Tampilan Emas Haram tina Enchants Hill Pierre Loti Saréréa

Pandangan Halic ti Pierre Hill populer pikeun sadayana
Pandangan Halic ti Pierre Hill populer pikeun sadayana

Nalika anjeun ngahontal rengking ieu, anu mangrupikeun wewengkon anu pangsaéna dimana anjeun tiasa lalajo panorama anu kondang kana Golden Horn; Kopi, anu dingaranan panulis Perancis anu kasohor Pierre Loti, parantos ngahontal. Ngaran nyata Pierre Loti, anu lila-lila di Istanbul sareng lami-leres Istanbul pencinta, nyaéta "Julien Viaud". Warung sajarah nyaéta tempat idéal dimana pandangan anu unik tiasa disawang. Mungkin ogé nuju angkat ka gunung kalayan mobil kabel.

perkawis pierre bukit loti
perkawis pierre bukit loti

Disebutkeun yén Pierre Loti, anu ningal janten tanah air kadua, dugi ka kopi ieu anu katelah "Rabia Awéwé Kopi" sareng nyerat novelna "Aziyade" ngalawan Golden Horn. Wewengkon, tempat anu asli "lingkungan Turki" disimpen deui sareng tetep hirup ayeuna, diwangun ku tempat anu janten fasilitas wisata. Wewengkon ieu disebut minangka Buku Wisata Evliya Travelelebi salaku "Idris Mansion Promenade".

Pierre Loti, anu mangrupikeun tujuan anu kasohor pikeun sadaya urang asing sareng wisatawan anu sumping ka Istanbul dina abad ka-19, gaduh seueur wangunan sajarah di sakumna. Salah sahijina nyaéta kai kaşgari Tekkesi sareng dua prasasti anu tanggal 1813. Kitu deui, dina lawang tina fasilitas, wangunan kalayan batu nisan bodas anu ditulis dina bahasa Persia nyaéta Çolak Hasan Tekkesi. Wangunan sajarah di jalur Tekke mangrupikeun Sakola Kedokteran. Kuburan hiji Mevlevi anu namina "İskender Dede", anu tilar dunya dina taun 1589, perenahna langsung di payuneun Mekteb sareng di jero ruangan fasilitas, anu diwangun ku İdris-i Bitlisi, anu ogé panulis sajarah Ottoman. Salah sahiji tilu sumur di payuneun İskender Dede nyaéta sumur Dilek (atanapi niat) Nya. Dina Evliya Çelebi Seyahatname ngeunaan sumur ieu; Anjeunna nyerat yén "jalma anu ningal sumur ningali hajat di sumur sumur". Di bagean luhur kuburan aya kuburan Saray “Atçıbaşı (Mirahur-Tuğ Jenderal) Ali Ağa sareng kulawargana. Salaku tambahan, "Sarnıç", anu dipercaya parantos diwangun dina jaman Bizantium sareng dianggo dina periode Ottoman, mertahankeun eksistensina di tengah fasilitas.

perkawis pierre bukit loti

Kumaha carana angkat ka Pierre Loti Hill?

Upami anjeun angkat sareng kendaraan anjeun; Aya jalan deui deui ka Pierre Loti. Ku cara kieu, anjeun tiasa angkat kana pasir teras ninggalkeun mobil anjeun di dinya, ninggalkeun taman mobil…

Jalma anu datang tanpa kendaraan ti Sisi Anatolian gampang nyandak dina Üsküdar - féri Eyüp. Anjeun tiasa naék ka pasir ku nyandak mobil kabel tina palabuhan ferry.

Upami anjeun angkat ku beus, anjeun kedah angkat di Eyüp Sultan lirén dugi ka Pierre Loti sareng nyandak mobil kabel ti dinya.

Anjeun tiasa naék mobil kabel ka Pierre Loti Hill kalayan akbil ...

Ongkos mobil kabel Pierre Loti

Pikeun dugi ka Pierre Loti Hill ku mobil kabel, anjeun bakal nyandak mobil kabel milik Istanabul Metropolitan Munisipalitas. Kanggo ieu, anjeun tiasa ngaliwat maca 'Istanbul Card' anjeun salaku édisi normal. Pikeun unggal édisi, anu nyekel kartu biasa mayar 2,60. Nalika guru mayar 1,85, harga tikét mahasiswa mangrupikeun 1,25.



Janten kahiji komen

koméntar