Pindah ka Periode R&D dina Atikan Vokasional

P&P dina pendidikan profesional
P&P dina pendidikan profesional

Wakil Menteri Pendidikan Nasional Mahmut Ozer, rencana SMA di vokasional didirikeun dina pusat P&P anu aya hubunganana di pusat wabak hubungan sareng P&P, anjeunna nyarios ka koran. Özer ngadawuh, "Kami bakal ngadeukeutan 20 pusat R&D. Unggal pusat bakal difokuskeun kana daérah anu béda. ”


Wawancara Wakil Menteri Pelajaran Nasional Özer nyaéta saperti kieu: "Kami ayeuna nuju kana période R&D dina pendidikan vokasional" Wakil Menteri Pelajaran Nasional Özer nyatakeun yén ieu bakal salah sahiji prestasi anu penting dina wabah covid-19 dina pendidikan vokasional. Kami bakal nambihan nu anyar mertimbangkeun distribusi éta. Kami bakal ngadeukeutan 20 pusat R&D. Unggal pusat bakal museurkeun kana daérah anu béda. Salaku conto, ngan ukur ngeunaan pusat hiji alat biomedis anu sanés pikeun difokuskeun téknologi software. Fokus utamina mangrupikeun kana pamekaran produk, patén, modél utilitas, desain sareng produksi mérek, pendaptaran sareng komersialisasi. Kami bakal terus ningkatkeun rentang produk. Kami ayeuna bakal ngalatih pelatih guru urang di pusat P&P régional ieu. " Nyarios yén kurikulum pendidikan vokasional bakal diropéa gancang saatos prosés pikeun automation, software, téknologi intelijen jieunan sareng kaahlian digital, Özer nekenkeun yén puseur R&D bakal nyumbang sacara signifikan dina ngamutahirkeun.

Kamentrian Atikan Nasional (MoNE) nyerang serangan anu saé dina poé pajoang kovid-19 wabah. Sejumlah ageung produk dikaluarkeun tina bahan disinfeksi anu diperyogikeun sateuacan sakola, ti masker, tina parambutan pelindung kana gaun anu nganggo bahan bakar sareng toko. Kamentrian ku kituna nyegah wabah dina awal poé perjuangan parantos ngalaksanakeun sumbangan anu penting pisan. Teras anjeunna neruskeun produksi mesin topeng, alat panyaring hawa, alat laryngoscope video tina respirator. Dina prosés ieu, anu nunjukkeun pentingna pendidikan vokasional anu kuat, Wakil Menteri MoNE Mahmut Özer ngajelaskeun naon waé perencanaan pendidikan vokasional badé sabada wabah kovid-19.

'Kami négatip kapangaruhan'

Salila poé pajoang Kovid-19, latihan vokasional masihan ujian suksés. Naon anu anjeun rancang pikeun masa depan pendidikan vokasional, anu ogé ngagaduhan pangalaman anu luar biasa?

Pendidikan vokasional parantos ngalaksanakeun kontribusi anu penting pisan di nagara urang ku ngalatih sumber daya manusa sareng kaahlian profésional anu diperyogikeun ku pasar tenaga kerja salami sababaraha taun. Atikan vokasional ngagaduhan periode depresi khususna saatos aplikasi koefisien. Dina periode ieu, pendidikan vokasional parantos janten pilihan murid anu suksés akademik. Dina taun-taun di handap ieu, kejutan kadua parantos dialam dina panawaran titik panempatan ka sadaya sakola tinggi. Anu kajantenan saatos aplikasi koefisien mimiti ngulang, pendidikan vokasional deui janten pilihan wajib pikeun murid anu teu hasil. Proses ieu négatip kapangaruhan moral manajer urang sareng guru di sakola SMA. Pendidikan vokasional parantos dipikanyaho ku masalah, mahasiswa absenteeisme, sareng nyinggung disiplin. Hasilna, siswa henteu mampuh nyumponan ekspektasi pasar tenaga kerja nguatkeun persepsi négatip kana atikan vokasional. Kukituna, aya karugian anu percaya diri dina pendidikan vokasional.

'Kapercayaan diri anggo'

Naha kapercayaan diri langkung serius deui dina prosés ieu?

Leres. Kontribusi anu paling penting tina prosés ieu nyaéta pikeun meunangkeun deui kapercayaan diri dina dinten bergengsi dina pangajaran vokasional. Anjeunna nunjukkeun naon anu tiasa dilakukeun nalika masalahna direngsekeun, dibéré kasempetan sareng ngamotivasi. Dina prosés ieu, sumping ka agenda sareng produksi sareng kapasitas produksi, sanes masalah atikan vokasional. Nalika organisasi média nasional sareng internasional nempatkeun langkung suksés, kayakinan diri ningkat. Salaku kapercayaan naon anu aranjeunna tiasa laksanakeun, ngahasilkeun, sareng naon anu ngahasilkeun aranjeunna berharga, kasuksésan dugi ka éta.

'Unggal pusat bakal fokus kana hiji daérah'

Naha pusat R&D bakal salamet dina dinten saatos wabah Kovid-19?

Kami mindahkeun kana P&P jangka panjang dina pendidikan vokasional. Ieu bakal salah sahiji prestasi anu paling penting tina wabah Kovid-19 pikeun pendidikan vokasional. Dina prosés ieu, urang bakal nambihan énggal kana pusat P&P anu urang atos ngadegkeun sareng ngiringan distribusi régional. Panaliti ieu perkawis parantos réngsé. Kami bakal ngadeukeutan 20 pusat R&D. Unggal pusat bakal museurkeun kana daérah anu béda. Salaku conto, hiji pusat ukur bakal nungkulan parangkat lunak, sedengkeun anu sanés bakal museurkeun téknologi alat biomedis. Puseur-konvénsi kasebut bakal aya dina komunikasi tetep sareng unggal anu sanés bakal silih ngadukung. Puseur ieu ogé bakal dijantenkeun pusat kaunggulan. Fokus utamina bakal aya kana pamekaran produk, patén, model utilitas, desain sareng produksi mérek, pendaptaran sareng komersialisasi. Kami bakal terus ningkatkeun rentang produk. Pelatihan guru beuki panjang kami bakal ngalakukeun puseur P&P daérah. Pusat ieu ogé bakal nyumbang sacara signifikan dina ngamutahirkeun kurikulum pendidikan vokasional.

Kahadean anu diangkat

"MEB sakitar dua taun pangahirna parantos kéngingkeun modal anu dilakukeun dina pendidikan vokasional buah" Naha urang leres tiasa nyarios?

Heuh. Salaku palayanan, urang bener-bener fokus kana pendidikan vokasional. Kami parantos sadar proyék anu penting pisan sakaligus. Anu paling penting, pikeun kahiji kalina, kami parantos migawé kerjasama anu sengit sareng komprehensif sareng wawakil kuat dina sektor pendidikan. Kukituna, kapercayaan sektor dina pendidikan vokasional parantos ningkat sacara bertahap. Sadaya léngkah ieu ngaktifkeun réaksi gancang, koléktif sareng dinamis pikeun dilakukeun dina prosés ieu.

Kumaha anjeun tiasa ngarencanakeun ti ayeuna?

Kami bakal terus nguatkeun siklus pendidikan-produksi-pagawean dina pendidikan vokasional. Kami baris terus-terusan ngapdet palatihan dina gotong royong sareng pasar tenaga kerja. Urang bakal ngajantenkeun sakola vokasional janten pusat produksi. Khususna, urang bakal terus ningkatkeun produk sareng jasa na handapeun kapasitas produksi revolving. Salaku conto, dina taun 2019, urang ningkat panghasilan anu diala tina produksi dina lingkup ieu ku 40 persen kanggo 400 juta TL. Dina taun 2021, targét urang nyaéta 1 miliar produksi TL. Isu anu paling penting nyaéta ningkatkeun kapasitas padamelan sareng kaayaan padamelan lulusan di pasar tenaga kerja. Kolaborasi kami parantos ngadegkeun sareng séktor anu prioritas padamelan urang minangka léngkah mimiti pikeun ieu. Léngkah ieu bakal terus kuat.

'Sadayana produk anu dituju ku urang diproduksi'

Anjeun parantos ngadegkeun pusat R&D di sakola SMA. Naon tujuan?

Kontribusi latihan vokasional dina poé nyababkeun Kovid-19 nyaéta dua kali. Tahap munggaran ngalibatkeun produksi masal sareng pangiriman topéng anu diperyogikeun, disinféktan, parit panyalindungan pameunteu, apron disponsoran sareng warung. Tahap ieu suksés pisan sareng masih kénéh dijalankeun dina kontéks ieu. Fase kadua fokus kana desain sareng pembuatan alat sapertos respirator sareng mesin topeng anu diperyogikeun pikeun merangan kovid-19. Supados tiasa suksés dina tahap kadua, urang ngadamel pusat P&P di jero sakola vokasional sareng téknis Anatolian di propinsi kami kalayan infrastruktur anu kuat. Kami nguatkeun infrastruktur pusat R&D urang pikeun ngarancang sareng produksi produk ieu. Panaliti sacara intensif dilakukeun di pusat-pusat ieu anu kami ngadegkeun di propinsi kami sapertos Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Konya, Mersin, Muğla sareng Hatay. Di pusat-pusat ieu, urang tiasa ngahasilkeun sadaya produk anu dituju ku urang. Dina kontéks ieu, seueur produk anu parantos dirarancang sareng diproduksi sapertos mesin topeng bedah, respirator, mesin topéng standar N95, alat laryngoscope video, ranjang perawatan intensif, alat filtrasi hawa, unit sampling.

Sabilulungan sareng ITU-ASELSAN

Ditimbangkeun pamutahiran kurikulum, anjeun bakal ngénggalan apdet énggal, mertimbangkeun yén pasar padamelan ogé bakal mekar saatos serangan Kovid-19?

Tangtosna. Saatos prosés ieu sareng bakal aya pembaharuan kurikulum gancang pikeun keterampilan digital. Kami henteu nganggap lembaga pendidikan vokasional sareng téknis mangrupikeun lembaga dimana ngan ukur latihan pelatihan. Kami hoyong sadayana murid kami nampi kaahlian penting supados tiasa adaptasi sareng ngarobih kaayaan téknologi sareng sosial. Kami hoyong ngirangan bédana antara pendidikan atikan sareng umum dina waktosna waktos. Ku sabab éta, urang damel babarengan sareng organisasi anu téknis sareng akademik anu kuat sapertos ITU sareng ASELSAN. Kaahlian anu dipikabutuh dumasar kana tingkat téknologi kolom di pasar tenaga kerja bakal ditambah kana kurikulum dina sagala profésional anu urang ajar. Tapi, urang moal bakal kontén kalayan ieu, tapi urang bakal tiasa ngamajukeun kaahlian umum lulusan urang.



Janten kahiji komen

koméntar