadetan pasien anu luhur, sapertos Républik Rakyat Cina, pikeun nyegah panyawat ieu?

Prinsip dasar anu diusulkeun pikeun ngurangan résiko pangiriman inféksi pernapasan akut ogé dilarapkeun kana New Coronavirus (2019-nCoV). Ieu:
- Pembersih leungeun kudu dipertimbangkeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.
- Biwir, irung sareng panon henteu matak keuna tanpa ngumbah leungeun.
- Jalma gering kedah ngahindari kontak (upami mungkin, sahenteuna 1 m jauh).
- Leungeun kedah dibersihkeun sering, khususna saatos kontak langsung sareng jalma anu sakit atanapi lingkunganana.
- Upami tiasa, éta teu kedah dilongok ka pusat kaséhatan kusabab jumlah pasien anu ageung, sareng hubungan sareng pasién sanésna kedah diaminimalkeun nalika kedah angkat ka lembaga kasehatan.
- Nalika batuk atanapi bersin, irung sareng sungut kedah ditutupan ku kertas tisu disalurkeun, dina kasus dimana teu aya kertas jaringan, bagian jero siku kedah dianggo, upami mungkin, éta henteu kedah diasupan di tempat anu rame, upami kedah ngalebetkeun, sungut sareng irung kedah ditutup, sareng topéng médis kedah dianggo.
- Dahar produk sato atah atanapi undercooked kedah dihindari. Kadaharan anu dimasak saé kedah dipikaresep.
- Daérah anu résiko ageung kanggo inféksi umum, sapertos peternakan, pasar tatanén sareng daérah dimana sato tiasa dibantai, kedah dihindari.
- Upami aya gejala pernapasan dina jero 14 dinten saatos perjalanan, topéng kedah disakupkeun kana fasilitas palayanan anu paling caket, sareng dokter kedahna terang ngeunaan sajarah perjalanan.

17. Naon anu kudu dilaksanakeun ku jalma-jalma di nagara séjén pikeun nyegah panyakitna?

Prinsip dasar anu diusulkeun pikeun ngurangan résiko pangiriman inféksi pernapasan akut ogé dilarapkeun kana New Coronavirus (2019-nCoV). Ieu:
- Pembersih leungeun kudu dipertimbangkeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.
- Biwir, irung sareng panon henteu matak keuna tanpa ngumbah leungeun.
- Jalma gering kedah ngahindari kontak (upami mungkin, sahenteuna 1 m jauh).
- Leungeun kedah dibersihkeun sering, khususna saatos kontak langsung sareng jalma anu sakit atanapi lingkunganana.
- Nalika batuk atanapi bersin, irung sareng sungutna kedah ditutupan ku kertas tisu buang, dina hal anu teu aya keretas jaringan, bagian jero siku kedah dianggo, upami mungkin, éta henteu kedah diasupkeun kana riungan sareng tempat.
- Kadaharan anu dimasak kedah langkung resep tibatan katuangan.
- Daérah anu résiko ageung kanggo inféksi umum, sapertos peternakan, pasar tatanén sareng daérah dimana sato tiasa dibantai, kedah dihindari.

18. Naha aya résiko tina koronavirus tina bungkusan atanapi produk ti Républik Rahayat Tiongkok?

Sacara umum, virus ieu tiasa tetep giat pikeun waktos anu sakedik, ku kituna teu diperyogikeun ku kontaminasi ku kargo atanapi kargo.

19. Naha aya résiko panyakit koronavirus anyar di nagara urang?

Masih teu aya kasus di nagara urang. Sapertos seueur nagara di dunya, kamungkinan aya kasus bisi aya di nagara urang. Organisasi Kaséhatan teu aya larangan dina masalah ieu.

20. Naha aya larangan perjalanan dina Cina?

Sadaya penerbangan langsung ti China dieureunkeun ti 5 Pebruari 2020 dugi ka Maret 2020. Dewan Penasehat Ilmiah Kamentrian Kaséhatan ngingetkeun ngan ukur pikeun PRC yén "henteu angkat kacuali perlu". Wisatawan kedah nuturkeun peringatan otoritas nasional sareng internasional.

21. Kumaha kendaraan wisata kedah dibersihkeun?

Disarankeun yén kendaraan ieu dituap sacara hadé sareng beberesih umum standar dilakukeun sareng cai sareng cuci. Disarankeun dina kandaraan éta kudu dibersihkeun sanggeus unggal pamakean, upami mungkin.

22. Naon anu dimaksud nyaéta jaga-ati bari ngarambat sareng kandaraan wisata?

Éta kudu mastikeun yén kandaraan anu sering ventilasi kalayan hawa seger nalika dianggo. Dina ventilasi kendaraan, sakuduna ditunjuk pikeun panas sareng niiskeun hawa hawa ti luar. Konvérsi kendaraan hawa teu kedah dianggo.

23. Hotél, hostel, dll tamu anu sumping sacara koléktif. Naha aya résiko gering pikeun staf anu ditugaskeun nalika aranjeunna sumping ka akomodasi na?

Sémah, anu mawa barang pribadi, sapertos koper, henteu diperkirakeun janten tepa (nyababkeun résiko panyebaran panyakit) sanaos virus teu tiasa hirup dina permukaan anu teu lami kanggo waktos anu lami. Nanging, sacara umum, saatos prosedur sapertos kitu, panangan kedah diresihan langsung atanapi diumbah ku tangan antiseptik dumasar alkohol.

Salaku tambahan, upami aya tamu anu asalna tina daérah anu sakit, upami aya demam, bersin, batuk di antawis para tamu, langkung resep ngagem topéng médis kanggo jalma ieu sareng supir ngagem topéng médis pikeun panyalindungan diri. Hal ieu kudu dipastikeun yén 112 nyauran sareng inpormasi anu disayogikeun atanapi lembaga kasehatan anu diarahkeun sateuacanna.

24. Naon langkah-langkah anu tiasa dilakukeun dina hotél?

Pembersih standar sareng cai sareng cuci kacukupan di fasilitas akomodasi. Perhatosan khusus kedah dibayar ka permukaan anu sering keuna ku panangan, panto panto, batré, gantung tangan, beberesih sareng beberesih tilelep. Teu aya buktina ilmiah yén panggunaan sajumlah produk anu dituntut sacara khusus khusus pikeun virus ieu nyayogikeun panyalindungan tambahan.

Perhatian kudu dibayar pikeun meresihan leungeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.

Jalma anu mendakan inféksi saluran pernapasan kedah ngaliput irung sareng sungutna nganggo kertas jaringan nganggo salami batuk atanapi bersin, upami teu aya jaringan kertas, nganggo siku ka jero, upami mungkin, henteu ngalebetkeun tempat rame, upami perlu, nutup sungut sareng irung, nganggo masker médis upami mungkin. disarankeun.

Kusabab virus teu tiasa salamet dina permukaan anu teu lila for lila, moal aya kontaminasi pikeun jalma anu mawa koper pasien.

25. Naon léngkah anu kedah dilakukeun ku karyawan bandara?

Ukuran umum kudu dicegah pikeun nyegah inféksi.

Perhatian kudu dibayar pikeun meresihan leungeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.

Jalma anu mendakan inféksi saluran pernapasan kedah ngaliput irung sareng sungutna nganggo kertas jaringan nganggo salami batuk atanapi bersin, upami teu aya jaringan kertas, nganggo siku ka jero, upami mungkin, henteu ngalebetkeun tempat rame, upami perlu, nutup sungut sareng irung, nganggo masker médis upami mungkin. disarankeun.

Kusabab virus teu tiasa salamet dina permukaan anu teu lami kanggo waktos anu lami, moal aya transmisi diperkirakeun ka jalma-jalma anu mawa koper pasien. Luyu pisan pikeun nempatkeun alkohol antiseptik di tempat anu tiasa diaksés.

26. Naon waé anu kudu pancegahan pikeun pagawé damel di réstoran sareng toko ti mana wisatawan?

Ukuran panyalindungan inféksi umum kedah dilaksanakeun.

Perhatian kudu dibayar pikeun meresihan leungeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.

