Operasi Dana Kabeungharan pikeun Mobil Domestik

dana operasional pikeun mobil mobil domestik
dana operasional pikeun mobil mobil domestik

Proyék "mobil domestik", anu dibawa ka agénda kalayan iklan gedé anu dilakukeun ku Présidén Erdoğan, asup deui agenda saatosna stagnasi dina dinten wabah. Disebutkeun yén waktos ieu proyék, anu disarioskeun didirikeun, bakal dipindah ka Dana Asset, tiasa dianggo pikeun mindahkeun milyaran lira ka para bos.

Lahan tiasa dipilarian pikeun sumber ku nunjukkeun hipoték!


Hasan Toktaş, anggota Diréktur Umum İYİP, nyatakeun yén lahan Perbendaharaan Turki 4200-hektar anu ditugaskeun ka TAF ditransferkeun ka Dana Kabeungharan.

Nyarios yén klaim sapertos kitu parantos ngahontal aranjeunna, tapi teu aya émbaran anu écés ngeunaan léngkah resmi arah ieu, MP CHP Bursa Erkan Aydın nyarios, "Kami ngobrol ngeunaan lahan gedé di dieu. Hiji juta méter pasagi lahan 4 juta méter pasagi bakal diperyogikeun pikeun pabrik. Kalayan klaim ieu, ngan ukur hiji hal anu aya dina pikiran, lahan anu bakal dipasihkeun bakal dialihkeun ka Dana Wealth, sareng tempat ieu bakal ditingalikeun salaku hipotek, sareng perusahaan bakal nyobian nyayogikeun pinjaman ti luar negeri. "

Tayyip Erdogan dina tanggal 27 Désémber 2020 dinten, tianggotaan Mobiliti Inisiatif Mobil Turki ka (TOGG), nyata dina TSK 4 juta méter pasagi di Gemlik 1 juta méter pasagi ngumumkeun yén éta bakal diperyogikeun pikeun dilakukeun pabrik "Cinta Kadir dina panginget," Dana Kasugihan KKN daratan TSK Upami wartos anu ditransferkeun éta leres, produksi mobil lokal bakal dilaksanakeun di kolaborasi sareng Dana Kabeungharan. "

"Grup Venture, paling berharga di Turki sahenteuna sareng 1 juta méter pasagi darat sareng nyerah artos sakumna kami henteu tiasa ngaramalkeun naon anu bakal kajantenan ayeuna, kahartos yén éta bakal dibagikeun," saur Kadir hate, evaluasi diteruskeun saperti kieu:

Metoda gawé bareng nagara sareng perusahaan swasta hartosna yén perusahaan ditransfer sumber gratis ku Publik. Perusahaan dibayar sareng janten mitra anu henteu langkung ti 50% modal. Kusabab ibukota na sahandapeun 50%, pamaréntahan henteu gaduh sebutan dina administrasi na.

'Aranjeunna ukur tiasa mendakan artos anu langkung saé tina Dana Kabeungharan'
Tayyip Erdoğan nyebatkeun yén grup usaha gabungan anu didirikeun pikeun mobil domestik bakal investasi 22 milyar liras. Aranjeunna ngan ukur tiasa mendakan artos ieu artos tina Dana Kabeungharan. Aranjeunna badé ngalihkeun liras milyaran ka para bos, sapertos urang bakal ngawangun mobil domestik.

Salah sahiji tujuan ngadegkeun Dana Wealth nyaéta nyebarkeun prakték sapertos kitu.

Naon insentip anu dipasihkeun sateuacana pikeun bos pikeun proyek?
Barang-barang di handap ieu kalebet dina pakét insentif anu diumumkeun ku Présidén Erdoğan pikeun proyék anu bakal dilakukeun ku Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell, Zorlu Holding sareng TOBB:

  • Kaluaran pajeg Kustom.
  • Pangecualian PPN,
  • Mundurkeun pajak,
  • Pangurangan pajak (tingkat réduksi pajak 100%, laju kontribusi investasi 100%, laju kontribusi investasi anu tiasa dianggo dina waktos investasi 100%).
  • Pangrojong saham asuransi premium dunungan (10 taun),
  • Pangrojong panghasilan pajeg panghasilan (10 taun),
  • Dhukungan personel anu berkualitas (maksimal 360.000.000 TL),
  • Minat sareng / atanapi dukungan dividen (maksimal 13 taun ti tanggal pamiosan unggal pinjaman, upami teu langkung 80% tina jumlah investasi tetep sareng 10% tina bunga sareng / atanapi dividen mayar).
  • Alokasi lokasi investasi,
  • Garansi mésér.


Janten kahiji komen

koméntar