Naon Coronavirus sareng Kumaha Henteu dikirimkeun?

naon anu coronavirus
naon anu coronavirus

Coronavirus (Coronavirus) mimiti ditingali dina 29 urang anu damel di pasar ngajual kadaharan laut sareng sato hirup di Wuhan, China dina tanggal 2019 Désémber 4, seueur jalma anu ngadatangan pasar ieu dina dinten anu sami dirawat di rumah sakit ku keluhan anu sami. Salaku hasil tina mariksa conto-conto anu dicandak tina pasien, wangsit yén virus anu nimbulkeun panyakit ieu dipikahartoskeun tina kulawarga virus SARS sareng MERS. Dina tanggal 7 Januari, Organisasi Kaséhatan World ngumumkeun nami wabah anyar janten "New Coronavirus 2019 (2019-nCoV)". Maka virus ieu dingaranan Kovid-19 (Covid-19).

SAHA APA CORONAVIRUS?


Coronaviruses mangrupikeun kulawarga anu ageung tina virus anu tiasa nginféksi manusa sareng tiasa ditingali dina sababaraha spésiés sato (ucing, onta, bat). Koronavirus beredar di antara sato tiasa robih kana waktosna sareng nampi kamampuan pikeun nginféksi manusa, ku kituna mimiti ningali fénoména manusa. Tapi, virus ieu nunjukkeun ancaman pikeun manusa saatos aranjeunna nampi kamampuan dikirimkeun ti jalma ka jalma. Kovid-19 mangrupikeun virus anu parantos muncul dina sémah kota Wuhan, sareng ngagaduhan kamampuan dikirimkeun tina jalma ka jalma.

BISA NGUMAMBANG CORONAVIRUS?

Koronavirus anyar diduga dikirimkeun ku sékrési pernapasan sapertos koronavirus sanés. Titisan réspirasi réspirasi anu ngandung batuk, bersin, seuri, sareng virus anu sumebar ka lingkungan salami pidato, hubungi mémbran mukosa jalma anu séhat sareng ngabalukarkeun aranjeunna gering. Hubungan anu caket (langkung tebih ti 1 meter) diperyogikeun pikeun panyakit ditularkeun ti jalma ka jalma nganggo cara ieu. Sanaos pamanggihan sapertos pamekaran panyakit di jalma anu teu acan kantos ka pasar sato sareng anu parantos sakit balukar tina kontak sareng pasien, tenaga kerja kaséhatan masih teu dipikanyaho naon inféksina nyaéta 2019-nCoV. Faktor anu paling penting pikeun nangtoskeun kumaha wabah bakal maju nyaéta kumaha gampangna virus tiasa ditularkeun tina jalma ka jalma sareng kumaha suksés nyandak ukuran anu diperyogikeun. Pasang inpormasi ayeuna, tiasa waé yén 2019-nCoV henteu terkontaminasi sareng tuangeun (daging, susu, endog, jsb).


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar