Koleksi Modél Locomotif Raoul Cabib nyaéta di Museum Rahmi M. Koç

modél lokomotip raoul cabibin modél koleksi rahim m salaki
modél lokomotip raoul cabibin modél koleksi rahim m salaki

Koleksi modél lokomotif anu diciptakeun ku kolektor Italia Raoul Cabib kalayan gairahna kana mesin uap sareng perjalanan panjang ngantosan penggemar na di Museum Rahmi M. Koç.


Nalika lokomotif uap munggaran "Rocket" anu dirarancang ku insinyur mékanis Inggris George Stephenson ngahontal laju 1829 kilométer per jam dina taun 50, umur karéta api ti kareta ditarik kuda pikeun karéta laju ditarik ayeuna.

100 taun saatos lokomotif uap kahijina, Raoul Cabib lahir janten putra ti antik antik di Genoa, Italia. Gairah Cabib pikeun mesin uap robah jadi koleksi pribadi.

Cabib parantos ngajantenkeun seueur perjalanan ti saprak akhir taun 1960an, ngajelajah modél uap anu pangsaéna di dunya.

Kénging tiasa ngadamel obah statik pikeun ngagambarkeun anu pikaresepeun pisan pikeun kolektor panasaran éta.
Koleksi Raoul Cabib, anu anjeunna damel kalayan semangat anu ageung salami 40 taun, disumbangkeun ka Museum Rahmi M. Koç ku putrana Andrea Cabib saatos panonna ditutup hirup dina taun 2014.

Kasultanan Sultan Abdülaziz Wagon, KadıköyRahmi M. Koç Museum, anu ngahijikeun kendaraan karéta bersejarah sapertos Fashion Tram, Tunnel Wagon, sareng uap, lokomotif sareng model tram, ogé nyéépkeun waktos sareng koleksi Cabib khusus.

Sababaraha objék dina koleksi anu diwangun ku 18 modél karéta nyaéta:

Modél lokomotif Railway Jalan Sipur Line:

Lokomotif, Amérika Locomotive Co. Hal ieu dirarancang ku taun 1916. Dinten ayeuna dilindungi sareng dianggo ku Ffestiniog Railways. Model na dilakukeun ku Barry Venables di 1985.

Model lokomotif Bahan Bakar:

Lokomotif ieu dirarancang sareng diproduksi di Philadelphia di 1855. Model na dilakukeun ku Bryan Woolston di 1971.

Modél Lokal Pangunjung Lokal:

Model ieu dilakukeun ku Basil Palmer di 1989. Anjeunna meunang medali emas sareng panghargaan "Bill Hughes".

Kelas A3 Modél lokomotif St Simon:

Lokomotif ieu dirarancang ku Sir Nigel Gresley sareng didamel dina taun 1923 di Doncaster, Inggris. Model na dilakukeun ku Louis Raper di 1978.

Uji coba Modél lokomotik Decapod:

Lokomotif ieu dirarancang sareng diproduksi ku James Holden di 1902. Model ieu dilakukeun ku Budva Tucker di 1958.

Modél Ekspres Lokal No.1: XNUMX:

Hal ieu dirarancang ku Patrick Stirling sareng diwanohkeun ka masarakat dina 1870. Aranjeunna mangrupikeun lokomotif ekspres panggancangna di dunya nalika aranjeunna dina jasa. Model na dilakukeun ku Bryan Woolston di 1966.

2-4-0 Modél lokomotif:

Lokomotif ieu dirarancang ku Benjamin Conner taun 1865. Model na dilakukeun ku Roy Amsbury di 1980.

Kelas 5, 2-6-0 Modél lokomotif:

Pabrik di Inggris di 1934 ku Crewe Works. Model na dilakukeun ku John Adams di 1970.

Pasifik lokomotif Pasifik:

Hal ieu dirarancang ku RA Riddles di 1948. Model na dilakukeun ku Basil Palmer di 1980. (OKAN EGESEL / Yenimesaj)


Milarian Berita Railway

Janten kahiji komen

koméntar