Pembersih standar sareng cai sareng cuci kacukupan kanggo beberesih permukaan. Perhatosan khusus kedah dibayar pikeun meresihan panto panto, keran, handrail, tandas sareng tilelep kana panangan. Teu aya buktina ilmiah yén panggunaan sajumlah produk anu dituntut sacara khusus khusus pikeun virus ieu nyayogikeun panyalindungan tambahan.

Éta luyu pikeun nempatkeun antiseptik leungeun anu dumasar alkohol di tempat-tempat anu tiasa diaksés.

27. Naon ukuran pencegahan inféksi umum?

Perhatian kudu dibayar pikeun meresihan leungeun. Leungeun kudu dikumbah nganggo sabun sareng cai sahenteuna sahenteuna 20 detik, sareng antiseptik panangan alkohol dumasar alkohol kedah dianggo upami teu nganggo sabun sareng cai. Teu aya anu kedah dianggo sabun nganggo antiseptik atanapi antibakteri, sabun normal cekap.

Disarankeun nutupan irung sareng sungut nganggo kertas jaringan nganggo salami batuk atanapi bersin, upami jaringan henteu sayogi, pake siku ka jero, upami mungkin, henteu lebet kana tempat anu rame.

28. Kuring ngintunkeun murangkalih ka sakola, tiasa Coronavirus anyar (2019-nCoV) katépaan?

Inféksi coronavirus anyar (2019-nCoV) anu dimimitian di Cina teu acan ditetepkeun di nagara urang dugi ka ayeuna sareng langkah-langkah anu kedah dilakukeun pikeun nyegah asupna kasakit kana nagara urang. Barudak anjeun tiasa nemokkeun virus anu nyababkeun flu, colds, sareng colds di sakola, tapi henteu diperkirakeun mendakan éta kusabab Coronavirus (2019-nCoV) sanés dina sirkulasi. Dina kontéks ieu, inpormasi anu diperyogikeun anu disayogikeun ka sakola ku Menteri Kaséhatan.

29. Kumaha sakola kedah diberesihkeun?

Pembersih standar sareng cai sareng cuci kacukupan kanggo ngabersihkeun sakola. Perhatosan khusus kedah dibayar pikeun meresihan panto panto, keran, handrail, tandas sareng tilelep kana panangan. Teu aya buktina ilmiah yén panggunaan sajumlah produk anu dituntut sacara khusus khusus pikeun virus ieu nyayogikeun panyalindungan tambahan.

30. Kana badé istirahat semester sim kuring balik ka universitas, tinggal di tempat tinggal mahasiswa, tiasa kéngingkeun virus Coronary Anyar (2019-nCoV)?

Inféksi coronavirus anyar (2019-nCoV) anu dimimitian di Cina teu acan ditetepkeun di nagara urang dugi ka ayeuna sareng langkah-langkah anu kedah dilakukeun pikeun nyegah asupna kasakit kana nagara urang.

Flu mangkat tiasa aya virus anu nyababkeun hawa tiris sareng hawa tiris, tapi henteu diperkirakeun tiasa sapatemon salaku Coronavirus (2019-nCoV) sanés dina sirkulasi. Dina kontéks ieu, inpormasi anu dipikabutuh ngeunaan panyakit ieu disayogikeun ku Institusi Pengajian Tinggi, Institusi Kredit Asrama sareng mahasiswa anu sami ka asrama.

31. Naha sasatoan rumah tangga tiasa nyandak sareng ngirimkeun New Coronavirus (2019-nCoV)?

Pets, sapertos ucing / anjing domestik, henteu diperkirakeun kainféksi ku New Coronavirus (2019-nCoV). Tapi, saatos kontak sareng ingon-ingon, panangan kedah dituna ku sabun sareng cai. Ku kituna, panyalindungan bakal disayogikeun ngalawan inféksi sanés anu tiasa ditépakeun tina sato.

32. Naha ngumbah irung nganggo brine nyegah panyebaran Coronavirus (2019-nCoV) énggal?

No Ngumbah irung rutin sareng brine henteu aya gunana pikeun ngajagaan ngalawan inféksi virus New Coronary (2019-nCoV).

Naha cuka tiasa nyegah inféksi coronavirus (33-nCoV) anyar?

No Pamakéan cuka henteu aya gunana dina nyegah inféksi tina New Coronavirus (2019-nCoV).


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar