Transcontinental Railway

Transcontinental Railway
Transcontinental Railway

Amérika Serikat bener-bener ngagabung nalika sledgehammer pencét dorongan emas dina upacara taneuh Promontory di Utah tanggal 10 Méi 1869, pikeun ngarengsekeun karéta api transcontinental munggaran.


Wangunan karéta api Pasifik Tengah di wétan California, anu diwangunna langkung ti tujuh taun, sareng wangunan karéta Uni Pacific di kuloneun Nebraska, sareng karéta api intercontinental parantos ngirangan 5000 taun-bulan jalan ka saminggu. Rel transcontinental parantos nyumbang ka kamajuan gancang Amérika Serikat ka kulon, nyegah naékna Wild West sareng nyababkeun perang ngalawan suku pribumi Amérika anu tinggal di tanah ieu. Éta ogé dilakukeun sacara ékonomis pikeun ngekstrak sumber daya nu aya di Kulon sareng mindahkeun éta ka pasar-pasar di Wétan.



Janten kahiji komen

koméntar