Pesen Umum Yazıcı Pesen pikeun 19 Mei Peringatan Atatürk, Pamuda sareng Olahraga

panulis urang ataturku panginget nonoman sareng pesen perayaan festival festival
panulis urang ataturku panginget nonoman sareng pesen perayaan festival festival

Kyai permata,


19 Mei 1919 nyaéta poé nalika bangsa Turki ngadamel perjuangan urang kamerdekaan sareng kapercayaan "Istiklal atanapi Pupusna" dina kapamimpinan Gazi Mustafa Kemal Ataturk, ku ayana nagara Turki di Anatolia sareng ceurik daulat nasional dimimitian dina tujuh héhér.

Diterbitkeun tanggal 19 Méi, dinten Turki mangrupikeun tatapakan urang Républik.

Alesan ieu, nalika Gazi Mustafa Kemal Atatürk nyarios yén ulang taunna nyaéta tanggal 19 Méi, anjeunna ngintunkeun dinten ieu salaku salametan pikeun para pamuda, sareng anjeunna hoyong sumanget 19 Mei hirup salamina kalayan alamatna ka nonoman. Kusabab sumanget 19 Méi mangrupikeun jaminan Républik Turki cicing salamina.

Mimiti umurna emas karéta Turki nyaéta 19 Méi. Anjeunna ngartos pentingna karéta api dina Perjuangan Kemerdekaan Ataturk, mobilisasi karéta api ngagem pikeun mastikeun pangwangunan di sadaya daérah Républik Turki.

"Railways mangrupikeun senjata kaamanan nagara anu langkung penting tibatan bedil borong." Anjeunna nasionalisasi jalur karéta api milik nagara luar sareng ngajamin konstruksi 3 kilométer jalur karéta api.

Sakali deui dina dinten bermakna ieu, urang ngélingkeun Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sasama prajuritna, sareng syahid urang, patriotik anu nganyatakeun nyawana pikeun nagara kalayan sukur sareng syukur. Muga-muga jiwana ditantang.

Senang 19 Mei Peringatan Atatürk, Nonoman sareng Poé Olahraga.

Tingali profil Kamuran
Manajer Umum TCDD Tasimacilik
Pupuhu Board



Janten kahiji komen

koméntar