Dukungan sareng Perhatosan Waktos Tambahan ka SME Ngalawan Corona Virus ti Menteri Varank

menteri ngadukung tina virus corona tina virus corona
menteri ngadukung tina virus corona tina virus corona

Menteri Industri jeung Teknologi Mustafa Varank ngumumkeun pakét panyawat triple anu bakal ngajagi SME ngalawan jenis anyar KOVID-19 coronavirus. Nyarios yén aranjeunna bakal ngadukung dugi ka 3 juta TL per perusahaan pikeun produksi produk lokal sapertos disinféktan, pakean pelindung, gelas pelindung, topeng, sarung tangan ku KOSGEB, Menteri Menteri nyarios, "Kami nundung penghutang KOSGEB salami 6 bulan. Kami ogé bakal masihan proyék KOSGEB tambahan 3 bulan. " cenahna.

INSPIRED INSIDE


Saatos Paket Perangkat Daya Ékonomi Émbaran diumumkeun ku Présidén Recep Tayyip Erdoğan sareng ngalebetkeun 19 miliar sumber lira pikeun ngirangan efek tina wabah KOVID-100, para menteri ogé damel dina koordinasi pikeun ngadukung séktor nyata.

DITAYU ETHANOL

Ku panyayuhan Kementerian Perindustrian sareng Téknologi, Dewan Peraturan Pasar Energi parantos ngagantungkeun kawajiban nyampur étanol 19 persén ka bénsin salami 3 bulan kanggo nyumponan kabutuhan disinféktan sareng cologne kusabab KOVID-3 kalayan produksi domestik.

3 RANCANGAN POTONG

Kamentrian parantos ngulik panilitian anyar ngalawan wabah KOVID-19 anu ngoyagkeun dunya. Éta ngaluncurkeun rencana tripod liwat lembaga relevan ti Kementrian, KOSGEB.

KESAN THE UPBREAK UP TO SHIELD

Ngajelaskeun detil rencana na, Menteri Varank saurna, "Kami parantos nambihan produk énggal ka daptar produk urang dina lingkup Program Dukungan TEKNOYATIRIM KOSGEB. Usaha kami, anu ngahasilkeun produk sapertos disinféktan, pakean pelindung, kacamata pelindung, masker sareng sarung tangan kalayan fasilitas rumah tangga, bakal tiasa nyandak kauntungan tina Program Dukungan TEKNOYATIRIM KOSGEB. Aranjeunna bakal tiasa ngamangpaatkeun program ieu dugi ka diumumkeun ku otoritas yén résiko wabah parantos ngiles. cenahna.

Dukung KANGGO UP 6 JUTA TL

Varank nyatakeun yén perusahaan bakal nyiapkeun proyék-proyék na anu aya hubunganana sareng produk ieu sareng nyarios, "Kami bakal ngadukung proyék-proyék ieu dugi ka 6 juta TL. 4 juta 200 rébu TL ieu bakal dibayar deui. " anjeunna nyarios.

Urang NGETENGAN MANUFACTURERS

Ngingetkeun aranjeunna ngiringan sadayana kana kamekaran di pasar, saurna Varank, "Saatos nyebarkeun KOVID-19 ka seluruh dunya, aya paménta alam pikeun produk anu urang tambahkeun kana daptar éta. Kami ngahubungi produsén, nyaéta usaha sareng SME, pikeun nyumponan paménta. Kalayan dukungan anu bakal disayogikeun, kami bakal nyumbang kana nyumponan paménta meningkat di produk ieu. Hanjakalna, urang ogé bakal nyegah Spekulasi tina sababaraha kasempetan. " cenahna.

Mimitian APLIKASI

Varank, nyatakeun yén aranjeunna mimiti nampi aplikasi, saurna, "Dina waktos ieu, urang bakal ngaliwat prosés anu luar biasa, papan KOSGEB bakal nyandak kaputusan langkung gancang ti biasa sareng bakal nangtoskeun proyék anu bakal dirojong dina waktu anu singget. Pangmayaran bakal dilakukeun langsung. ” anjeunna nyarios.

