Sanaos Virus, Tunnel sareng Bridges Payment Payment réngsé

Sanaos torowongan ubus sareng jaminan garansi pembayaran réngsé
Sanaos torowongan ubus sareng jaminan garansi pembayaran réngsé

Alatan kakuatan majeure kusabab virus Corona, terminasi kontrak atanapi penundaan pamayaran dibahas. Tapi, pamayaran jaminan tina torowongan Eurasia, Osmangazi sareng Yavuz Sultan Selim sasak parantos lengkep.


Numutkeun warta Yusuf Demir ti SÖZCÜ; " Kusabab tina wabah virus Corona, roda ékonomi parantos lirén, jutaan jalma parantos nganggur, tunjangan kerja anu pondok, bahkan padagang ngadukung pinjaman teu acan dibayar pinuh, sedengkeun artos penjamin teu ditunda.

Direktorat Umum Bina Raya, Terowong Eurasia diwangun kalayan model "Bangun-Operasi-Transfer", jalur Istanbul-İzmir sareng Marmara Kalér, Yavuz Sultan Selim sareng Osmangazi sasak tetep sésana jumlah garansi taun 2019 April. Hal ieu henteu resmi ngumumkeun sabaraha pembayaran kanggo perusahaan.

Pembayaran jaminan dikira dumasar kana kontrak dina tingkat 2 Januari taun relevan sareng dilakukeun dina April taun di handap ieu. Kalayan panerapan anu dilakukeun taun ka tukang, dua pamayaran dilakukeun taunan dina tingkat dollar dina 2 Januari sareng 1 Juli.

3 JUTAWAN HENTEU DENGAN KANGSA 3

Dina satengah munggaran taun ka tukang, 1 milyar 450 juta liras dibayar ka konsorsium, anu ukur damel kanggo Jambatan Yavuz Sultan Selim. Disebutkeun yén jumlah anu kudu dibayar kanggo satengah kadua taun diitung salaku 1 miliar 650 juta liras.

Kalayan pamayaran ieu, artos mayar ka perusahaan kanggo 1 taun tina saku warga ngahontal 3 miliar 50 juta liras. Kusabab ngitung pangolahan jaminan dumasar kana dolar, pajak warga anu henteu pernah ngangge jembatan sareng jalan ieu mayar 2018 milyar 2 juta TL kanggo kontraktor nagara pikeun taun 2018 dina tingkat 1 Januari 3.76 (3 Dolar = 650 TL).

8.3 milyaran TL RESERVED

Numutkeun kana Program Taun Présidén 2020, 8.3 milyar lira diperyogikeun pikeun garansi anu dipasihkeun ka perusahaan dina proyék Public Private Cooperation (PPP) ti Ministry of Transport. Salian sasak, torowongan sareng jalan tol, aya ogé pangmayaran anu mayar sareng terminal terminal karéta. Bandara Istanbul teu dikaluarkeun tina itungan ieu.

CHP NANGGUHKAN DEFER

Wakil Pupuhu CHP Group Özgür Özel negeskeun yén telat dilakukeun dina tempat nyéwa, pajak, premium asuransi sareng pamayaran injeuman atas alesan "kakuatan majeure" nalika wabah korona korona.

Dina waktos ieu nalika ampir teu mungkin mendakan dana kanggo ngabantosan masarakat kusabab wabah virus Corona, Ozel ngusulkeun yén nagara éta kedah nolak pamayaran jaminan handapeun proyék Koperasi Swasta Pribadi ka perusahaan ku nunjukkeun kakuatan majelis ka ékonomi sareng pendapatan umum.



Janten kahiji komen

koméntar