Tuntuhan kilat Ngeunaan Fasilitas Mobil Beşikdüzü

Taksi kilat ngeunaan fasilitas mobil kabel besikduzu
Taksi kilat ngeunaan fasilitas mobil kabel besikduzu

Anggota Majelis Munisipalitas Trabzon Beşikdüzü Önder Öztürk ngaku yén perusahaan mobil kabel ngalaksanakeun kontrak di Beşikdüzü.


Öztürk nyatet ieu; "Perusahaan anu ngoperasikeun fasilitas Mobil Beşikdüzü kabel henteu ngalaksanakeun kawajiban kontrak na. Numutkeun artikel ngeunaan 7 kontrak, 2019 persén péngkolan anu dilakukeun dina taun 18.1 henteu parantos dibayar ku Munisipal dugi ka tanggal 15 Méi 2020. Salaku tambahan, perusahaan henteu masihan lambaran kasaimbangan 2019 dugi ka ahir April. Kuring nampilkeun kaayaan éta pikeun perhatian urang. Henteu aya anu ngucapkeun teu aya artos. "

Önder Öztürk dibagikeun catetan di handap ieu;

1- 2018 juta TL digentoskeun pikeun fasilitas mobil kabel, anu réngsé ku Beşikdüzü Munisipalitas taun 120, sareng 35 juta TL tina jumlah ieu katutup ku Iller Bank kalayan pinjaman suku rendah kalayan istilah anu lima belas taun, sareng sumber-sumber kotamadya sareng hibah dipanggihan.

2- Kalayan spésifikasi lembut anu disiapkeun ku Perbandaran Beşikdüzü, éta dipundamel lembut di handapeun judul "Konstruksi sareng Operasi Hotel sareng fasilitas Komérsial kanggo 29 Taun kanggo Fasilitas Mobil kabel di Pariwisata Beşikdağ sareng Pusat Olahraga Alam" sareng tender tetep di perusahaan anu nami GİZTAŞ A.Ş. Éta parantos ditandatanganan.

3- Kusabab éta katingal yén perusahaan Giztaş A.Ş henteu ngalaksanakeun kawajibanna dina Spésifikasi Tender sareng Kontrak saatos sababaraha sasih, pemberhentian kontrak ieu kahontal kusabab kapentingan Beşikdüzü Munisipalitas sareng Sakit Deui anu saluyu sareng tulisan anu relevan tina kontrak.

4- Saprak perusahaan Giztaş A. known dipikanyaho meunang Menang Tender Perbandaran Afyon sateuacan Beşikdüzü, éta paham yén munisipalitas anu aya hubungan sareng kami di dua kotamadya. Saatos pemilihan ping 30 Maret 2019 tina dua kotamadya ieu, administrasi énggal ngeureunkeun panawaran ku ngagunakeun spésifikasi lembut sareng hak naékna tina kontrak. Jaminan perusahaan, kira-kira 10 juta TL, dipasihan ka kotamadya, kacatet salaku hasil ka kotamadya.

5- Salila prosés terminasi Munisipalitas Beşikdüzü, perusahaan Giztaş nyatakeun yén éta hoyong nganggo pilihan KOMPUTESAN KOMONO, anu kusabab kontrak. Kontrak anyar ditandatanganan sareng perusahaan anu namina AFRİNA, kalayan komitmen yén aranjeunna bakal nedunan kawajiban dina spésifikasi sareng kontrak, sareng kontrak anyar ditandatangankeun sareng Munisipalitas, Giztaş sareng Afrina.

6- Anu boga perusahaan Afrina nyaéta warga nagara Arab Saudi. Saluyu sareng kontrak éta, anjeunna mayar jumlah TL 10 juta ka Munisipalitas Beşikdüzü, kalebet minat overdue. Salaku tambahan, konstruksi tempat parkir sakitar stasion handap sareng pusat balanja parantos dimimitian, sareng stasion luhur ogé parantos ngamimitian pangwangunan hotél anu ngawangun Dunya diwangun ku Munisipal dugi ka 13.42. Ieu mangrupakeun karya anu wajib dina spésifikasi lembut.

7- Sareng saatos pamilihan tanggal 30 Maret 2019, Pentadbiran Munisipalitas, anu kakawasaan saatos pamilihan, didenda Company Teleferik kalayan alesan sajumlah TL anu teu adil. Salaku tambahan, kecap-kecap anu teu disangka ku Walikota pikeun investor Arab di Majelis Perbandaran Metropolitan Trabzon (Hayu batu ngumpul sareng ngantosan sisir. Biayaan aranjeunna tinggalkeun Beşikdüzü.) Nalika éta kalebet dina pencét éta, bangsa Arab tinggalkeun fasilitas mobil kabel umum sareng tinggaleun Beşikdüzü. Kituna, operasi mobil kabel tetep sareng Giztaş, pasangan anu sanés. Samentara éta, Méi 2020, dua per tilu kalimat dikumpulkeun ku kotamadya.

8- Nalika pasangan Arab angkat, sadaya konstruksi dieureunkeun. Nyatana, sanajan kapang sareng beusi salasahiji lantai hotél anu diwangun dina puncak kasebut dirajut, produksi ieu dijual ka subkontraktor pikeun bagian tina ngabongkar beusi dina situs konstruksi dibongkar sareng mat beusi anu dijait di dek.

9- Sanaos sagala peringatan sareng peringatan personil téknis kotamadya, perusahaan operasi henteu ngalaksanakeun kawajiban anu dilakukeun saluyu sareng Kontrak. Jumlah nilai moneter hasil anu bakal dilakukeun nyaéta 20 juta T.L. Kalayan laporan ieu, Walikota Ramis Uzun Bey dibere. Datang bulan Désémber 2019, perusahaan parantos dipanjangkeun genep bulan kanggo Pusat balanja, anu kedah dilakukeun dina sub-stasion. Nepi ka Méi 2020, pikeun ayeuna, basement cai parantos dikuang. Perpanjangan waktos ieu henteu sah hukum. Sumawona, perusahaan ngagaduhan Operasi Mobil Kabel dina kaayaan ngabéréskeun pagawéan anu bakal dilakukeun di stasion luhur sakumaha dina ahir Juni 2020. Tapi dugi ka ayeuna, bahkan kuku teu acan dipaku.

10- Bakal manajemén kotamadya tetep langkung milih pikeun perusahaan, atanapi bakal Perbandaran Afyon sareng Perbandaran Kocaeli Kartepe ngajagi hak wargana sareng ngarékam jaminan anu dipasihkeun ku perusahaan salaku panghasilan, sareng bakal ngalakukeun Transaksi Tutup sakumaha anu dipénta ku Spésifikasi Tender sareng Kontrak ditandatanganan sareng Perusahaan? Upami teu kitu, bakal diturunkeun yén Présidén sareng anggota Majelis ngalakukeun kajahatan nalika pamariksaan Pengadilan Akun sareng Kementrian Dalam Negeri, sareng aranjeunna bakal dituntut kusabab kalakuan salah jeung ngarusak masarakat. Hasilna masarakat anu rugi bakal dipeungpeuk ka anu prihatin. Kami antosan sareng ningali. (Sumber: Pasal 61)



Janten kahiji komen

koméntar