PAYABLES TO 30 JUNE

Ditekenkeun yén suku kadua bungkusan nyaéta nundutan tina penghasilan KOSGEB, Varank nyatakeun, "Kami parantos nolak tanggunganana dugi ka 30 Juni 2020 dina lingkup dhukungan anu ditanggung deui KOSGEB. Kami parantos nolak pamayaran SME dina kaayaan ieu ka KOSGEB salami 30 bulan dugi ka 2020 Juni 3. ” cenahna.

SUMBER TERMA BISA TEMBANG

Varank negeskeun yén sadaya cicilan anu bakal ditanggung deui usaha ditunda, "Angka istilah moal robah. Teu aya kapentingan hukum anu bakal didakwa. SMEs kami, anu saméméhna nyandak kauntungan tina kaputusan deferral KOSGEB, ogé bakal nyandak kauntungan tina kaputusan ieu. " anjeunna nyarios.

PROJEK TUNGGUH INGGRUK

Nyarios yén KOSGEB nawiskeun dukungan anu dumasar kana proyék ngaliwatan sababaraha program, ogé ngadukung para pangusaha, Varank nyatakeun, "Kami bakal masihan waktos tambahan dugi 11 bulan ka usaha anu kedah nedunan durasi proyék atanapi kawajiban program wirausaha saatos 2020 Maret 4. Kituna, proyék éta moal diganggu. " cenahna.

Henteu dibutuhkeun pikeun Déklarasi BOARD

Ngadasarkeun yén usaha kedah nyéépkeun waktos tambahan, Varank saurna, "Kami parantos ngagancangan prosés kaputusan, sareng kami bakal nyayogikeun waktos penyambungan waktos ka SME anu nyuhungkeun aranjeunna langsung, tanpa peryogi kaputusan dewan anyar."

Urang bakal ngagunakeun sadaya INSTRUMEN

Nekenkeun yén hak ieu tiasa diterapkeun ti otoritas resmi nepi ka pengumuman yén épék-épék KOVİD-19 parantos ngaleungit, terus Varank: Kami mangrupikeun salah sahiji nagara anu munggaran pikeun meta ngalawan résiko wabah KOVID-19. Salaku Kamentrian, urang mimiti tiasa nyandak ukuran anu bakal kami laksanakeun dina wates Cina. Usaha urang, tangtosna, kapangaruhan ku wabah ieu anu sumebar ka dunya. Urang terang naon anu kedah dilakukeun pikeun nangtayungan PKS kami sareng urang ngamimitian ngalaksanakeunana. Dina prosés ieu sareng saatos épék ieu wabah ngaleungit di dunya, kami bakal teras-terasan nganggo sadaya instrumen anu urang kudu mastikeun kasinambungan produksi.

GAMPANG TAMPILAN

Ngingetan yén Présidén Recep Tayyip Erdoğan ngumumkeun Paket Perisikan Ékonomi Perisai Bagean dina Koordinasi Rapat Koordinasi Coronavirus, Varank nyatakeun, "Kami ngalawan ngalawan KOVID-19, sektor publik, swasta, paguron luhur. Dokter kami, perawat nyobian ngajaga virus ieu dina kontrol ku damel 24 jam sadinten. Dina kapamimpinan présidén urang, sadaya menteri urang nyatujuan. ” cenahna.

KOMPIND SINDI

Ngantebkeun pentingna warga kalayan ngiringan pernyataan resmi, Varank neruskeun kieu: Ukuran pangsaéna anu urang lakukeun nyaéta pikeun ngajagaan diri urang. Kacuali dipikabutuh pikeun ieu, kacuali urang ngagaduhan kaayaan anu dipikabutuh, hayu urang ngantepkeun bumi. Hayu urang tetep jarak sosial. Hayu urang henteu khusus ngandelkeun pernyataan spekulatif dina média sosial. Nalika urang ngalakukeun kalakuan umum, écés yén urang bakal gampang nungkulan alangan-halangan, hayu urang tetep kapercayaan ieu tetep hirup.


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar