Diterbitkeun Laporan ngeunaan 'Tahap Pembukaan Istanabul'

Éta henteu hartosna uih deui ka normal.
Éta henteu hartosna uih deui ka normal.

Lembaga Penasihat Ilmiah IMM medalkeun laporan ngeunaan 'Tahap Pembukaan Istanabul'. Dina laporan; Turki mangrupakeun réduksi jumlah maotna sacara umum; kumaha waé, éta nyatakeun yén teu aya data séhat ngeunaan Istanbul. Laporan ngusulkeun yén kaputusan badé angkat ka tahap salajengna prosés normalisasi dilakukeun saatos tinjauan dua minggu.


Dina Laporan Komite Ilmuwan IMM, pandangan ieu disebatkeun ku cara nyebutkeun pentingna transparansi ku nginpokeun masarakat sacara sering.

DAPAT DONGI PAKSA DI DUA MINGGU

"Tahap tinangtu parantos ngahontal dina pandémik COVID-19. Proses balik deui ka kahirupan normal kedah direncanakeun sacara laun, boh nasional sareng lokal sareng saluyu sareng prinsip élmu kaséhatan kaséhatan umum sareng henteu kedah disababkeun tanpa nyumponan kaayaan anu tangtu ku cara taliti ngevaluasi tiap léngkah ka arah konvergénsi ka normalisasi énggal.

Kaayaanna bakal ngalaman dina prosés dibuka deui bahaya bahaya paningkatan deui kasus COVID-19. Alesan ieu, unggal léngkah anu dicandak paling pentingna supados henteu runtah waktos sareng usaha supados henteu balik deui.

Jumlah kasus anyar anu dititénan nalika pambukaan kudu diawasi sacara saksama sareng léngkah-léngkah anyar kedah diputuskeun ku méréskeun pangaruh pembukaan. Dina kontéks ieu, bukaan anu aya dina skala anu ageung, anu tiasa mangaruhan massa anu ageung, kedah dilakukeun sacara bertahap, saatos dua ngawasi dua minggu, léngkah salajengna kedah disalurkeun supados jelas terang dina unggal léngkah. Salaku tambahan, transisi kedah janten prosés dua arah sareng upami perlu, undak gancangna.

Bukaan deui kedah dimimitian ku kagiatan résiko panghandapna, daérah kapadetan pendudukna rendah sareng kelompok umur résiko panghandapna. Kukituna, mimiti sadayana jalma kedah mimiti nganggo rohangan umum ku nurut aturan jarak fisik (1 Aturan Méter), tapi di sisi sanésna, tempat-tempat anu kontak tinggi sapertos bar, réstoran, sakola, tempat-tempat penjualan produk anu henteu penting kedah ditinggalkeun pikeun tanggal anu engké.

ISTANBUL MÉTANG ADA PROGRAM ASLI

Istanbul kedah gaduh program dibuka deui anu misah, boh minangka metropolis sareng populasi anu ageung sareng propinsi anu paling kenging ku wabah. Dina laporan ieu, anu ngaevaluasi prosés dibuka deui khusus pikeun propinsi Istanbul, éta ditujukeun pikeun ngaduga léngkah tingkat propinsi dumasar kana kriteria ilmiah anu diusulkeun ku lembaga kompeten sareng komunitas ilmiah ngeunaan subjek. dikedalkeun. Jumlah kasus ayeuna diperkirakeun langkung ti 1 persen.

THE WORLD HEALTH ORGANISATION DIPANGGIH

Organisasi Kaséhatan Dunia parantos netepkeun genep kritéria pikeun ngamimitian ngawatesan larangan ageung. Nagara kedah nyayogikeun kritéria ieu:

1. Bukti yén petikan COVID-19 dikendalikan,

2. Kamampuh sistem kaséhatan kaséhatan sareng masarakat pikeun diagnosis, ngasingkeun, dites, nyukcruk kontak sareng karantina

3. Ngaminimalkeun résiko ngabeledug di lingkungan kalayan sensitipitas tinggi - panti jompo, panti jompo kanggo urang cacad mental.

4. Léngkah pelindung kalebet jarak fisik, cuci tangan, kabersihan pernapasan sareng pangawasan suhu awak nuju dilaksanakeun di tempat kerja,

5. Ngatur résiko kajadian tina komunitas kalayan résiko kontaminasi anu tinggi.

6. Komunitas anu gaduh sora sareng pencerahan dina transisi, janten bagian tina prosés sareng ngagaduhan partisipasi

TRANSPARENCY JEJARING SOSIETY DIPANGATEN SANGGUP GENTING

Pikeun Istanbul, anu nyatakeun ngagaduhan sahenteuna 60 persén tina kasus anu tepat, penting pisan pikeun nginpokeun pamaréntah lokal dina prosés reopening sareng nampi pendapatna. Data anu akurat sareng akurat dumasar kana watesan kasus kamungkinan WHO kedah disayogikeun unggal dinten pikeun Istanbul, sareng waktos data ieu kedah sayogi pikeun kota sanés.

Masarakat ogé faktor anu penting dina tahap dibuka deui sareng henteu matak urang hilap yén éta bakal dibentuk ku kalakuan masarakat dina masarakat éta. Perlu dipikanyaho ku masarakat yén prosés pambukaan henteu prosés dimana sadayana wangsul deui dina jaman pra-epidemik, éta mangrupikeun léngkah anu diterapkeun dina tahapan-tahap, sareng yén negativitas anu bakal timbul nalika prosés pambukaan bakal ngabalikeun tahap.

Sakali tahap ditetepkeun, aranjeunna kedah dibagi sareng komunitas sareng partisipasi masarakat diidinan. Alesan / alesan pikeun ukuran anu dicandak kudu dijelaskeun sareng dipiharep pikeun matuh éta hambalan. Pasihan ngan tanggal pasti tanpa ngajelaskeun hubungan sabab-akibat anu nyababkeun kanaékan masarakat paningkatan. Penting pisan pikeun narima masarakat salaku bagian tina prosés sareng ilubiung dina prosés, kalebet cekap terangna ngeunaan tahap transisi.

Dina fase normalisasi, pangrojong komunitas sareng patuh usaha kana aturan anu penting pisan. Ditimbangkeun masalah naon anu ditimbangkeun sareng faktor-faktor anu dibuka deui, poin-poin ieu kedah dipidangkeun sareng masarakat sacara transparan. Nalika inpormasi henteu transparan; skepticism, kahariwang, kabiasaan picilakaeun, nyebarkeun inpormasi palsu, kapercayaan kana inpormasi anu salah. Ku alatan éta, kritéria pambukaan sareng prosés kedah transparan.

Penting pisan yén tingkat jarak fisik sareng ukuran kabersihan di tempat umum dimana pembukaan dilaksanakeun dilaksanakeun ku perwira pulisi, sareng yén cara tindak kriminal perusahaan anu henteu ngalaksanakeun usaha dilaksanakeun ku pengawas lokal. Proses ieu ngan ukur tiasa efektif sareng gawé babarengan sareng kolaborasi ti pamaréntah pamaréntah lokal sareng administrasi lokal.

SITUASI TELPON TENTU IN ISTANBUL

Turki kapilih sacara umum ngeunaan Istanbul salian dijelaskeun rutin sababaraha data anu ampir teu aya data anu sayogi.

Data data terbatas diteliti naha kritéria dipiharep kalayan penilaian dilakukeun nalika turunna pertengahan April, jumlah kasus anyar di Turki dina awal Mei, tapi éta ngeureunkeun wabah minggu ka-2 kamekaran dititénan.

pangurangan jumlah maotna anu lain kriteria, Turki prihatin tapi henteu sayogi dina data umum ngeunaan Istanbul. Tapi, dumasar kana évaluasi anu dilakukeun tina data Diréktur IMM of Cemeteries, jumlah pupusna di Istanbul parantos turun dina 14 dinten ka pengker. Frékuénsi panyawat diantara professional kaséhatan anu disebatkeun dina kriteria anu sanés ogé henteu dikenal.



Janten kahiji komen

koméntar